Çok küçük de olsa yanılma payımız var. Ancak yine de sorun işlemcide gözüküyor. AMD işlemcilerin distribütörü Koyuncu elektronik. Teyit etmek için işlemcinin seri numarasını
destek sayfasına yazarak kontrol edebilirsiniz. Sonrasında kendilerine sorabilirsiniz nereye göndereceğiz diye. Sanırım Destek bilişimin telefonunu veya adreslerini vereceklerdir.
Ben zamanında sorunun işlemciden olduğuna %100 emin olup vakit kaybı yaşamamak için işlemciyi sökmeden sistemi topladığım yer olan İncehesap'a göndermiştim. Onlar sadece 24 saat içinde gerekli testleri yapıp, işlemcinin distribütöre iade raporunu kesip, yeni işlemci takıp gönderdiler. Yani sistemi kendin tek tek alıp montajlamadıysan toplayan yere götürmek daha sağlıklı ve hızlı olabilir. Tabi onlara da tam olarak ne ile karşılaştığını ve başka sisteme taktığını veya belleklerin tek tek denediğini falan da anlatsan olur. Çok kısa sürede sonuçlanır diye düşünüyorum. İşlemcinin dışında(pinlerinde) hasar yoksa da kullanıcı hatası demezler sanırım.
Benim şaşırdığım yer ise temizlik ile nasıl arızalandığıdır. Belki de bozulacağı vardı ve o ana denk geldi. Böyle şanssız bir olay benim başıma geldi. Benimkisinin bozulması tam BIOS güncelleme anına denk geldi. İlk başta anakart bozuldu sandım. Öyle bir anda kimse ilk önce işlemciden şüphelenmez. Anakart DRAM hata LED'i yaktı. RAM'leri de çok kısa süre önce testten geçirmiştim. Bütün yuvalarda da tek tek denedim hiçbir şekilde açılmadı. Anakartı iki kere servise gönderdim. Sağlam olduğu teyit edildi. Test edecek başka parçam olmayınca tanıdık düzgün bir bilgisayarcıya gittim. Adam sağ olsun başka PSU, RAM, ekran kartı ile deneyiverdi. Yine açamadık ve geriye kalan tek yeri denemek için başka AM4 işlemci bulamadık. En son anladık ki CPU içindeki bellek kontrolcüsü bozuldu. Ben bir kez daha süreci uzatmadan komple İncehesap'a gönderdim ve 53 günlük stres son buldu. İşte sana bir garip hikaye daha.