3 Pinli Fan 4 Pin Girişinde Çalışır mı?

BhuRock

Kilopat
Daha fazla  
MSI H81M-P33 ana kartım var kasaya 2 tane fan ekleyeceğim. Yalnız bir tane takma yeri kaldı o da 3 pinli alacağım çoğaltıcı 4 pinli olursa çalışır mı? Alacağım fan 3 pinli olsa o 4 pine girince çalışır mı? Farkı nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son zamanlarda araştırıyorum yanlışım varsa arkadaşlar düzeltir ama fan kontrolü yapılmayacaksa anakarta bağlamaya gerek var mı? Güç kaynağına takmakla aynı şey olacak sonuçta 3-pin.

Son zamanlarda araştırıyorum yanlışım varsa arkadaşlar düzeltir ama fan kontrolü yapılmayacaksa anakarta bağlamaya gerek var mı? Güç kaynağına takmakla aynı şey olacak sonuçta 3-pin
Evet ancak son devirde çalışması bazen rahatsız ediyor. Bazı anakartlarda 3 pinlileri düşük voltaj vererek biraz yavaş dönmesini sağlıyor.

Fan çoklayıcı aldım 4 pinli umarım bir sıkıntı olmaz yarın ya da cuma günü elimde olur herhalde, bakalım çalışacak mı?

Acaba anakartın 4 pin kısmına kablonun diğer ucu 3 pinli olsa fanları taksak anakart devir kontrolü olur mu?

Benim kasa arkasındaki fan 3 pin takılı olduğu kontrol ettim 4 pinli MSI Command'dan ve/veya BIOS'tan ayarlıyorum ama sabit 1200 RPM'de dönüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…