3 pinli fan PWM hub ile nasıl kullanılır?

miracyog

Picopat
Daha fazla  
Merhaba DeepCool CC560 kasasına sahibim ve kasamda 3 pin 1200 RPM 4 fan var. Kasamın üst kısmına 2 fan almak istiyorum bu yuzden DeepCool FH 10 adlı fan hub ürününü almayı düşündüm ama alacağım yeni 2 fan 4 pin PWM olacak, kasamdaki dahili fanları PWM sekilde kontrol edebilir miyim? Veya yeni alacağım 4 pin fanlar 1200 RPM'den fazla olursa kasadaki fanlarım yanar mi? Ne yapacağım hiç bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba DeepCool CC560 kasasına sahibim ve kasamda 3 pin 1200 RPM 4 fan var. Kasamın üst kısmına 2 fan almak istiyorum bu yuzden DeepCool FH 10 adlı fan hub ürününü almayı düşündüm ama alacağım yeni 2 fan 4 pin PWM olacak, kasamdaki dahili fanları PWM sekilde kontrol edebilir miyim? Veya yeni alacağım 4 pin fanlar 1200 RPM'den fazla olursa kasadaki fanlarım yanar mi? Ne yapacağım hiç bilmiyorum.

Yeni alacağınız fanlar ile fan çoklayıcıyı kontrol edebilirsiniz.
Ama mevcut fanlar kontrol edilmeyebilir son hızda çalışırlar.
Yanma gibi bir durum söz konusu olmaz.

3 pin fanlar PWM değil DC olarak kontrol ediliyor. Yeni alacağınız PWM fanları DC moda alabilirsiniz fakat fan çoklayıcının ayrıca bir güç girişi bulunuyorsa DC şekilde kontrol edemezsiniz.

Yeni alacağınız fanlar ile fan çoklayıcıyı kontrol edebilirsiniz.
Ama mevcut fanlar kontrol edilmeyebilir son hızda çalışırlar.
Yanma gibi bir durum söz konusu olmaz.

Yani tüm fanlari huba bağlayınca kasadakileri 1200 RPM yeni aldiklarimi ise PWM sekilde istediğim gibi kontrol edebilirim?

3 pin fanlar PWM değil DC olarak kontrol ediliyor. Yeni alacağınız PWM fanları DC moda alabilirsiniz fakat fan çoklayıcının ayrıca bir güç girişi bulunuyorsa DC şekilde kontrol edemezsiniz.
@epimedium Attığım fan hub satadan güç alıyor.Anladiğım kadarıyla tüm fanları huba bağlayınca 3 pinliler 1200 rpm full güc calisacak,pwm olanları ise istediğim gibi ayarlayabileceğim bu durumda yeni alacağım fanın kasaki fanlardan rpmi yüksek olması herhangi bir sorun teşkil eder mi?

@zeki1981 Peki hub un 1. girişine 4 pinli fanımı takarsam 3 pinli fanlarım rpmde onu takip eder mi? mesela hepsini 1100 rpm e ayarlamak istedim

Son düzenleme:
@epimedium attığım fan hub SATA'dan güç alıyor. Anladiğım kadarıyla tüm fanları huba bağlayınca 3 pinliler 1200 RPM Full güc calisıcak, PWM olanları ise istediğim gibi ayarlayabileceğim bu durumda yeni alacağım fanın kasaki fanlardan RPM'i yüksek olması herhangi bir sorun teşkil eder mi?

@zeki1981 peki hub un 1. girişine 4 pinli fanımı takarsam 3 pinli fanlarım RPM'de onu takip eder mi? Mesela hepsini 1100 RPM'e ayarlamak istedim.

Etmez.
3 pinliler kontrol edilemeyebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı