3 Pinli Chassis Fan Devrini Düşürmek

realg2412

Hectopat
Katılım
15 Ağustos 2017
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Asus P8H77V LE anakartına sahibim, chassis fan girişi 3 pinli buraya 3 pinli egzoz fanı taktığımda son devirde (3000RPM) de çalışıyor ve aşağı inmiyor, çok ses yapıyor şimdilik bu fanı molexe bağlanan bir fan ile değiştirdim fakat ben bu 3000 RPM'i voltaj düşürerek azaltamaz mıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
3 pin PWM ve molex'e bağlanan fanları kontrol edemezsin. 3 pin PWM fanların sadece RPM'lerini monitörize edebilirsin. RPM hızını düşürmek istiyorsan 12v verdiğin fana 5v vereceksin. Yani sarı siyaha değil kırmızı siyaha bağlayacaksın. Bunu basit bir şekilde farklı yöntemlerle yapabilirsin söylememe gerek bile yok.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı