3 Pinli çoklayıcıya 4 pinli fan takılabilir mi?

İtopya'dan Cooler Master Masterbox MB511 ARGB kasalı bilgisayar topladım şu an kargoda. Kasada sadece önde 3 tane 120mm fan var. Ben 1 tane 120mm 4 pinli egzoz fan bir de üste 140mm yine 4 pinli fan takmayı düşünüyorum. Öndeki 3 fanı ve CPU fanını anakarta mı yoksa güç yerine mi takarlar? Eğer anakart slotları dolarsa çoğaltıcı almam gerekecek. Çoğaltıcılarda 1 tane 4 pinli 3 tane 3pinli yer var. Ama ben 2 tane 4 pinli fan almayı düşünüyorum. 3 pinli yere 4 pinli fan takarsam büyük olduğundan takılmaz mı? Ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dişi 3 pinin etrafında koruma varsa soket uymaz, soketi modifiye etmen gerekir. Anakartın 3 pini gibi bir pinden bahsediyorsak çalışır.

Dişi 3 pinin etrafında koruma varsa soket uymaz, soketi modifiye etmen gerekir. Anakartın 3 pini gibi bir pinden bahsediyorsak çalışır.

Anakartta 2 tane giriş var.Biri cpu için. 1 tane 4 pinli 1 tane 3 pinli fan mı bulmam gerekiyor? Pek anlamıyorum laptoptan kasaya geçiyorum. Ne yapmalıyım?

1 tane 4 pinli ve 3 tane 3 pinli olmasının sebebi; eksik olan pinin amacı anakarta fanların hızını göndermek, zaten hepsi aynı hızda çalışacağı için fazladan hepsini 4 pin yapmaya gerek kalmıyor.
eksik olan pin ortadaki pinlerden biri değil mi zaten, sorun olmayacaktır. Kendim kullanıyorum.

1 tane 4 pinli ve 3 tane 3 pinli olmasının sebebi; eksik olan pinin amacı anakarta fanların hızını göndermek, zaten hepsi aynı hızda çalışacağı için fazladan hepsini 4 pin yapmaya gerek kalmıyor.
Teşekkürler anladığım kadarıyla 3 pinli yere 4 pinli takabilirim.Peki biri 120mm biri 140mm boyutları farklı olması bir sorun yarıtır mı?

Teşekkürler ben şimdi çoklayıcının bir ucunu anakarttaki pwm yerine takıp kablonun diğer ucuna diğer fanları takıcam demi? Bir de İtopya kasayı hazırlarken cpu'yu anakarta bağlıyacak.Anakartta diğer boş yere bir şey takarlarsa ben onu söküp çoklayıcı bağlayıp fanları ona takıcam değil mi?bilmediğim ve görmediğimden soruyorum?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı