Merhaba, aşağıdaki üç sistemden birini satın alacağım ama aralarında kararsız kaldım. Alacağım sistemi hem oyun hem de iş için kullanacağım. Oyunlarımı ağırlıklı olarak 2K veya 4K olarak oynamayı düşünüyorum. Oyunlar konusunda profesyonel bir amaç gütmediğim için, çözünürlüğü, performans kazanmak dışında, düşürmek için hiçbir nedenim yok (aşağıdaki sistemlerin 2K performanslarının gelecekte çıkacak olan oyunlara yetmeme olasılıkları var mı, dolayısıyla, sistemlerin 1080p performansları, gözetmeye değer mi bilmiyorum.). Sistemlerin fiyatları aşağı yukarı aynı ancak parçaları ve parçalarının kullanım süreleri farklılık gösteriyor. Çevre birimlerinden öncelikli olarak dahili bileşenlere önem veriyorum. Bu sistemlerdeki parçaları tanıyan ve donanım konusunda genel bilgisi olan üyeler, hangisini seçmem gerektiği konusunda yardımcı olurlarsa memnun kalırım. Aynı zamanda Intel temelli bir sistem mi yoksa AMD temelli bir sistem mi seçmeliyim, hangisi daha iyidir, gelecekte hangisi yükseltmeye daha uygun olur, bunlar konusunda da karara varamadım. Bu konulardaki fikirlerinizi de duymak istiyorum. Sistemlerde, yazanlardan başka parça yoktur. Sistemleri, "aralarından en iyisi budur ama bu olmazsa, aralarından ikinci ve üçüncü olarak alınacak en iyi sistem budur" şeklinde, önem sırasına koyarsanız memnun olurum.
1. sistem Ryzen: Tüm parçalar birer yıllık, kutulu, garantili
Ekran kartı: Gigabyte Aorus Xtreme Edition 1080 Ti
İşlemci: AMD Ryzen 2700X
Anakart: Asus Crosshair VI Hero
RAM: GSKILL 16GB (2x8GB) Flare X DDR4-3200Mhz CL14 AMD Ryzen Uyumlu
SSD: Samsung 970 EVO 250 GB M.2
Soğutucu: NZXT Kraken X62 Sıvı İşlemci Soğutucusu
Güç kaynağı: Seasonic FOCUS PLUS 750W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
Extra olarak 2 tane 24 mm'lik anakart RGB uyumlu fan takılmıştır.
Mouse: Steelseries Rival 600
Hoparlör: Logitech Z506
Kasa: Phanteks Eclipse P400S
2. sistem Ryzen: Parçaların kullanım süreleri yanlarında yazıyor (Yanlarında yazmayanların kullanım
süreleri belli değil ama yanlarında yazmayanlar çok da önemli parçalar değiller gibi görünüyor, haksızsam düzeltin lütfen.)
Anakart: MSI X470 Gaming Pro Plus 3400 MHz (sıfır)
İşlemci: Ryzen 2700X (sıfır)
Ekran Kartı: GTX 1080Ti (sıfır)
RAM: Corsair 3000 MHz 16 GB RAM (sıfır)
Kasa: GamePower Helios Cube Gamer Kasa
Güç Kaynağı: 600W High Power PSU
SSD: 240 GB SSD 560/530
SSHD: 1 TB SSHD
HDD 1: 2 TB Harddisk Seagate
HDD 2: 1 TB Harddisk Western Digital
Fare: Logitech G402 Gamer Mouse
Klavye: Logitech G510 klavye
Kulaklık: Logitech G930 7.1 kulaklık
3. sistem Intel: Parçaların kullanım süreleri, garanti ve kutu durumları yanlarında yazıyor.
İşlemci: i7-8700K 3 ay kullanıldı. (Garantili)
Ekran Kartı: Gigabyte AORUS Xtreme Edition 1080 Ti 5 aylık Amazon ürünü
Anakart: Gigabyte Aorus Gaming 7 Anakart. 4 ay kullanıldı. (Garantili, kutulu)
Soğutucu: Gigabyte Aorus ATC700 4 ay kullanıldı. (Garantili, kutulu)
RAM: Corsair RGB PRO 2x8 GB 3200 MHz 5 ay kullanıldı. (Garantili)
Güç kaynağı: 750W 80+ Thermaltake PSU 5 ay kullanıldı. (Garantili)
Klavye: Logitech G910 Spectrum
Fare: Logitech G502 Pro
Mousepad: SteelSeries QcK RGB
Kulaklık: Gamepower Luna 7.1 Pro (1 hafta kullanıldı, garantili)
SSD: 2 adet 250 GB SSD (M.2 olup olmadıklarına emin değilim)
Kasa: Everest Rampage Majesty RGB