Selamlar herkese. Yeni toplayacağım bilgisayarda ki ilk montaj denemem olacağından, aklımda hiçbir soru işareti kalmaması adına sizlere danışmak istedim. Anakartım'da biri CPU fan girişi olmakla beraber, 5 adet fan soketi mevcut. Anladığım kadarıyla CPU hariç, diğer soketler 4 pin girişli. Ancak benim kasamdaki fanlar 3 pinli. 3 pinli fanları 4 pin soket girişli anakartıma bağlayabilir miyim? Bağlarsam herhangi bir dezavantajı olur mu? Fanlarımın sıcaklıklara göre çalışmasını istediğimden, tüm fanları anakart'a bağlamak istiyorum.
3 pinli fanları anakarta bağlayabilirsin ancak anakartın verdiği voltaj hızında dönerler. Hız kontrolcüsü alabilirsin. 3,6,9,12 voltaj değerlerine getirebilirsin. Belki bilmiyorum ama BİOS dan DC olarak da ayarlayabilirsin bir dene.
Selamlar herkese. Yeni toplayacağım bilgisayarda ki ilk montaj denemem olacağından, aklımda hiçbir soru işareti kalmaması adına sizlere danışmak istedim. Anakartım'da biri CPU fan girişi olmakla beraber, 5 adet fan soketi mevcut. Anladığım kadarıyla CPU hariç, diğer soketler 4 pin girişli. Ancak benim kasamdaki fanlar 3 pinli. 3 pinli fanları 4 pin soket girişli anakartıma bağlayabilir miyim? Bağlarsam herhangi bir dezavantajı olur mu? Fanlarımın sıcaklıklara göre çalışmasını istediğimden, tüm fanları anakart'a bağlamak istiyorum.
4 pinli fan alırsan anakartin sıcaklık aralığını kendin de belirleyebilirsin. Mesela sıcaklık 39 derecede fanlar %40 çalışıssin, 45 derecede %65 çalışsın gibi.
Hocam merhabalar. Tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakmayın, ancak kafama bir soru takıldı. Şu ürünü satın alırsam, fanlarım 3 pinli olsa dahi 4 pinli (pwm) olarak mı çalışır ?