kevinlevroneben
Centipat
Daha fazla
Merhaba 2024'te 20 yaşına gireceğim ve 3. mezun senem hemen konuya girmek istiyorum. Biraz uzun olacak ben ders çalışan biri değildim. 9'dan 12. sınıfa kadar ders çalışmadım. Temelim yoktu 0'dım ve 12. sınıfta da ders çalışmadım. Mezuna kalırım düşüncesi ile ve mezuna kaldım. Ders çalışmaya başladım ilk zamanlar anlamıyordum ve çok uzun süre çalışamıyordum. 4 5 saat gibi ve arkadaşlarımla kütüpahaneden çıkmamaya başladık. Kısa süre içinde sabah 8 de kütüpahnede oluyordum. Akşam 21.45 de kapanana kadar çalışıyorduk. Hem de sohbet ediyorduk birbirimize destek oluyorduk ve şubat ayında deprem oldu. Deprem bölgesinde yaşadığımız için 1.5 ay gibi bir süre çalışamadım ama sonrasında tekrar devam ettim. Evde elimden geleni yapmaya çalıştım. Herkes bana çok iyi derece yaparım gözüyle bakıyordu. Sınava girip çıktım eşit ağırlık 130 bin yapmıştım. O zaman insanların yönlendirmesi gerek benim kurtulmak istemem YKS'den vs kısa sürede bir karar verdim ve pdr kazandım.
Gittikten kısa süre sonra memnun olmadığımı fark ettim çeşitli sebeplerden dolayı. Hem gittiğim yere ayak uyduramadım pek ve bölümü de istemedim. Ben aslında psikoloji istiyordum. Pdr ve psikoloji arasında pek fark olmadığını söyleyenler olacaktır ama var. Bana da herkes tanıdıklarım çok iyi bir psikolog olabileceğimi söylüyorlardı. Eskiden beri ve bende gerçekten ilgiliyim. Neyse çok zaman geçmeden bırakıp geldim kendime inandım ve tekrar çalışmaya başladım. İşin kötüsü OBP kırıldı ve 10 bine girsem EA da neredeyse 50 bine atıyor. Şu anda da güzelce çalışıyorum. Ama bu konuyu açmamın asıl sebebi ya yapamazsam olur ya başarısızlık olursa ya, bundan sonra ne yapmalıyım diye düşünüyorum.
Ama hiçbir şey gelmiyor aklıma. Yapamazsam artık aileme yük olmak istemiyorum. Beni kabul etmeyeceklerinden değil ama insan mahcubiyet hissediyor. Büyüdükçe yükmüş gibi geliyor aileye yapamazsam. Sizce neler yapmalıyım? Ya da yapabilir miyim? Elimden geleni yapıyor güzelce. Çalışıyorum geçen sene güzel çalıştığım için bu sene hemen yapabildiğimi hissediyorum artık.
İlgi alanlarım ise şöyle:
Fitnessa gidiyorum çok severek. Uzun süredir kitap okumayı felsefeyi seviyorum.
Gittikten kısa süre sonra memnun olmadığımı fark ettim çeşitli sebeplerden dolayı. Hem gittiğim yere ayak uyduramadım pek ve bölümü de istemedim. Ben aslında psikoloji istiyordum. Pdr ve psikoloji arasında pek fark olmadığını söyleyenler olacaktır ama var. Bana da herkes tanıdıklarım çok iyi bir psikolog olabileceğimi söylüyorlardı. Eskiden beri ve bende gerçekten ilgiliyim. Neyse çok zaman geçmeden bırakıp geldim kendime inandım ve tekrar çalışmaya başladım. İşin kötüsü OBP kırıldı ve 10 bine girsem EA da neredeyse 50 bine atıyor. Şu anda da güzelce çalışıyorum. Ama bu konuyu açmamın asıl sebebi ya yapamazsam olur ya başarısızlık olursa ya, bundan sonra ne yapmalıyım diye düşünüyorum.
Ama hiçbir şey gelmiyor aklıma. Yapamazsam artık aileme yük olmak istemiyorum. Beni kabul etmeyeceklerinden değil ama insan mahcubiyet hissediyor. Büyüdükçe yükmüş gibi geliyor aileye yapamazsam. Sizce neler yapmalıyım? Ya da yapabilir miyim? Elimden geleni yapıyor güzelce. Çalışıyorum geçen sene güzel çalıştığım için bu sene hemen yapabildiğimi hissediyorum artık.
İlgi alanlarım ise şöyle:
Fitnessa gidiyorum çok severek. Uzun süredir kitap okumayı felsefeyi seviyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: