30.000 TL All-in one bilgisayar önerisi

LuciFeriaNx

Hectopat
Merhaba arkadaşlar yaklaşık bütçem 30.000,00 TL'dir. All-in One bilgisayar (Masaüstü laptop vs istemiyorum. All-in One olması önemli benim için) istiyorum ofiste kullanmak üzere ve ekran boyutunun da minimum "27 olmasını istiyorum. 1000-1500 TL falan daha çıkabilirim üste ama daha fazla zorlamak istemiyorum. Şu bilgisayarı buldum ancak daha iyi bir seçeneğim olur mu acaba diye size sormak istedim almadan önce. Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,
Yapay zekanın yardımı ve kendi araştırmalarım ile bir kaç model buldum ve sizinle paylaşmak isterim:

30.400₺

(Sizin paylaştığınız ürünün aynısı ancak bütçe varsa bu modele bakın derim. 16 GB ram ve 1TB SSD gerçekten ofis programlarında çok ihtiyacınız olacaktır uzun vadede)

Prime üyeliği ile 29.000₺
(Ekran 24 inç maalesef ancak 12450H'a göre çok daha güçlü bir işlemci. İkinci alternatif olarak değerlendirmek için kenarda bir dursun)

Bu modellerin karşılaştırmalarına bakalım;
I7-14700T için;

1. Yüksek çekirdek & thread:
20 çekirdek (8 performans + 12 verimlilik) ve 28 thread var.
Bu, aynı anda onlarca işlemi takılmadan yürütür demek.
Ör: 20 Excel dosyası açık + Chrome’da 50 sekme + PDF + Outlook hepsi çalışsa bile CPU %30’larda kalır.

2. Yüksek turbo hızı:
5.1 GHz turbo.
Bu da tek çekirdek performansını çok iyi yapar.
Ofiste Word, Excel, ERP, PDF gibi tek işlem çeken programlarda uçak gibi hızlı olur.

3. Düşük güç tüketimi (T serisi):
35W TDP, daha serin, daha sessiz, daha düşük sıcaklık
Çok ısınmayacağından dolayı ofiste rahatsız edici bir fan sesi duymazsınız.
Ayrıca daha az ısındığı için daha uzun ömürlü olur.

4. Uzun vadeli yatırım:
Yeni nesil (14. nesil).
8-10 yıl sonra bile günlük işler için yavaşlamayacak.
Böylece ileride programlar daha ağırlaşsa bile rahat kalır.

Peki I7-14700T, neden I5-12450H'a göre daha güçlü?

Özellikieri:
I7-14700T | i5-12450H

Çekirdek20 (8P+12E) | 8 (4P+4E)

Thread28 | 12

Turbo hız5.1 GHz | 4.4 GHz

TDP 35W | 45W

Kısaca fark:

Çok çekirdekli işlerde (çok sekme, çok Excel, arka planda tarayıcı, güncelleme, Windows Defender vs hepsi birlikte)
i7-14700T uçurur.
Tek çekirdekte bile i7-14700T daha hızlı.
Daha az ısınır, daha az fan sesi çıkarır, uzun süre %100 yükte bile daha stabil kalır.

Sonuç:

Ofis için uzun vadeli, sorunsuz, sessiz, hızlı bilgisayar istiyorsanız i7-14700T açık ara daha iyi.
i5-12450H zaten iyi bir işlemci, ama çeyreği kadar çekirdeği var, daha çok laptop için tasarlanmış, az bir miktar daha fazla ısınır.

Aralarında 10W fark var sadece, öyle çok ciddi bir fark görünmüyor ama bu bilgisayar iş amaçlı kullanılacak ve belki saatlerce hiç kapanmadan çalışacak. Ne kadar az W olursa o kadar faydası olur.

Şöyle bir yanılgı da oluşmasın, W az diye az performans verir gibi. Bu işlemci düşük güçte bile (T serisi) daha güçlü çalışabilme adına tasarlanmış yani bu haliyle bile 12450H'dan açık ara daha güçlüdür.

Demem o ki, 24 inç ekran eğer sizin için sorun olmayacaksa, HP modeli gerçekten sizin işinizi fazlasıyla görmeye yeterli olacaktır. Yanına birde, anakart desteği de varsa 8GB daha Ram ekleyerek, ofis programlarında gerçekten size çok faydası olacaktır.
Yine ne olur ne olmaz, anakart modeli bilinmeden ram almak doğru olmaz. Bilgisayar geldiğinde anakart modelini öğrenip, ram desteği varsa, içinde ki modelin aynısından bir tane daha almanızı öneririm.
Emin olmamakla beraber HP modelde Wi-fi desteği mevcut yani kablosuz olarak internete erişiminizin de olması gerekli.

Umarım sizin için yararlı olur bu mesaj. Son kararı vermeden önce diğer arkadaşların da görüşünü alın derim. Şimdiden hayırlı olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Yapay zekanın yardımı ve kendi araştırmalarım ile bir kaç model buldum ve sizinle paylaşmak isterim:

30.400₺

(Sizin paylaştığınız ürünün aynısı ancak bütçe varsa bu modele bakın derim. 16 GB ram ve 1TB SSD gerçekten ofis programlarında çok ihtiyacınız olacaktır uzun vadede)

Prime üyeliği ile 29.000₺
(Ekran 24 inç maalesef ancak 12450H'a göre çok daha güçlü bir işlemci. İkinci alternatif olarak değerlendirmek için kenarda bir dursun)

Bu modellerin karşılaştırmalarına bakalım;
I7-14700T için;

1. Yüksek çekirdek & thread:
20 çekirdek (8 performans + 12 verimlilik) ve 28 thread var.
Bu, aynı anda onlarca işlemi takılmadan yürütür demek.
Ör: 20 Excel dosyası açık + Chrome’da 50 sekme + PDF + Outlook hepsi çalışsa bile CPU %30’larda kalır.

2. Yüksek turbo hızı:
5.1 GHz turbo.
Bu da tek çekirdek performansını çok iyi yapar.
Ofiste Word, Excel, ERP, PDF gibi tek işlem çeken programlarda uçak gibi hızlı olur.

3. Düşük güç tüketimi (T serisi):
35W TDP, daha serin, daha sessiz, daha düşük sıcaklık
Çok ısınmayacağından dolayı ofiste rahatsız edici bir fan sesi duymazsınız.
Ayrıca daha az ısındığı için daha uzun ömürlü olur.

4. Uzun vadeli yatırım:
Yeni nesil (14. nesil).
8-10 yıl sonra bile günlük işler için yavaşlamayacak.
Böylece ileride programlar daha ağırlaşsa bile rahat kalır.

Peki I7-14700T, neden I5-12450H'a göre daha güçlü?

Özellikieri:
I7-14700T | i5-12450H

Çekirdek20 (8P+12E) | 8 (4P+4E)

Thread28 | 12

Turbo hız5.1 GHz | 4.4 GHz

TDP 35W | 45W

Kısaca fark:

Çok çekirdekli işlerde (çok sekme, çok Excel, arka planda tarayıcı, güncelleme, Windows Defender vs hepsi birlikte)
i7-14700T uçurur.
Tek çekirdekte bile i7-14700T daha hızlı.
Daha az ısınır, daha az fan sesi çıkarır, uzun süre %100 yükte bile daha stabil kalır.

Sonuç:

Ofis için uzun vadeli, sorunsuz, sessiz, hızlı bilgisayar istiyorsanız i7-14700T açık ara daha iyi.
i5-12450H zaten iyi bir işlemci, ama çeyreği kadar çekirdeği var, daha çok laptop için tasarlanmış, az bir miktar daha fazla ısınır.

Aralarında 10W fark var sadece, öyle çok ciddi bir fark görünmüyor ama bu bilgisayar iş amaçlı kullanılacak ve belki saatlerce hiç kapanmadan çalışacak. Ne kadar az W olursa o kadar faydası olur.

Şöyle bir yanılgı da oluşmasın, W az diye az performans verir gibi. Bu işlemci düşük güçte bile (T serisi) daha güçlü çalışabilme adına tasarlanmış yani bu haliyle bile 12450H'dan açık ara daha güçlüdür.

Demem o ki, 24 inç ekran eğer sizin için sorun olmayacaksa, HP modeli gerçekten sizin işinizi fazlasıyla görmeye yeterli olacaktır. Yanına birde, anakart desteği de varsa 8GB daha Ram ekleyerek, ofis programlarında gerçekten size çok faydası olacaktır.
Yine ne olur ne olmaz, anakart modeli bilinmeden ram almak doğru olmaz. Bilgisayar geldiğinde anakart modelini öğrenip, ram desteği varsa, içinde ki modelin aynısından bir tane daha almanızı öneririm.
Emin olmamakla beraber HP modelde Wi-fi desteği mevcut yani kablosuz olarak internete erişiminizin de olması gerekli.

Umarım sizin için yararlı olur bu mesaj. Son kararı vermeden önce diğer arkadaşların da görüşünü alın derim. Şimdiden hayırlı olsun.
Zamanınızı ve emeğinizi harcayarak detaylı cevap ve açıklamalarınız için çok teşekkür ederim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı