Çözüldü 3 monitör ekran kartını yorar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

extager

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte B450M S2H Anakart
Ryzen 7 5800X İşlemci
Kingston Fury Beast RGB 2x8GB 3600MHz Ram
Sapphire 7600XT Pulse
MSI MPG A650BN Psu
MSI Mag Forge 100M Kasa
Meslek
Kolonya İmal
Merhaba. Yayıncılık ile uğraşıyorum ve normalde çift monitör kullanıyordum fakat evde boş duran bir monitör gözüme takıldı, denedim ve menemen bardağı misali monitörlerim oldu. 3 monitör kullanmak ekran kartını fazla yorar mı? Boşta performansı normal midir sormak adına alta bırakıyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Ekran Kartı: RX 7600 XT

Ana monitör: MSI 27" (1920x1080 kullanıyorum.)
2. monitör: ASUS 18.5" (1366x768 kullanıyorum.)
3. monitör: LG 17" (1280x1024 kullanıyorum.)

1744673084187.png

Çözüm
Hocam eğer işinize yarıyorsa kullanın ayrıca ekran kartınızda güçlü sıkıntı olmaz.

Ayrıca 2 monitör iken sorun yoksa 3 dede çok sorun olmaz.
Yayını ekran kartından veriyorum ve oyun yayınları yapıyorum. Oynadığım oyunlar da günümüz oyunları ve ekran kartı isteyen oyunlar. 1080p60fps olarak verdiğim için sorun yapmasından korkuyorum. Ya fazla takıyorum ve ekran kartımın gücünden bihaberim ya da gerçekten bir sorun var :d

Muhtemelen bunun monitör ile alakası yok sizinle aynı sorunu yaşayan başkasının açtığı konuya bakabilirsiniz

https://www.technopat.net/sosyal/konu/radeon-settings-host-service-75-ekran-karti-kullaniyor.849520/
Evet hocam Masaüstü Kaydedicisini kapattım ve düzeldi. Aslında işime yarayan bir ayar fakat bu kadar yük bindirecekse maalesef kullanmamak daha hayırlı :)
Oyunlarda vs. deneme şansım olmadı henüz hocam. Boşta ekran kartı kullanımı bir tık rahatsız etti şüphe düşürdü. Umarım bir sorun yaratmaz çünkü aşırı rahatlatacak beni video-kurgu ve yayın işlerimde.
Bir tane monitörü çıkartıp bakın, bir de monitörü takıp test edin hocam. Denemesi bedava. Alt tab yapıp kaç olduğuna iki haliyle de bakarsınız.

Meraktan soruyorum, menemen bardağı ne?
Aslı "Menemen testisi gibi dizilmek", İzmir'in Menemen ilçesinde yol kenarındaki satıcılar testileri yan yana dizermişler İzmirlilerde böyle bir laf uydurmuş. Dizmek, dizilmek anlamına geliyor yani.

1050 Ti var i5 3470 işlemcim var Kick de yayın yapıp Remastered modda Black Desert oynuyorum 2 monitör kullanıyorum sıkıntı çıkmıyor BDO ne kadar güçlü oyun muamma tabii ama sizde kesinlikle kötü sonuç çıkmaz.

yayını ben hdmi capture usb cihazı ile laptopa aktarıp obs vs. uygulamayı laptoptan kullanıyorum oyun oynadığım bilgisayarın işlemcisi extra yorulmuyor oyun performansı vs. düşmüyor ekran kartı ısınmıyor tavsiyem uyduruk bir laptop ile görüntüyü aktarıp yapın 3 displayport 1 hdmi çıkışı var yeni ekran kartlarında hdmi ile görüntüyü aktarabilirsiniz performans kaybı olmuyor aynı bilgisayarda hem yayın hem oyun biraz zorlar

3 tane monitör kullanıyorum. 4k olanda 4k video açıp 2k olanda yüzde yüz yükte ekran kartını kullanınca 4k video akışı sekteye uğrayp biraz tekleyip geriden gelebiliyor. Ama fps olarak bir fark yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı