Çözüldü 3 pin ARGB girişli fan nasıl bağlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

roxyy2

Centipat
Daha fazla  
Merhaba mevcut kasamda ARGB fanlarda bu bağlantı kabloları var. Kontrolcüsü fanın kendisi ve boşta olan görseldeki kablolar var. Aklıma takılan alacağım fanda 3 pin ARGB girişi var, bunu erkek çevirici ile mevcut kasamdaki fana bağlayabilir miyim?

Dosya Ekleri

• IMG_20250319_230454.jpg
    18,8 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_20250319_230503.jpg
    15,1 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam şunu baştan şöyle diyorum, o fanın 3 pin ARGB bağlantısının çalışması için ona bir 3 pin aynısından lazım. Kontrolcüm var dediniz. O kontrolcü de erkek olur ona bağlanır ve kontrolcü de anakarta bağlandıktan sonra ışıklar yanar. Sadece SATA üzerinden güç verip ARGB'yi yakamazsınız. Anakart ihtiyacı duyar yani anakarta bağlı olmadan o fan yanmaz. Bazı üreticiler kasadaki fanların ışığını kontrol etmek için anakarttaki USB 3.0 portunu kullanır veya Power kablosunu kullanır eğer sizin kurulumunuz da öyleyse ve kasadaki ışıklı fanlardada aynı kablo var ve nereye bağlandığını bulabilirseniz ve sizde oraya bağlarsanız çalışır.
Bu iki kabloyu bağlamayı soruyorsanız yapamazsınız. Soldaki fanın dönmesine sağdaki ise ışığın yanmasını sağlar. Anakartınız nedir?

Bu iki kabloyu bağlamayı soruyorsanız yapamazsınız. Soldaki fanın dönmesine sağdaki ise ışığın yanmasını sağlar. Anakartınız nedir?

Hayır onu sormadım sağdaki görseldeki 3 pin kabloya fan bağlamak istiyorum renk için‚ bağlayacağım fandada aynı giriş var dişi olarak‚ bağlayacağım fandaki dişi girişi erkek çevirici alsam çalıştırırmı biraz anlatmak zor ama.

Araya köprü gibi mi?

@roxyy2 Şunu anladım, 2 fandada bu aynı giriş var ve araya erkek dönüştürücü alıp birbirine takınca çalıştırır mı diye sormuşsunuz hayır çalışmaz.

Şu şekilde görseldeki gibi soldaki benim bağlayacağım fan sağdaki mevcut kontrolcü fanımdan gelen kablo bunları birbirine bağlasam çalışmazmı çünkü başka giriş yok.

Dosya Ekleri

• IMG_20250319_232910.jpg
    41,6 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_20250319_232944.jpg
    19,2 KB · Görüntüleme: 23
Şu şekilde görseldeki gibi soldaki benim bağlayacağım fan sağdaki mevcut kontrolcü fanımdan gelen kablo bunları birbirine bağlasam çalışmazmı çünkü başka giriş yok.

Araya erkek dönüştürücü alırsanız çalışır. Kontrolcünün anakarta ve SATA'ya bağlı olması ve bağlı olan bir fan varsa oraya güç vermesi de gerekiyor. Yani hiç ışık yanmayan bir fan varsa yaptıgınız risk eğer kontrolcuden ısık verilen bir fan varsa calısır.

Şöyle söyleyeyim kasamdaki fanlar değişik biraz SATA olarak güç veriyorum PWM'leri birbirine bağlayınca renkte yanıyor ekstradan 3 pin ARGB kablosu yok rengi reset tuşundan değiştiriyorum ama 1 tane dişi ARGB 3 pin çıkışı var çalıştırır değil mi bütün fanlar çalışıyor.

Hocam şunu baştan şöyle diyorum, o fanın 3 pin ARGB bağlantısının çalışması için ona bir 3 pin aynısından lazım. Kontrolcüm var dediniz. O kontrolcü de erkek olur ona bağlanır ve kontrolcü de anakarta bağlandıktan sonra ışıklar yanar. Sadece SATA üzerinden güç verip ARGB'yi yakamazsınız. Anakart ihtiyacı duyar yani anakarta bağlı olmadan o fan yanmaz. Bazı üreticiler kasadaki fanların ışığını kontrol etmek için anakarttaki USB 3.0 portunu kullanır veya Power kablosunu kullanır eğer sizin kurulumunuz da öyleyse ve kasadaki ışıklı fanlardada aynı kablo var ve nereye bağlandığını bulabilirseniz ve sizde oraya bağlarsanız çalışır.

Çözüm

Dediğim gibi kontrolcüm yok kontrolcü fanın kendisinde fanları PWM olarak birbirine bağlayıp SATA olarak güç verdiğimde hem çalışıyor hem de ışıkları yanıyor bir de ortada 3 pin ARGB kablosu var boşta.

Anakartla bir alakası yok zaten kasayı ben internetten alıp montajladım sadece fanlardan PWM kablosu geliyor ana kontrolcü fandan ise PWM + SATA güç girişi + ARGB 3 pin dişi olarak geliyor anakarta fan ile ilgili bir şey takmadım.

Hocam çok teşekkürler cevaplarınız için ve ilgilendiğiniz için diğer fanlardan sadece PWM geliyormuş ana kontrolcü fandan PWM ve SATA güç girişi ve 3 pin ARGB girişi bir de renk kontrol geliyormuş yani erkek çevirici çalıştırırmış tekrardan çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…