Merhaba.
Mühendisim, arkadaşlarımın yazıcılarını çokça kez kullanmış olsam da, daha önce hiç yazıcı sahibi olmadım.
Kullanma amacım çeşitli dekor, simülasyon için çeşitli button box, F1 wheel gibi kutu vb parçalar, projelerimdeki elektronik devreler için kutular ve belki çeşitli ticari amaçlı baskılar almayı planlıyorum.
Çözüm olduktan sonra gerekli modifikasyonları ve onarımları yapmak, benim için problem olacak biri değilim. Elektrik-Elektronik mühendisi olup, yüzlerce DIY projem oldu. Maker'lık yapıyorum denebilir.
Açıkçası bu aralıkta değeceğini düşündüğüm yazıcılardan etrafımda bulunan K1 Max'dan çıktı aldım. Beni tatmin etti fakat bu cihaz bir mühendislik ofisindeydi.
İlgilenen arkadaşım uzun yıllardır kullanan, birlikte Arduino ile yaptığımız yazıcıyı yıllarca kullanıp, adım adım büyütmüş, 3 4 adet yazıcıya sahip ve bunlar k1C, K1 Max ve Ender 3 V3 olan birisi.
Bu senaryoda ve bütçede aklıma 2 adet ürün geliyor.
- Baskı alanı 300x300x300 olduğu için ve donanımı daha dolu olduğundan Creality K1 Max (ams ilerleyen zamanlarda gelecek),
- Ams ve dertsiz dendiği için Bambu Lab P1S Combo (ams ile)
Renkli baskı fantezim yok, fakat cihazım basabiliyor olsa denerim, hoşuma da gider. Ams'yi muhtemelen yedek flament takıp oto devam etme şeklinde kullanmayı planlıyorum.
Fakat burada p1s 256x256x256 baskı alanı ile beni korkutuyor, fiyatına göre siyah minicik LCD ekran ve tuşlu yapısı vs. hiç mantıklı gelmiyor. (Kullanmıyorum bile, biliyorum. PC'den hallediliyor her şey.)
K1 Max ise burada bayağı dolu dolu donanım ile geliyor, fakat problem yaratacaksa onunda bir anlamı yok. Ki Creality K2 ile ams sistemine benzer bir sistem de getirecek ve K1 Max ile de entegre olabilecek.
Farklı daha kaliteli bir marka model var ise, veya ams kullanma çünkü şöyle (yavaş ve çok fazla israf yaptığını biliyorum) diyorsanız da seve seve dinlerim.
Ürünleri alabileceğim en güvenilir yerlerden linklerseniz çok sevinirim. Nereden alınır emin olamıyorum. Samm, teknomarket, porima3D vb. gibi siteleri bilsem de distribütör olsalar da nere ne kampanya yapar, ne kadar yardımseverdir bilmiyorum.
İlk defa yazıcı sahibi olacak olup, buna göre yardımcı olabilirseniz sevinirim. P1s combo, 38.000TL bandında, K1 Max 33.000 TL bandında gördüm bazı yerlerde. Duruma göre p1p veya p1s düz model önerilerine de açığım. Fakat baskı alanının benim için çok çok önemli olduğunu belirtmek isterim.
@Siyah Martı sizlerin yardımseverliği ve bu işte deneyimlerinize çok güvendiğimi belirtmek isterim. Hemen hemen her konuda görüyorum ve bilgili birisiniz. Fikirlerinizi ve yönlendirmelerinizi dinlemek isterim. Kaliteli olması şartı ile daha alt segment ürünlere de açığım. Flament olarak tam hakim olmasam da, kapalı alan ihtiyacı olan flamentleri basabilecek olmak benim için +, zira daha sonra aaaa basamadım demek istemem, örneğin F1 wheel basacağım, X flament en sağlamı fakat kapalı alan ihtiyacı var denildiğinde, ah be 5bin fazla verip kapalı kasa almadım demek istemiyorum. Zira artıları yok ise böyle. Kapalı kasadan vaz da geçebilirim. Sizlerin deneyimleri benim için önemli.
Şimdiden teşekkür ederim.