3 günde aralıklarla internet kopması

  • Konuyu başlatan Maseo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 180

Maseo

Centipat
Katılım
13 Temmuz 2022
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,
Son 3 gündür internetimde aralıklarla kopmalar oluyor. 21.03.2024 tarihinde bir arıza kaydı oluşturdum fakat hala incelemenin devam ettiği söylendi.
İnternet koptuğunda modemde DSL ışığı sönüyor ve diğer ışıklar yanmaya devam ediyor. Binada interneti sürekli kopan bir daire daha var fakat diğer 2 dairede bağlantı düzgün. Ben sorunun açıkçası ankastrede olduğunu düşünüyorum. Hat değerlerini yorumlayıp sorunun nerede olabileceği ile ilgili yorum yapabilir misiniz?
Teşekkürler.

hat_deger.PNG
 
Son düzenleme:
Hat değerlerin iyi ama bayağı paket hatası var modemin markası TP-Link onu anladım zaten modeli nedir peki başka modemle test etme şansın var mı?
 
Evet TP-Link Archver VR600. 2022 Mayıs ayında aldım modemi ve genel olarak sorunsuz çalışıyor aslında. Çünkü DSL söndüğünde WiFi ışıkları sabit kalıyor mesela. Sorunun modemde olduğunu düşünmüyorum ve bunu kanıtlayamadım pek. Başka bir modemle test etme şansım malesef yok.
 
Modemin altındaki etikette Ver 2.0 yazıyor bunu kastediyorsanız. Peki modemden kaynaklandığını nereden anladınız ?
 
Hat değerleriniz iyi çünkü TP-Link modemlerde bu sorunu yaşayan TP-Link modemlerde yaşayanlar var her TP-Link modem yapmıyor bunu ama bazıları yapıyor böyle dediğim gibi.
 
DSL ışığı sönme durumu bende de vardı bir süre önce. Düzenli olarak bağlantı kopuyordu. Yedek modemim olduğu için cihazdan kaynaklanmadığını fark etmiştim. Daha sonra başka bir nedenden dolayı eve gelen hatta değişiklik yapmaları gerekmişti, o sırada yeni hat çekildi. Bir daha o problemi yaşamadım.
 
Bu arkadaşın hat değerleri iyi gözüküyor belki sizin iç tesisatinizda o zaman sorun vardi k yüzden düzelmiş olabilir.

Farklı bir modemle denemeden sorunun nerede olduğunu anlayamayız ama hat değerleri iyi yani arkadaşın.
 
Şimdilik splitter değiştirebildim sadece 1 saattir bir kopma olmadı. İnternet sağlayıcımdan da bir dönüş olmadığı için kesin bir yorum yapamıyorum.

++ son 13 saattir kopma olmadı fakat servis sağlayıcı hızımı 3mpbs'ye sabitlemiş. Normalde 50mbps hız alıyorum. Tahminimce 50 mbps hız verildiğinde kopma yaşanıyor sadece. Çünkü daha öncesinde 100 mbps verirlerse sürekli kopacağını söylemişlerdi ve tarifeyi 50mbpsye düşürtmüştüm.
Şimdilik sorun sağlayıcı tarafında gözüküyor ve arıza kaydının sonuçlanmasını aksi takdirde şikayet kaydı oluşturmayı bekliyorum. Yorumlarınız için teşekkürler

Elektrik Dağıtım A.Ş. kaynaklı bakır kablo arızasından dolayıymış. Ve 11 Nisan'a kadar çözüleceğini söylüyorlar :)
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı