3 sene sonra ne mühendisi olunmalı?

jack ssparrow

Decapat
Daha fazla  
3 sene sonra PC muhendisimi olayım yazılım mühendisi mi olayım yoksa yapay zeka muhendisi mi?(aslinda yazılım mühendisliği isitoyrum ama çoğu insan galiba bu bölümü seçiyor zaten 3 sene sonra ne kadar önemi kalır bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
kanka yazılım mühendisliği herkez olmak istiyor çünkü 8 yaşındaki veletler valorant giriyor bende yazılım mühendisi olucam valorantın aynısını yapıcam şöyle yapıcam böyle yapıcam diye kendi avutuyor yani yazılım mühendisliğini herkez ister ama çalışan alır.
3 sene sonra bu kararlar senin aklında netleşicek o zaman karar verirsin daha erken olm 3 sene ne 3 senede herşey değişiyor.

Merhaba,
Bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak söylüyorum, aralarında hiçbir fark yok. Sadece Türkiye'de böyle bir ayrım var. Yurt dışında bu üçünün toplamı software developer oluyor. Bölümünü seçmeden önce ders programlarını ve akademisyenlerini incelemeni tavsiye ederim. Başarılar.

İstediğini olabilirsin. Önemli olan eğitim hayatın da dahil olmak üzere bütün hayatın boyunca mühendis bakış açısı ile yaşaman ve ona göre eylem almandır.

Yazılım mühendisliği istediğin için yazılım mühendisliği yazman daha mantıklı. Ayrıca 3 sene olarak değil 3+4 olarak bakmalısın çünkü üniversiteyi de okuyacaksın. Hazırlıkta okursan +1 daha eklemen lazım. İlerisine baktığımdaysa gördüğüm şey şu: Türkiye'de yazılım mühendisliğinin mimarlıktan hiçbir farkı kalacakmış gibi görünmüyor. Ne kadar primat varsa onu ya da bilgisayar mühendisliğini seçiyor. Bu sebeple çok sayıda mezun oluşacak ama iş imkanı olmadığı için büyük çoğunluk mesleğini yapamayacak.

Bu sadece kamu sektörü için değil özel sektör için de geçerli.

Yazılım mühendisliği istediğin için yazılım mühendisliği yazman daha mantıklı. Ayrıca 3 sene olarak değil 3+4 olarak bakmalısın çünkü üniversiteyi de okuyacaksın. Hazırlıkta okursan +1 daha eklemen lazım. İlerisine baktığımdaysa gördüğüm şey şu: Türkiye'de yazılım mühendisliğinin mimarlıktan hiçbir farkı kalacakmış gibi görünmüyor. Ne kadar primat varsa onu ya da bilgisayar mühendisliğini seçiyor. Bu sebeple çok sayıda mezun oluşacak ama iş imkanı olmadığı için büyük çoğunluk mesleğini yapamayacak.

Bu sadece kamu sektörü için değil özel sektör için de geçerli.

Peki hocam kişinin kendini geliştirmesiyle de iş bulma imkanı olur mu yani diyelim ki ben 2 dil biliyorum diksiyonum falan iyi bu sebeplerden dolayı işe alınır mıyım? (not: Ben yurt dışında calışmak istiyorum :) )

Peki hocam kişinin kendini geliştirmesiyle de iş bulma imkanı olur mu yani diyelim ki ben 2 dil biliyorum diksiyonum falan iyi bu sebeplerden dolayı işe alınır mıyım? (not: Ben yurt dışında calışmak istiyorum :) )
İleride dil bilmekten de fazlası gerkecek. Hem sayı fazla sayının fazla olmasıyla birlikte kendine bir şeyler eklemiş kişi sayısı da fazla olacağı için o kadar kişinin arasında parıldayan bir mücevher olmak zor olacak.Yapılamaz demiyorum ama günümüz Türkiye'siyle yorumum bu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı