3 pinli kasa fanını PWM modda kullanmak zararlı mı?

servnnz

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, kasam boşta ayar yapılmamışken 1300 RPM'de çalışıyor (DC'de) ve fanlar 3 pinli, işlemci soğutucum da 4 pinli. Ben BIOS'tan birini DC alsam ikisi de DC oluyor, o yüzden ben PWM'ye aldım. Hem işlemci soğutucu 4 pinli olduğu için daha iyi, hem de PWM alınca kasa fanı 1300'den 1000'e düşüyor. Ben böyle devam etsem kasanın fanına zarar gelir mi veya 3 pinli iken PWM çalıştırdığımdan ömrü kısalır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıkıntı olmaz. Sanırım hepsi hızını CPU fana göre ayarlıyor şu anda. Hava tahliyesi konusunda düşük hızda dönmeleri sıkıntı olabilir ama sessizlik sağlar. Sıcaklıklar kritik seviyeleri bulmuyorsa endişelenmeyin.

Sıkıntı olmaz. Sanırım hepsi hızını CPU fana göre ayarlıyor şu anda. Hava tahliyesi konusunda düşük hızda dönmeleri sıkıntı olabilir ama sessizlik sağlar. Sıcaklıklar kritik seviyeleri bulmuyorsa endişelenmeyin.
yok yok oyuna girdiğimde 1200 leri goruyor rpm cpuda da normalde 900 ken 1500 yani sıcaklıklarıda iyi

Yok yok oyuna girdiğimde 1200'leri görüyor RPM, CPU'da da normalde 900 iken 1500 yani sıcaklıkları da iyi.
O zaman sıkıntı yok. Ancak 3 pinli yani DC fanları kontrol edebilmek için en iyi seçenek DC seçeneğidir, çünkü onlar voltajın yükseltilip azaltılmasıyla hızlarını ayarlarlar, PWM sinyalini alabilecekleri 4. pinleri yok çünkü. Fanlara zarar gelmez ama tek sıkıntı hızlarını rahat ayarlayamamak olur. Sıkıntı yoksa dert etmeyin.

O zaman sıkıntı yok. Ancak 3 pinli yani DC fanları kontrol edebilmek için en iyi seçenek DC seçeneğidir, çünkü onlar voltajın yükseltilip azaltılmasıyla hızlarını ayarlarlar, PWM sinyalini alabilecekleri 4. pinleri yok çünkü. Fanlara zarar gelmez ama tek sıkıntı hızlarını rahat ayarlayamamak olur. Sıkıntı yoksa dert etmeyin.
hızlarını msi centerden da ayarlayabilyiroum hızında sorun yok teşekkürler sadece zarar görürmü diye merak etmistim

Hızlarını MSI Center'dan da ayarlayabiliyorum, hızında sorun yok, teşekkürler sadece zarar görür mü diye merak etmiştim.
Zarar görmez merak etmeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı