3. nesil Ryzen alınır mı?

Kafamın karışık olmasının nedeni.
Şu an Ryzen 5 3500X'li bir sistem toplarsam AM5 soket çıkınca ileride AM5 soketli bir işlemci almam gerekirse bu sefer anakart masrafi da yapmam gerekecek ama soyle de düşünmüyor değilim zaten satın alacağım sistem beni 5 yıl götürecek en az yani bu yüzden AM5 soket işlemci de alsam 5 yıl sonra kesin olarak AM6 soket çıkacak. Onun için sizce AM4 soket bir anakart ve işlemci alıp geceyim mi?

Kafamın karışık olmasının nedeni.
Şu an Ryzen 5 3500X'li bir sistem toplarsam AM5 soket çıkınca ileride AM5 soketli bir işlemci almam gerekirse bu sefer anakart masrafi da yapmam gerekecek ama soyle de düşünmüyor değilim zaten satın alacağım sistem beni 5 yıl götürecek en az yani bu yüzden AM5 soket işlemci de alsam 5 yıl sonra kesin olarak AM6 soket çıkacak. Onun için sizce AM4 soket bir anakart ve işlemci alıp geceyim mi?

3500X ya da 3600X seni uzun süre götürür zaten 2080 civarına kadar da çok fazla darboğaz yapmaz diye tahmin ediyorum.

Ryzen 5 3500X'in yanına yeterli bir kart alırsan oda 5 sene götürebilir seni. Ayrıca Hala yükseltme yapabilirsin. Örneğin 4-5 sene sonra Ryzen 7 3800x geçersin ve o senenin güncel bir ekran kartını takarsın. 5 sene sonra bile Ryzen 7 3800x hala güçlü bir işlemci olacaktır zaten.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı