theddnw
Centipat
Daha fazla
- RAM
- GSKILL TridentZ Neo CL16 3600Mhz 2x16
- Ekran kartı
- RTX 3060 TI
- Anakart
- MSI B550 Edge WIFI 5100Mhz
- İşlemci
- Ryzen 5 5600X
Merhaba, dün akşam sistemimi temizlemek amaçlı parçalarımı söktüm. Aynı zamanda işlemci termal macununu da yenileme işlemini yaptım (yıllardır sıkıntısız yaptığım eylem) RAM'lerim Dual 2 ve 4 slotları da takılıydı. Toplama işlemini yaptıktan sonra bilgisayarı çalıştırdığımda CPU LED sürekli yanıyor ve sistem devreye girmiyor. RAM'leri tek tek denedim ve 2. slotta her iki RAM'de sıkıntısız sistemi başlatıyor. 3. ve 4. slotları denediğimde aynı şekilde CPU ışığı yanıyor ve sistem başlamıyor. 2 farklı sistemim var işlemciyi diğer sisteme taktım ve orada da aynı şekilde 2 ve 4 slotları da takılı olan RAM'ler ile çalışmadı. Diğer işlemciyi bu sistemime taktığımda ise sıkıntısız olarak çalışıyor. İşlemci pinlerinden herhangi bir yamukluk veya kırılma durumu yok. Pinlerde macun temesıda yok. Kule tipi soğutucu kullanıyorum. Her türlü sıkılık ayarını denedim ama nafile. İşlemcimi alalı daha 7 ay oldu ve ilk defa böyle bir sıkıntı ile karşılaştım. Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler.