30.000 - 40.000 TL bütçe ile YKS 2026 hazırlığı nasıl yapılmalı?

Umut_KK

Centipat
Katılım
19 Kasım 2023
Mesajlar
4
Herkese merhaba,

TYT 351.421 AYT 265.174 sıralamam var.
Dershane ile hazırlandım ve benim için bu sıralamalar biraz hayal kırıklığı oldu.
YKS 2026 için tekrar hazırlanacağım.
Aileme tekrar dershane masrafı açmak istemiyorum, geçen sene 138.000 TL para ödediler. Sizce 30-40 bin TL arası bir bütçe ile kaynak kitap + YouTube + dışarıdan koçluk ile başarabilir miyim?
Ablam Türkçe Öğretmenliği okuyor; o ya dershaneye git ya da Doping Hafıza alalım sana diyor.
Dershaneyi asla düşünmüyorum ama bir yandan da evde başarabilecek miyim biraz endişeliyim.
Daha önce evde kendi başına sınava hazırlanan oldu mu aramızda?
Sizce bu mümkün mü? Doping Hafıza alsam bana katkıları nasıl olur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba,

TYT 351.421 AYT 265.174 sıralamam var.
Dershane ile hazırlandım ve benim için bu sıralamalar biraz hayal kırıklığı oldu.
YKS 2026 için tekrar hazırlanacağım.
Aileme tekrar dershane masrafı açmak istemiyorum, geçen sene 138.000 TL para ödediler. Sizce 30-40 bin TL arası bir bütçe ile kaynak kitap + YouTube + dışarıdan koçluk ile başarabilir miyim?
Ablam Türkçe Öğretmenliği okuyor; o ya dershaneye git ya da Doping Hafıza alalım sana diyor.
Dershaneyi asla düşünmüyorum ama bir yandan da evde başarabilecek miyim biraz endişeliyim.
Daha önce evde kendi başına sınava hazırlanan oldu mu aramızda?
Sizce bu mümkün mü? Doping Hafıza alsam bana katkıları nasıl olur?
Dışarıdan dershaneye veya koçluğa gerek yok. Doping hafıza dediğiniz mevzu bomboş bir mevzu ablanız gibi okuyan birinin bunu bilmesi gerekli aslında. 30-40'a gider tüm derslerden yeterli kaynağı alır üstüne bir de kalemli bir tablet alırsın gerekirse PDF'lerden devam edersin. Az çok ders çalışma mantığını da geçtiğimiz sene içerisinde edinmiş olmalısın o yüzden evde nasıl başlayacağını nasıl ilerleyeceğini az çok biliyor olman lazım. Tavsiyem; sabah 30 paragraf ardından 1 test dil bilgisi veya direkt türkçe denemesi, TYT Matematik konu + FKB herhangi birinden konu. TYT'yi hızlıca bir tekrar eder deneme üzerinden eksiklerini görürsün, AYT kısmında kendini iyice konulara verip daha iyi bir sonuç elde edebilirsin. Bölümün ne bu arada?
 
Bence gayet mümkün. Gerekli disiplini gösterebilecek misin bence sorun bu?
Her gün aynı saatte kalkıp, biri başında olmadan günlük ders programına uyabilecek misin?
bence cevaplaman gereken soru bu.


Eğer sorunun cevabı evetse, niçin başaramayasın? sana engel olacak olan ne?
Doping hafıza tarafına da gelince. Sana iyi bir takviye olacağına şüphe yok. Fakat doping hafıza sen çalışmak istersen sana faydası olacak bir sistem bence.
İnsanlar böyle dijital dershanelere para verdiğinde bir mucize falan bekliyorlar. Hayır öyle bir şey yok.

Yapay Zekayla iyi bir entegrasyon yakalanmış.
Soru çözümleri, ekspress özel dersleri, koçluğu, animasyonları falan aslına bakarsan yks için bir öğrencinin ihtiyacı olandan çok daha fazlası var.
Ama işte nasiplenebilmek mesele.
Bazen facebook veli gruplarında görüyorum, çocuğun 10 aylık sürede dopingde geçirdiği vakit günlük 40 dakika ortalamadaymış. Tableti alıp derslere katılmak yerine sabahtan akşama pubg, cs, valorant oynarsa e tabi işe yaramaz o zaman doping napsın.
 
İdare edebilecek bir kalemli tablet + geri kalan parayla da kaynak kitap + kamp kitapları alırdım ben.

12'ye yeni geçen birisi olarak söylüyorum:

Matematikte sıfır değildim ancak bir çok konuda eksiğim vardı TYT bazında. İlk 12 konunun ancak ortaokulda öğretildiği kadarını biliyordum. Meslek lisesi öğrencisi olarak 1 senedir evden çalışıyorum. Özel ders ile beraber götürüyorum ve 20-25'li netlere ulaşmamı sağladı bu durum.

Yani evden yapılmayacak şey yok. Ben sadece oturdum planıma uydum. Kendi seviyemi bildiğimden dolayı hocanın da önerileriyle beraber adamakıllı 3 adet kitap aldım. Her haftaya birer konu bitecek şekilde oturdum o planı hiç bozmadan devam ettim. Ve sonuç olarak 20-25'li netler bana yansıdı. Şimdi ise Orjinal Matematik, problemler fasikül ve geometri çalışıyorum. 30'lu netleri görmek istiyorum. Tabii ben bu seviyelere dersi arada bir çalışarak gelmedim. Ders çalışmaktan dolayı artık annemle markete gitmek bana dışarı çıkmamdan dolayı keyifli gelmeye başlamıştı, hala da öye devam ediyor. Arkadan oturuyorum tunç kurt matematik motivasyon rehberlik oynatma listesinden video açıyorum ve onunla beraber ders çalışıyorum.

Bazen insanların kırılma noktaları olur. Benim de kırılma noktam bu yaz gerçekleşti. Kuzenimin bir arkadaşı Yıldız Teknik Üniversitesinde okuyordu. 3 küsür ortalama ile mühendislik bitirip öğretim görevlisi olmak için çalışıyormuş. Arkadaşı BMW'ye iş başvurusu yapmış ve kabul edilmiş. Kuzenimin arkadaşı da öylesine başvuru yaptım ve kabul edildim diyor. Şuan satış danışmanı olarak çalışıyor ve sattığı her arabadan komisyon alıyor. 1 günlük bir muhabbetim tamamen hayat seyrimi değiştirdi. Şuan muğlada bodrumda orduda istanbulda sürekli tatil hikayeleri atıyor. Çok kaliteli bir yaşamı var. Bu adam bu seviyelere ha diyince ulaşmadı. Senin benim gibiyken oturup dersini çalıştı, başarılı oldu ve sonucunda da babalar gibi yaşıyor.

Yani işin özeti şu:

Burası tamamen sana bağlı. Yukarıda arkadaşın da dediği gibi sabahtan akşama kadar ders harici şeyler yapacaksan doping hafızanın, koçluğun, tabletin bir değeri kalmaz. Oturup masa başında çalışacaksın. Yardım istiyorsan sana yardım edecek şeyleri göreceksin ve ona göre davranacaksın.
 
18500 TL'ye S10 FE+ tablet al. PDF'ini bulabildiğin kitapları tabletten çalış. Bulamadıklarını da ikinci el alabiliyorsan al, yoksa uygun fiyatlı bir internet sitesinden sıfır al. Sonra YouTubedan her ders için birkaç hoca seç ve konu anlatımlarını dinleyip soru bankalarından bunları çöz. Konuların bitmeye yakın denemelere başla. Sonra konu tekrarları ve denemeleri beraber götür, deneme analizlerini iyi yapıp eksiklerine odaklan.

Ben bunları yaparak sayısalda 40 binden 8 bine çektim 3 ayda. Sen hayli hayli yaparsın. Doping hafıza falan düşünme sakın, paranı çöpe atarsın. Bu dediklerimi yaparsan her türlü başarırsın zaten.

Bu arada bir de ChatGPT plus da çekebilirsin. Bence epey faydalı olur anlamadığın seyleri anlatmak konusunda. Bunu da yaparsan toplamda 40 bin civarı bir masrafın olmuş olur 1 senede. Güzel bir sıralama yaparsın, tercih döneminde elin güçlü olur.

Bu arada vitaminlerine de muhakkak baktır. B12 eksik çalıştıgım icin potansiyelime ulaşamadim maalesef beynim çok yoruluyordu. Universitede takviye başlayınca hayata yeniden başladım adeta. Bunlar eksik olmasın yoksa verim düşer. Başarılar.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı