3 Kanal DDR 3 RAM kullanımı

mehmet2333

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Gıda Mühendisi
Arkadaşlar 2x4 GB RAM var sistemimde 1600 MHz CL9 XMP yanında 4 GB daha ekleme yapacağım. Bazı oyunlarda azcıkta olsa RAM yetersizliği var. 8 GB eklemek istemiyorum idare etsin diye. Yalnız piyasada CL9 1600 MHz RAM yok. Benim RAM'ler aldığımda da bayağı pahalı performans RAM'lariydi. CL11 veya CL10 RAM alıp 3x4 şeklimde 3 kanal kullanırsam uyumsuzluk olur mu? Oyunlarda donma mavi ekran vs olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 2x4 GB RAM var sistemimde 1600 MHz CL9 XMP yanında 4 GB daha ekleme yapacağım. Bazı oyunlarda azcıkta olsa RAM yetersizliği var. 8 GB eklemek istemiyorum idare etsin diye. Yalnız piyasada CL9 1600 MHz RAM yok. Benim RAM'ler aldığımda da bayağı pahalı performans RAM'lariydi. CL11 veya CL10 RAM alıp 3x4 şeklimde 3 kanal kullanırsam uyumsuzluk olur mu? Oyunlarda donma mavi ekran vs olur mu?
3 kanal olması için anakartta 6 farklı soket 2 şer 2şer aynı olur yada 3 tane tek tek olur.

Komple anakartı değişmek istemiyorum 1150 soket mağduruyum zaten benden sonra 1151 çıkardılar ortada kaldık açıkcası işlemcide değişmesi lazım bu yüzden, CL9 RAM CL10 RAM'le çalışmaz mı yani 12 GB olmasını istiyorum idareten. Piyasada CL9 RAM yok hepsi CL10 ki benim RAM'ler 2133 MHz'de destekliyor XMP RAM'ler yani aldığımda da çok bulunan RAM'ler değildi ne akla aldıysam 1 NS için başıma bela oldular 😂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı