3 tane üst seviye sistemden hangisi seçilmeli?

1. sistem Ryzen: Tüm parçalar birer yıllık, kutulu, garantili

Ekran kartı: Gigabyte Aorus Xtreme Edition 1080 Ti
İşlemci: AMD Ryzen 2700X
Anakart: Asus Crosshair VI Hero
RAM: GSKILL 16GB (2x8GB) Flare X DDR4-3200Mhz CL14 AMD Ryzen Uyumlu
SSD: Samsung 970 EVO 250 GB M.2
Soğutucu: NZXT Kraken X62 Sıvı İşlemci Soğutucusu
Güç kaynağı: Seasonic FOCUS PLUS 750W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
Extra olarak 2 tane 24 mm'lik anakart RGB uyumlu fan takılmıştır.
Mouse: Steelseries Rival 600
Hoparlör: Logitech Z506
Kasa: Phanteks Eclipse P400S

Bu sistem diğerlerine göre çok daha iyi. Hem donanım olarak hem de bileşenler olarak.
Tabi fiyatları da önemli. Sistemlerin fiyatları birbirine yakın ise, kesinlikle 1.sistemi seçmelisiniz.
(Kasa, SSD, İşlemci soğutucu önemli farklar)

Bu sistem diğerlerine göre çok daha iyi. Hem donanım olarak hem de bileşenler olarak.
Tabi fiyatları da önemli. Sistemlerin fiyatları birbirine yakın ise, kesinlikle 1.sistemi seçmelisiniz.
(Kasa, SSD, İşlemci soğutucu önemli farklar)

Birinci sistemi, diğerlerinden çok daha iyi yapan şeyleri açabilir misiniz? Parçalar, diğer sistemlerdekine göre daha mı performanslı veya diğer sistemlerdeki parçaların birbirlerine uyumuna kıyasla, birbirlerine daha mı uyumlular?
Konu halen güncel, farklı görüşler bekliyorum.

Son düzenleme:
Bunlar benim görüşlerim tabii. Naçizane tecrübeme göre yazıyorum.

(RTX serisini katmazsak en güçlü ekran katlarından. Diğer sistemlerle aynı)

(Ryzen tabanın en iyi işlemcilerinden. Ben İntel kullanıcısı olarak Ryzen tercih etmenizi isterim. Kullanıcı dostu. Ayrıca 8700K ile arasındaki ufak performans eksisini oyunlarda farketmeyeceksiniz emin olun. 3-5 FPS genelde.)

(Üst seviye anakartlardan, hız aşırtma yapacaksanız talepleri karşılayacaktır. Üzmez.)

(Bellekler Ryzen uyumlu, performans kaybı yaşamazsınız. CL değeri direk etken olmasa da 14 olması güzel)

(Diğer sistemlere göre SSD'nin M.2 olması avantaj, incelemelere de bakabilirsiniz, 970 EVO gayet performanslı, çok iyi bir SSD.)

(2700X'in stok soğutucusu iyi olsa da, hız aşırtma düşünürseniz Kraken çok iyi soğutma sağlayacaktır. Normal kullanımda da stok soğutucudan daha düşük sıcaklık değerlerinde kalacaktır işlemci. Diğer sistemlere göre avantaj.)

(Diğer sistemlere göre net fark olmasa da Seasonic PSU konusunda iyidir.)

(Diğer sistemlere göre net avantajı vardır. Kasa genelde dikkat edilmese de sistemler için en önemli konulardandır. Bileşenlerin bütünlüğünü doğru şekilde sağlamalıdır. Bu kasa da hem estetik olarak hem de sistem güvenliği açısından başarılı bir kasa.)

1. sistem en iyisi yalnız fiyatı ne kadar?
Bunlar benim görüşlerim tabii. Naçizane tecrübeme göre yazıyorum.

(RTX serisini katmazsak en güçlü ekran katlarından. Diğer sistemlerle aynı)

(Ryzen tabanın en iyi işlemcilerinden. Ben İntel kullanıcısı olarak Ryzen tercih etmenizi isterim. Kullanıcı dostu. Ayrıca 8700K ile arasındaki ufak performans eksisini oyunlarda farketmeyeceksiniz emin olun. 3-5 FPS genelde.)

(Üst seviye anakartlardan, hız aşırtma yapacaksanız talepleri karşılayacaktır. Üzmez.)

(Bellekler Ryzen uyumlu, performans kaybı yaşamazsınız. CL değeri direk etken olmasa da 14 olması güzel)

(Diğer sistemlere göre SSD'nin M.2 olması avantaj, incelemelere de bakabilirsiniz, 970 EVO gayet performanslı, çok iyi bir SSD.)

(2700X'in stok soğutucusu iyi olsa da, hız aşırtma düşünürseniz Kraken çok iyi soğutma sağlayacaktır. Normal kullanımda da stok soğutucudan daha düşük sıcaklık değerlerinde kalacaktır işlemci. Diğer sistemlere göre avantaj.)

(Diğer sistemlere göre net fark olmasa da Seasonic PSU konusunda iyidir.)

(Diğer sistemlere göre net avantajı vardır. Kasa genelde dikkat edilmese de sistemler için en önemli konulardandır. Bileşenlerin bütünlüğünü doğru şekilde sağlamalıdır. Bu kasa da hem estetik olarak hem de sistem güvenliği açısından başarılı bir kasa.)

Birinci sistemin kesin fiyatı 11.500 TL ve belki ek olarak ufak bir miktar indirim. İkinci sistemin fiyatı da bu civarda olacaktır. Üçüncü sistem diğerlerine göre daha ucuz ve 9500 TL civarı bir miktara uzlaşabileceğimi düşünüyorum. Fiyatları tamamen kafadan çıkarırsak, yine birinci sistemi mi önerirsiniz? Aralarında en iyisi birinci sistemdir mi diyorsunuz?

Son düzenleme:
Birinci sistemin kesin fiyatı 11.500 TL ve belki ek olarak ufak bir miktar indirim. İkinci sistemin fiyatı da bu civarda olacaktır. Üçüncü sistem diğerlerine göre daha ucuz ve 9500 TL civarı bir miktara uzlaşabileceğimi düşünüyorum. Fiyatları tamamen kafadan çıkarırsak, yine birinci sistemi mi önerirsiniz? Aralarında en iyisi birinci sistemdir mi diyorsunuz?
En iyisi 1. sistemdir. 11.200 gibi bir fiyata indirmeye çalışın.

Tam olarak hangi nedenlerden dolayı birinci sistemin diğerlerinden iyi olduğunu söylüyorsunuz? renugtemhem'in belirttiği gibi mi düşünüyorsunuz? Onunla aynı nedenlerden dolayı mı birinci sistemi öneriyorsunuz?
Kesinlikle katılıyorum arkadaşa. Doğru söylemiş. İşlemci, ekran kartı, sıvı soğutması, RAM'leri olarak gayet iyi. O sistemi 2K'da kullanın bu arada.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı