3 Haftada Bir Mavi Ekran Sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
11
Yer
Denizli
Daha fazla  
@Murat5038 Hocam hatırlarsanız önceden bir konu açmıştım bilgisayarım 3 hafta aralıklarla mavi ekran verdiğini söylemiştim. Sorunu çözdüm taktığım Hd Audio (ön kulaklık ve mikrafon girişi) kablosu yüzünden yapıyormuş bunu. Acaba o kablonun gittiği soketler mi arızalı yoksa anakartım mı desteklememiş olabilir ? Şu anda o kablo çıkarılık sorun yok artık mavi ekran vermiyor.

Psu kaynaklı olsa ben kabloyu çıkardığımda da devam etmez mi?
Elektirik kaçağı olup olmadığını kasaya dokunsam anlıyabilir miyim?
Ses'de hiç cızırtı olmadı.
Acaba ben o ''Hd Audio'' kablosunun montajını yanlış yapmış olabilir miyim aynı kablodan 2 tane uç geliyor.
14AC17EE388F30232396E81011580723.jpg

Hangisini takmalıyım ?
Hatta benim Hd Audio yazanda bir tane tel kesik o herkes'demi aynı bende mi öyle?

Karıştırdı isen sorun olabilir ancak ekranda olan çizgiler ondan kaynaklanmaz sadece mavi ekran verebilir.
Anakart modelini yazarsan nereye takılacağını söyleriz. Hatta kendin de kullanma klavuzuna bakabilirsin.
Anakartım Asus P5KPL-AM SE ama bugün saat 15.00 civarlarında Gıgabayte GA-G41M-COMBO olacak.
Anakartımda Hd Audio yazan port'a taktım,''Ac 97'' mi yoksa ''Hd Audio'' kablosu mu takılmalı?

Enes yazdıklarımı iyi oku. Neyi takman gerektiğini yazdım. Yeni anakartta takıp denersin, eskisinde de dene istersen.
Görmemişim, kusura bakmayın dalgınlık işte:) Ortalama 1 saat'e kargo elime ulaşacak. Cevaplar için teşekkürler konu kilitlenebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı