Çözüldü 3 Farklı RAM kullanımı sorun olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

omerfarukkarabag

Hectopat
Daha fazla  
Benim RAM'lerimin biri G.Skill-8 GB-Ripjaws X-DDR3-1600MHz
Diğer RAM 4 GB Corsair Vengeance DDR3 1600MHz
Diğeri ise 4 GB bir küçük RAM markasını hatırlamıyorum fakat boyut olarak diğerlerinden küçük.
Yanlış mı yapmışım bilmiyorum ama bilgisayar çalışıyor o 4 GB küçük RAM arada temassızlık yapıyor. PC 100 kere reset atıyor çıkarıp takıyorum, küçük RAM'i düzeliyor yanlış mı yapmışım? :( Bir zararı olur mu RAM hızları aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde bilgisayar sıkıntısız çalışıyor ise 3 farklı RAM'den dolayı bir sorun olmaz ama küçük dediğiniz RAM'in sürekli temassızlık yapması ilerde bir problem yaratır mı bilemeyiz. RAM'in boyutu ne kadar küçük ve anakarta nasıl bir uyumla takılabiliyor anlayamadım. Mümkünse o RAM'i elinizden çıkarıp yeni RAM alın. Sürekli temassızlık ve yeniden başlatmalarla nereye kadar kullanacaksınız?

Fakat boyut olarak diğerlerinden küçük.

Daha kısa ise yuvaya uymaz zaten. Boyu daha kısa ise ama uzunlukları aynı ise slota uyar ama diğerleri ile uymayabilir.

İki farklı RAM bile önermem. Üç farklı RAM hiç önermem. Her daim sorunsuz çalışma için Kit alın.

Çözüm
Bilgisayarcıya gösterdim sürekli açılmadan reset attığı için o anda çalışıyordu sıkıntı yoktu ramleri söktü kontrol kalemi ile pinlere hafifçe sürttü geri taktı yine reset atmaya başladı soğuk lehim felan powersupply ateşlemiyor dedi PSU yu değiştirip deneyecekmiş ramleri de deneyecek şimdilik PC evde yatıyor şuan sadece 250 TL var param olunca ram alabilirim İnşallah diğer 4 GB lik ramleri satıp G.skill in yanına bir tane daha alırım herhalde ama bilgisayarcı bir baksın PSU veya başka parça bozuk ise ram alma işi başka bahara kalıyor 😢.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı