3 Pinli Fan 4 Pin Girişinde Çalışır mı?

BhuRock

Kilopat
Daha fazla  
MSI H81M-P33 ana kartım var kasaya 2 tane fan ekleyeceğim. Yalnız bir tane takma yeri kaldı o da 3 pinli alacağım çoğaltıcı 4 pinli olursa çalışır mı? Alacağım fan 3 pinli olsa o 4 pine girince çalışır mı? Farkı nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son zamanlarda araştırıyorum yanlışım varsa arkadaşlar düzeltir ama fan kontrolü yapılmayacaksa anakarta bağlamaya gerek var mı? Güç kaynağına takmakla aynı şey olacak sonuçta 3-pin.

Son zamanlarda araştırıyorum yanlışım varsa arkadaşlar düzeltir ama fan kontrolü yapılmayacaksa anakarta bağlamaya gerek var mı? Güç kaynağına takmakla aynı şey olacak sonuçta 3-pin
Evet ancak son devirde çalışması bazen rahatsız ediyor. Bazı anakartlarda 3 pinlileri düşük voltaj vererek biraz yavaş dönmesini sağlıyor.

Fan çoklayıcı aldım 4 pinli umarım bir sıkıntı olmaz yarın ya da cuma günü elimde olur herhalde, bakalım çalışacak mı?

Acaba anakartın 4 pin kısmına kablonun diğer ucu 3 pinli olsa fanları taksak anakart devir kontrolü olur mu?

Benim kasa arkasındaki fan 3 pin takılı olduğu kontrol ettim 4 pinli MSI Command'dan ve/veya BIOS'tan ayarlıyorum ama sabit 1200 RPM'de dönüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı