3 pinli fanlar 4 pinli anakart'a bağlanabilir mi ?

Hocam merhabalar. Tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakmayın, ancak kafama bir soru takıldı. Şu ürünü satın alırsam, fanlarım 3 pinli olsa dahi 4 pinli (pwm) olarak mı çalışır ?
Hayır, 4.pin PWM özelliği sağlar zaten. 3pinliyi anakart kendi ayarlar sıcaklığa göre, yada voltaj düşürerek sen ayarlarsın ama PWM gibi istediğin sıcaklıkta istediğin devir ayarı olmaz

Hayır, 4.pin PWM özelliği sağlar zaten. 3pinliyi anakart kendi ayarlar sıcaklığa göre, yada voltaj düşürerek sen ayarlarsın ama PWM gibi istediğin sıcaklıkta istediğin devir ayarı olmaz
O zaman 3 pinli fanları 4 pinli SYS_FAN soketlerine bağlayıp, bios üzerinden dc mode'a getirmem fanların, sıcaklıklara göre hareket etmesi için yeterli olur mu ?

4 pinli fan bulmak imkansız gibi görünüyor. tower soğutucu fanının pervanesi çatladı ve 250rpm dönüyor yeni bir fan arıyorum fakat bulmak imkansız 4pinli önerilerinizi rica ederim.

3 Pin anakarta 4 pin fan takılır ama fanın PWM özelliğini kullanamazsın yani fanlar sıcaklığa göre değil anakartın BIOS'unda DC ayarı ile çalışacaktır. Ya da fan çoklayıcı kullanıp 4 pinlik SYS fan kısmına bağlayıp 4 fanı birden tek yerden ayar yapabilirsin.

3 Pin anakarta 4 pin fan takılır ama fanın PWM özelliğini kullanamazsın yani fanlar sıcaklığa göre değil anakartın BIOS'unda DC ayarı ile çalışacaktır. Ya da fan çoklayıcı kullanıp 4 pinlik SYS fan kısmına bağlayıp 4 fanı birden tek yerden ayar yapabilirsin.

Merhaba;

yardım ve desteğiniz için teşekkür ederim

bu ürünü aldım 4 pinli olduğunu belirtmişler bulmak ne kadar zor bu fanları fiyatıda biraz yüksek malesef

Merhaba;

Yardım ve desteğiniz için teşekkür ederim.

Bu ürünü aldım 4 pinli olduğunu belirtmişler bulmak ne kadar zor bu fanları fiyatı da biraz yüksek maalesef.

Dolar bu seviyedeyken her şey pahallı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı