30.000-40.000 TL 3D yazıcı önerisi

Benim bahsettiğim sorun 110V şebeke gerilimli ülkelerdeydi diye hatırlıyorum, firma ücretsiz revize kart ya da iade opsiyonu sunmuştu o ülkelerde.

Qidi'nin artı özellikleri senin için anlam ifade ediyorsa fark verilebilir.
Hafızam yanıltmıyorsa baktığın ürünlerin kabin içi ısıtması yok ve nozülleri 370 dereceye, tablaları 120 dereceye çıkamıyor.

Kullanmayı planladığın mühendislik filamentleri o değerlerde sıcaklıklara ihtiyaç duyacaksa zaten seçim kriteri haline gelir.

Kabin içi ısıtmayı izolasyon, ısıtıcı ve fan ile çözerim diyorsan ya da hazır kitler var ve fiyatları makul ise ya da tabla sıcaklığı kabini ısıtır onla idare ederim diyorsan Qidi anlamlı olmaz.

Fiyat olarak TR'de rekabetçi değil ama o sıcaklıklara ihtiyaç duyanlar için niş ürün.

Ben K1 max almazdım, çıktığı dönemde K1 serisi oldukça problemli idi, sonrasında da birden çok revizyon geçirdi. Şimdi düzelmiş olduğunu varsaysam bile K2 Plus çıktıktan sonra farklı K2 türevlerini Creality çok beklemeden "bence kesin" çıkarır.

Öncelikle değerli yorumlarınızı paylaştığınız için teşekkür ederim. Yine meslektaşım olan ve 15 yıla yakın süredir birlikte 3D yazıcı yaptığımız arkadaşım da, K1 Max al bence dedi.

CMS satışta, ve 14 bin civarı, AMS 16 bin civarı. Kesinlikle CMS daha ucuz olacak fakat o arızalar beni korkutuyor. Bir sürem var. @Siyah Martı Bey'in de dediği gibi muhtemelen K2 serisini veya P1S veya K1 Max'ın biraz daha fiyat ve yazılım olarak oturmasını bekleyeceğim.
Görüyorum ki siz direkt FDM yazıcıdan vaz geçmişsiniz. Benim senaryomda ana amaç materyal/parça/kutu üretmek olduğundan bana uygun değil.

Core XYZ yazıcılar var bilincindeyim, fakat bu fiyat bandında göremedim. Önerilerinize açığım.

Öncelikle çok sevindim bu habere. Baktığım K1 Max'da P1S'de 300 derece nozül, 100 derece tabla şeklinde.

Bu minvalde ABS için aslında evet işime çok çok yarar ama PLA ağırlıklı basım yapacağımdan, ve K1 Max'da P1S'de ABS basımında hali hazırda çoğu kişiyi tatmin ettiğinden benide edeceğini düşünüyorum.

Dediğiniz gibi Tabla değiştirilerek veya termal yüzey eklenerek ısıtılabilir. Kabin içi ısıtma dengeli olur mu emin olmamak ile birlikte, sıcak hava üfletilerek modlanabilir. Fiyat da göz önüne alındığında açıkcası markayı TR'de rahat bulamadığımdan, o parayı verdikten sonra bir sorun çıkınca, çözüm bulamamaktan çekiniyorum.

Son olarak K1 Max için söyledikleriniz ve K2 ailesinin gelecek olması kesinlikle bende de aynı fikirleri oluşturuyor. Fakat K2 60.000TL'den girince, korkuttu açıkcası ve beklemedikçe her şeyin fiyatı arttığından o kumara girer miyim bilmiyorum. 15'ine kadar alamayacağım maddi durumlar sebebi ile ama 15'ine kadar bir fikir oturtmak istiyorum.

K1 Max'a karşı olmanız beni üzdü, haklı sebepler ve korkularımız ortak. P1S'i alıp da alan yetmeyecek diye de korkuyorum. Zira "Burak Şolt" başta olmak üzere sohbetimizde "K1C kullanıcısı olarak o zaman olsa K1 Max alırdım" demişti.

Son düzenleme:
Rica ederim, direkt FDMden vazgecmedim, sadece o ikisini almak yerine Flsun T1 aldim 2. makine olarak, diger alternatiflerine gore yuksek hizi cezbetti acikcasi, sizin kullaniminiza yine uymadigi icin hic bahsetmedim.

Dediginiz gibi K2 serisinin diger uyelerini beklemek mantikli olabilir ancak fiyat konusu cok muallakta. 2. parti urunler gelmeye basladikca fiyatlarin yukari cikisini yavasca izleyecegiz gibi duruyor. Qidi Q4 isinizi profesyonel olarak gorur aslinda ancak pek yorum/inceleme izlemedim onun hakkinda o yuzden bir sey diyemecegim.

Ayin 15ine kadar takipte kalip K1 Max son kullanici yorumlarina goz atmak disinda pek alternatif var gibi durmuyor hem kapali kasa hem tablasi buyuk olarak.

Merhaba,
Bende K1 Max ile P1s arası çok git gel arada kaldım.
Başım daha az ağrısın diye P1s istiyorum.
K1 Max ta ise hepsiburada sitedinde peşin fiyatına taksit imkanı sunuyor, ve bol daha uygun yedek parça.

Mekanik sorunları hadi hallettim diyelim(makine mühendisiyim), yazılımsal sorunlar gözümde büyüyor, optimizasyon açısından P1s odaklıyım şimdilik.

Hobi amaçlı evde basmayı düşünüyorum, daha önce çalıştığım yerlerde 3-5 kez 3d yazıcı kullandım.

Kesinlikle öyle, aşağıdaki arkadaşın da bahsettiği gibi, ben tabladan feragat edip P1S'mi alsam diye düşünüyorum. Malum adamlar marka ile birlikte "Stabilite" satıyor. Fakat "K1 Max Optimize ederdim aslında ya, keşke büyük tabla alsaydım" demekten korkuyorum veya tam tersi "4.5cm'si olmaz olsaydı, keşke bambu alsaydım" demekte kokutuyor.

Yorum incelediğimde de ikisinden de birçok kullanıcı gördüğüm için arada kalıyorum.

Bilemiyorum.

Hocam K1 Max sorunlu değil aslında P1S çok sorunsuz. Fakat ben K1 Max katlanılır mı, yoksa katlanılmaz mı diye düşünüyorum.

Tabla büyüklüğü çok iyi, lidar var. Daha donanımlı, ama kullanamadıktan sonra, istediğimde baskı alamayıp uğraştıktan sonra dünyanın en büyüğü olsun anlamı yok. Bakalım bende her anlamda P1S odaklıyım ama tabla yüzünden K1 Max'a amaaan deyip almama ramak kaldı. Malum aynı paraya daha dolu makina.

Ilk basta dedigim gibi sorun istemedigim icin Bambu taraftariyim. Ote yandan K1 Max yedek parcalari cok ucuz, cok arada birakiyor

Soyle 2-3 aylik K1 Max kullanicisi olsa da yorumlarini/sorunlari paylassa ne iyi olurdu

2023 Kasım'dan beri K1 Max kullanıyorum. Sorunsuz cihaz. Yeni Firmware ve cp v5'ten sonra ilaç gibi. 50 kgdan fazla baskı aldım. Makineyı porimadan aldım. 1 defa anakart fan istina hatası verdi. Genix anakartın yenisini yolladı. 3-5 modifikasyon yaptık gül gibi geçinip gidiyoruz. Filament olarak genelde porima, denemelık 5 kutu mikrozey, abg, uzaras kullandım.

Gerçekten yorumunuz da bana ilaç gibi oldu. Peki ne gibi modifikasyonlar yapma ihtiyacı hissettiniz? Genix sanırım ana distribütör. Yaklaşımları iyi miydi?

Muhtemelen ben Samm’den alacağım, şu an en uygun ve güvenilir orası gibi.
Çok çok teşekkürler vallahi aradığım yorum buydu.

Ben P1s tercih ettim, Sammden aldım ama samm sadece hediye filament gönderdi, yazıcı NİVİDA teknoloji diye bir firmadan geldi. Genix ile bağlantıları var mıdır göremedim. İkisi de hızlı geldi. 2 günlük deneyimde P1s ve hediye filamenti (300 gr civarı kullanıldı) sıkıntı yaşatmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…