3 Pin kullanarak internet kablosu yapabilir miyiz?

Öncelikle merhabalar. Evimizde VDSL internet kullanıyoruz. Modem salonda olduğu için odamdan kablosuz bağlanmak oyunlarda kopmalar ping ve benzeri sıkıntılar çıkarıyor. Ben odama kablolu internet çekmek istiyorum. Bunun için bina içi kablolalamayı kullanmayı düşündüm (her odada telefon girişi var). Bina içi kablolamada 5 pin kullanılmış 2 pinini VDSL için kullanmışlar geriye kalan 3 pin ile veri transferi yapmam mümkün mü? Eğer mümkün ise RJ45 portu bağlantısı nasıl olacak? Yardımcı olursanız sevinirim. (Powerline kullanmayı denedim)

Son düzenleyen: Moderatör:
Geride kalan kabloların uçları boştadır. Şu anda kullanılanları kullanarak modemi odana götürebilirsin.

Gelgelelim VDSL bağlantısı Ethernet kablosu üzerinden değil telefon kablosu üzerinden sağlanır.

Geride kalan kabloların uçları boştadır. Şu anda kullanılanları kullanarak modemi odana götürebilirsin.

Gelgelelim VDSL bağlantısı Ethernet kablosu üzerinden değil telefon kablosu üzerinden sağlanır.

Telefon kablosu üzerinden sağlanıldığını bende biliyorum. 3 telli kablo ile acaba internet kablosu yapabilirmiyiz demek istemiştim aslında. İnternetten araştırdığımda cat3 ile 10 mbps hıza kadar yapılabiliyormuş. Diğer kablolarında ucları birleşik evin holünde duvar içinde hepsini paralelel bağlantı yaparken birleştirmişler ancak cat3 formuna nasıl çevirip geri cat5 formuna alıcağımı bilemiyorum interneti?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı