3 GB Ram DDR3 32 Bit mi yoksa 64 Bit mi ?

1.87 GB ile çok rahat ve kasmadan kullanıyorum.
Adsız.png

Benim bildiğim 4 gb ramden aşşağısı 32 bit üstünde ise 64 bit ama siz kurduysanız kullanıyosanız hatam olabilir ama 3 Gb ramli bilgisayar 32 bit her zaman öneririm. Yanlış bilgilendirdiğim için kusura bakmayın

Ben her zaman 2 GB ve üstü sistemlerde x64 işletim sistemi kullandım kullandırttım. Hiç bir sıkıntı olmadı.

64 Bit için Windows'un resmi olarak belirttiği gereken bellek miktarı 2GB sizde 3GB var rahatlıkla 64 bit kurabilirsiniz.

Bir konuda Recep Baltaş böyle bir yorum yapmıştır :
  • 64 Bit daha güvenlidir.
  • 64 Bit daha stabildir.
  • 64 Bit daha hızlıdır.
  • 64 Bit 32 Bit ile de uyumldur.
  • 64 Bit 4 GB üstü bellek destekler.
  • 64 Bit virüslere karşı daha savunmalıdır.
  • 64 Bit daha hızlı boot eder, daha hızlı kapanır ve daha hızlı tepki verir.
  • 64 Bit oyunlarda daha yüksek performans verir.

Arkadaşlar ben hem 32 bit hem 64 bit sistem kullanmış biri olarak tecrübe ile sabittir ki;
32 bit işletim sistemi misalen 500 MB ram kullanıyorsa 64 bit işletim sistemi 1 GB a yakın bellek kullanıyor.
Bu sebeptendir ki zaten fazla olmayan ram miktarını neden daha fazla kaynak tüketen bi sistem ile harcayasınız ki..

Benim nacizane tavsiyem 3 GB ve altı için 32 bit daha fazlası içinse 64 bittir.
Not: 4 GB ve üstü kullanmak istiyorsanız 64 bit zorunludur. Yoksa 3,80 GB ram üstünü kullanamazsınız..

İşlemci mimarisi 64bit destekliyorsa istediğin Windows'un 64bitini kur sıkıntı çıkarmaz. Pentium 4'ler 32Bit mimari desteklediği için hala 32-bit olmasının sebeplerinden bir tanesi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı