3. sınıfta üniversite bırakmak mantıklı mıdır?

PC den anlayan

Hectopat
Daha fazla  
Ankara'da bir vakıf üniversitesinde %50 burslu bilgisayar mühendisliği 3.sınıfa geçeceğim bu sene. Üniversite ortamının sıkıcılığı, kampüsü bile olmaması, sanki her gün bir dershaneye gel git yapıyor gibi, üstelik para veriyorsun +100k. Bölümün geleceğinden de şüpheliyim, bu arada ortalama 4 üzerinden +3, yani çoğu kişiden yüksek ve iyi denecek seviyede. Peki ne yapacaksın, vallahi üniversiteden mezun olunca hu alanda bir şey yapmak istemiyorum çünkü çok sıkmaya başladı, yani bölümün genel olarak bende etkisi gri bir tema oldu. Şöyle açıklayım, insanların sırf CV'si dolu gözüksün diye gizli gizli bir sürü programa girip at gibi yarışması.

Birbiri sırf network için tanışıp samimiyetsiz ortamlarda samimiyetsiz arkadaşlıkların olması. O kadar çalış, dersleri geçmek için çabala neredeyse hiçbir dersin hayatta, işte faydası olmaması. İşte yapacağın hiçbirşeyle alaklaı birşry bahsedilmemesi, sadece ders geçmek veya müfredat ezberletilmesi. Bunu daha sayarım. Bütün bunlar, bölümden, genel mühendislikte soğuttu beni. Mezun olsam iş bulsam bile mutlu olacağımı ve eğlenerek yapacağımı düşünmüyorum. Yol daha da geç olmadan döneyim diyorum. 3. sınıf a geçtim, üniversiteyi dondurup devam etmek istemiyorum ne dersiniz, mantıklı mı yoksa devam edip bitireyim mi, az kalmışken. Mezun olanlara da bakıyorum, çoğu kişi iş bulamıyor, zaten bulanda mezun olduğu mesleği yapmıyor artık durum böyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tıp dışında zaten hiçbir bölümün garantisi yok artık. 3. sınıfa geçmiş olman bence gayet iyi bir aşama. Diğer üniversitelerde de durum aynı: Samimiyetsiz arkadaş grupları, yalandan sosyalleşme... Bunlar seni değil, sistemin kendini tatmin etme çabası. Bence az kalmışken bırakmak yerine mezun ol, diploma belki doğrudan işe yaramaz ama kapı açar. Hele ki yabancı şirketlerde uzaktan çalışmak gibi opsiyonlar varken, diplomasız kalmak seni gereksiz yere sınırlayabilir. Mezuniyet sonrası yönünü kendin çizersin, ama elinde bir temel olur. Sistemden kopmak istiyorsan bile, sistemin içinden çıkmak daha akıllıca olur bence.

Tıp dışında zaten hiçbir bölümün garantisi yok artık. 3. sınıfa geçmiş olman bence gayet iyi bir aşama. Diğer üniversitelerde de durum aynı: Samimiyetsiz arkadaş grupları, yalandan sosyalleşme... Bunlar seni değil, sistemin kendini tatmin etme çabası. Bence az kalmışken bırakmak yerine mezun ol, diploma belki doğrudan işe yaramaz ama kapı açar. Hele ki yabancı şirketlerde uzaktan çalışmak gibi opsiyonlar varken, diplomasız kalmak seni gereksiz yere sınırlayabilir. Mezuniyet sonrası yönünü kendin çizersin, ama elinde bir temel olur. Sistemden kopmak istiyorsan bile, sistemin içinden çıkmak daha akıllıca olur bence.

Peki bu adı bile bilinmedik yeni açılan üniversiteden mezun mu olmak (şu an okuduğum) yoksa Düzce bilgisayara a yatay geçiş yapıp oradan mı mezun olmak daha iyi olur? Merkezi puanla yetiyor çünkü. Aklımı çeliyor çünkü para vermek sinir ediyor artık. En azından diploması bilindik bir devlet üniversitesinden mezun olurum. Şu an İngilizce okuyorum bölümü, dücede İngilizce olana yetmiyor sıralama ama arada az puan var belki not ortalamasıyla olursa olur diğer türlü Türkçe bölüme geçmiş olunacak. Bir de şu var, acaba bazı dersleri saydırırken eksik olanlar varsa dönem uzama gibi durumlarda var onlarda sıkıntı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı