3. mezun senesinde ne yapılmalı?

kevinlevroneben

Centipat
Daha fazla  
Merhaba 2024'te 20 yaşına gireceğim ve 3. mezun senem hemen konuya girmek istiyorum. Biraz uzun olacak ben ders çalışan biri değildim. 9'dan 12. sınıfa kadar ders çalışmadım. Temelim yoktu 0'dım ve 12. sınıfta da ders çalışmadım. Mezuna kalırım düşüncesi ile ve mezuna kaldım. Ders çalışmaya başladım ilk zamanlar anlamıyordum ve çok uzun süre çalışamıyordum. 4 5 saat gibi ve arkadaşlarımla kütüpahaneden çıkmamaya başladık. Kısa süre içinde sabah 8 de kütüpahnede oluyordum. Akşam 21.45 de kapanana kadar çalışıyorduk. Hem de sohbet ediyorduk birbirimize destek oluyorduk ve şubat ayında deprem oldu. Deprem bölgesinde yaşadığımız için 1.5 ay gibi bir süre çalışamadım ama sonrasında tekrar devam ettim. Evde elimden geleni yapmaya çalıştım. Herkes bana çok iyi derece yaparım gözüyle bakıyordu. Sınava girip çıktım eşit ağırlık 130 bin yapmıştım. O zaman insanların yönlendirmesi gerek benim kurtulmak istemem YKS'den vs kısa sürede bir karar verdim ve pdr kazandım.

Gittikten kısa süre sonra memnun olmadığımı fark ettim çeşitli sebeplerden dolayı. Hem gittiğim yere ayak uyduramadım pek ve bölümü de istemedim. Ben aslında psikoloji istiyordum. Pdr ve psikoloji arasında pek fark olmadığını söyleyenler olacaktır ama var. Bana da herkes tanıdıklarım çok iyi bir psikolog olabileceğimi söylüyorlardı. Eskiden beri ve bende gerçekten ilgiliyim. Neyse çok zaman geçmeden bırakıp geldim kendime inandım ve tekrar çalışmaya başladım. İşin kötüsü OBP kırıldı ve 10 bine girsem EA da neredeyse 50 bine atıyor. Şu anda da güzelce çalışıyorum. Ama bu konuyu açmamın asıl sebebi ya yapamazsam olur ya başarısızlık olursa ya, bundan sonra ne yapmalıyım diye düşünüyorum.

Ama hiçbir şey gelmiyor aklıma. Yapamazsam artık aileme yük olmak istemiyorum. Beni kabul etmeyeceklerinden değil ama insan mahcubiyet hissediyor. Büyüdükçe yükmüş gibi geliyor aileye yapamazsam. Sizce neler yapmalıyım? Ya da yapabilir miyim? Elimden geleni yapıyor güzelce. Çalışıyorum geçen sene güzel çalıştığım için bu sene hemen yapabildiğimi hissediyorum artık.
İlgi alanlarım ise şöyle:

Fitnessa gidiyorum çok severek. Uzun süredir kitap okumayı felsefeyi seviyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba 2024'te 20 yaşına gireceğim ve 3. mezun senem hemen konuya girmek istiyorum. Biraz uzun olacak ben ders çalışan biri değildim. 9'dan 12. sınıfa kadar ders çalışmadım. Temelim yoktu 0'dım ve 12. sınıfta da ders çalışmadım. Mezuna kalırım düşüncesi ile ve mezuna kaldım. Ders çalışmaya başladım ilk zamanlar anlamıyordum ve çok uzun süre çalışamıyordum. 4 5 saat gibi ve arkadaşlarımla kütüpahaneden çıkmamaya başladık. Kısa süre içinde sabah 8 de kütüpahnede oluyordum. Akşam 21.45 de kapanana kadar çalışıyorduk. Hem de sohbet ediyorduk birbirimize destek oluyorduk ve şubat ayında deprem oldu. Deprem bölgesinde yaşadığımız için 1.5 ay gibi bir süre çalışamadım ama sonrasında tekrar devam ettim. Evde elimden geleni yapmaya çalıştım. Herkes bana çok iyi derece yaparım gözüyle bakıyordu. Sınava girip çıktım eşit ağırlık 130 bin yapmıştım. O zaman insanların yönlendirmesi gerek benim kurtulmak istemem YKS'den vs kısa sürede bir karar verdim ve pdr kazandım.

Gittikten kısa süre sonra memnun olmadığımı fark ettim çeşitli sebeplerden dolayı. Hem gittiğim yere ayak uyduramadım pek ve bölümü de istemedim. Ben aslında psikoloji istiyordum. Pdr ve psikoloji arasında pek fark olmadığını söyleyenler olacaktır ama var. Bana da herkes tanıdıklarım çok iyi bir psikolog olabileceğimi söylüyorlardı. Eskiden beri ve bende gerçekten ilgiliyim. Neyse çok zaman geçmeden bırakıp geldim kendime inandım ve tekrar çalışmaya başladım. İşin kötüsü OBP kırıldı ve 10 bine girsem EA da neredeyse 50 bine atıyor. Şu anda da güzelce çalışıyorum. Ama bu konuyu açmamın asıl sebebi ya yapamazsam olur ya başarısızlık olursa ya, bundan sonra ne yapmalıyım diye düşünüyorum.

Ama hiçbir şey gelmiyor aklıma. Yapamazsam artık aileme yük olmak istemiyorum. Beni kabul etmeyeceklerinden değil ama insan mahcubiyet hissediyor. Büyüdükçe yükmüş gibi geliyor aileye yapamazsam. Sizce neler yapmalıyım? Ya da yapabilir miyim? Elimden geleni yapıyor güzelce. Çalışıyorum geçen sene güzel çalıştığım için bu sene hemen yapabildiğimi hissediyorum artık.
İlgi alanlarım ise şöyle:

Fitnessa gidiyorum çok severek. Uzun süredir kitap okumayı felsefeyi seviyorum.
İlk olarak bence ailen ile konuş sonra konulara bak sence yapabilir misin falan çalışmaya karar verirsen koçluklar forumlar yt falan var sana çok kişi yardımcı olur.

Hocam bende lise son sınıfım ve benim de temelim 0 normalde başarılı bir öğrenciydim lisede pandemi ile çok boşaldım ve temelim 0 şu an TYT denemesi oluyoruz 40 net anca çıkıyor çalışmaya da başlamadım çalışasımds gelmiyor benim için tecrübenizle ne önerebilirsiniz?

Tabii ki de benim çalışma mantığım tamamen önce matematiği halledeyim sonra diğer dersler gelsin şeklindeydi ve ben aslında burada biraz sıkıntıya düşmüştüm edebiyat tarih kötü gelmişti önerim ben kitap okumayı sevdiğim için bu bana paragraflarda artı oluyordu 345 yayınlarının 0 risk paragraf kitabı vardı onu alıp günlük paragraf çözebilirsin problem kampı olarak da basit bir şeyler arıyorsan pes yayınlarının kampı vardı Bilgi Sarmal'ın o yayın diye biliyorum ama daha iyi bir yayın istersen orijinalinkini de ben bu sene çözüyorum sevdim paragraf ve problemler rutin olarak her gün çözmek bence iyi oluyor ve eğer dershaneye gitmiyorsan ya da gidiyorsan bile izlemeni öneririm Eyüp bnin TYT kampı var ona başlayabilirsin matematik için harika aşırı ileri düzeye anlatmıyor bir soruyu çözerken soruya başlamadan neden böyle diye sormana gerek kalmadan anlatıyor ben geçen sene ilyas güneş izlemiştim o da kötü değildi ama Eyüp b bana çok şey katıyor bu sene bunu söyleyebilirim eğer eşit ağırlıkçıysan büyük ihtimal fen sıkıntı olacaktır ama eacılar genelde feni boşluyor fen ile öne geçebileceğini düşünüyorum AYT kısmında ise sayısalcı isen pek bilgim yok ama EAC'ı isen yine önerebileceğim hoca benim hocamın edebiyat konu anlatımı elinin altında kalsın evet aşırı detay ama ben aldığım kitapta önemli yerlerin altını çizmiştim ve aklımda kalıyordu döne döne okuyunca AYT matematikte ise yine Eyüp boncuğu önerebilirim ayrıca netlerinizin az gelmesinin bir önemi yok önünde güzel bir süre var çalışmaya başlarsan düzenli şekilde yapabilirsin.

şu an zaten çalışıyorum yaklaşık 1.5 aydır

İlk olarak bence ailen ile konuş sonra konulara bak sence yapabilir misin falan çalışmaya karar verirsen koçluklar forumlar yt falan var sana çok kişi yardımcı olur.
şu an zaten 1.5 aydır fln çalışıyorum elimden geleni yapmaya çalışıyorum

Son düzenleme:
Ben Ekim'de 20 yaşına girdim 2. mezundayım. 1. sınıfa 5 yaşında falan mı başladınız yoksa bizimkiler mi beni geç yazdırmış anlamadım gitti.

İyi gidiyor biraz daha rahatladım açıkçası aşırı üstünde düştüğümü düşünüyordum sadece çalışıyor olursa olur olmazsa da dünyanın sonu değil kafasındayım böyle daha rahat hissediyorum. sizin çalışmalarınız nasıl
Nasıl gidiyor çalışmalar? Ben sayısalcıyım 2 kere hiç umursamadan girdim TYT AYT 400k geldi sınav sonuçları. Bu sene artık çalışıp gitme taraftarıyım.

En iyisi çok kasmamak lazım. Konuların çoğunu bitirdim kimya 12. sınıf, 12 fiziğin 2. dönemi ve geometri kaldı. Konular bittikçe rahatlarım diye düşünüyordum ama gerilmeye başladım.

Gerilmene gerek yok elinden geleni yapacaksın hatta inanki denemeden daha rahat olacaksın sınavda sadece çalış ve sürece güven. umarım güzel sonuçlarımızı yazarız buraya iyi çalışmalar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı