30.000 TL hazır sistem önerisi

Ustam valla çok içime sindi çok saol. Çok yardımcı oldun hemen yanıt vermeye çalıştın. Teşekkür ederim emeklerin için de senin için🙏 Ben de seninle öğrendim gerçekten araştırmadan olmuyormuş
Rica ederim hocam ne demek, beni dinleyerek doğru bir karar verdin ve hiç pişman olmayacaksın :) 1080P devri artık kapanmalı hocam, eğer elinizde varsa 1080P bir monitör zaten 7700 XT hem 2K hem 1080P'de harika iş çıkartıyor. İmzamda sistemim yer alıyor ve ben de 7700 XT'yi 2k çözünürlükte kullanıyorum ve aşırı memnunum.

Rica ederim hocam ne demek, beni dinleyerek doğru bir karar verdin ve hiç pişman olmayacaksın :) 1080P devri artık kapanmalı hocam, eğer elinizde varsa 1080P bir monitör zaten 7700 XT hem 2K hem 1080P'de harika iş çıkartıyor. İmzamda sistemim yer alıyor ve ben de 7700 XT'yi 2k çözünürlükte kullanıyorum ve aşırı memnunum.
Hocam sistemi aldım, çok memnunum 2 gündür çok teşekkür ederim tekrardan çok yardımcı oldun. Sadece ram i 4800 MHz üstü kullanamiyorum kısıtlama kaynaklı, onu da öğrenmiş oldum iyi tecrübe oldu😅 Ancak AAA oyunda deneme yaptığımda (GOW 2018) işlemci sıcaklığı 75-80 dolaylari sıcaklıklarda geziniyor. Bigisayari kurduğum alan da biraz dar olduğu için kule tipi soğutucu almak tam havalar yanmaya başlamadan önce mantıklı olacak gibi. Bu sisteme uygun senin de tavsiye edebilecegin bir kule tipi soğutucu var mıdır?

Merhaba arkadaşlar,

DLSS desteği nedeni ile 4060 sistemli yaklaşık 25000-30000 TL arası hazır sistem bilgisayar almayı düşünüyorum. 1-2 hafta içerisinde alacağım.

Bu sistemi hem DDR5 olması sebebi ile ileriye dönük yükseltme kabiliyeti olması hem de çok uzmanı olmasam da araştırdığım kadarı ile işlemci - ekran kartı uyumunun iyi olması sebebi ile baz aldım.
1080p oyun oynamak için bilgisayarı kullanacağım.
Sistem üzerinde ufak oynamalar yaparak bu kombinasyonun daha uygun olduğunu düşündüm. Ancak SSD firmasını ilk defa duyduğum için tam da emin olamamaktayım.

Eki Görüntüle 2478024

Hem benden daha bilgili olarak size danışmak hem de daha mantıklı bir sistem tavsiyesi varsa tarafınızdan öneri alarak ilerlemek isterim.

Yardımcı olursanız şimdiden çok sevinirim.
Toplama olmaz mı?

Hocam sistemi aldım, çok memnunum 2 gündür çok teşekkür ederim tekrardan çok yardımcı oldun. Sadece ram i 4800 MHz üstü kullanamiyorum kısıtlama kaynaklı, onu da öğrenmiş oldum iyi tecrübe oldu😅 Ancak AAA oyunda deneme yaptığımda (GOW 2018) işlemci sıcaklığı 75-80 dolaylari sıcaklıklarda geziniyor. Bigisayari kurduğum alan da biraz dar olduğu için kule tipi soğutucu almak tam havalar yanmaya başlamadan önce mantıklı olacak gibi. Bu sisteme uygun senin de tavsiye edebilecegin bir kule tipi soğutucu var mıdır?
Hocam öncelikle çok sevindim hayırlı olsun :) Kasanız 165mm fan desteği sunuyor. Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili bu soğutucuyu alabilirsiniz hocam. Isınma bilgisayar bileşenleri için bir sorun hocam, ne kadar çok ısınırsa bilgisayar kendisini korumak için frekans hızlarını düşürür ve performans düşer. Attığım soğutucu gayet iyi ve kasanıza sığıyor. Ayrıca attığım sistemi "çözüldü" olarak raporlarsanız çok sevinirim.

Alys Silver | Intel i5-14400F | 16 GB DDR5 | Powercolor RX 7700 XT 12 GB | 1 TB SSD Tavsiye Sistem - incehesap.com Normalde çok önermek istemem bu sistemi çünkü PSU'su çok güven verici değil, fakat sizin seçtiğiniz psu da çok sağlam değil. Ayrıca o ssd markasını ilk defa gördüm o yüzden yorum yapamam fakat almazdım da. Attığım sistemdeki 7700 XT, rtx 4060'dan %50 - %60 daha güçlü (4060 ti'dan ise %30 daha güçlü) ve sadece oyun oynayacağınız için harika bir tercih olur 7700 XT. Kendim de bu ekran kartını kullanmaktayım ayrıca. Benim attığım sistemin ramini apacer panther 16gb 6000mhz cl38 yapın 200tl farkla ve aynısından bir tane daha sonra alırsınız. Binanızda bulunan elektriğe güveniyorsanız PSU kalabilir ama ilerde onu da değiştirmenizi tavsiye ederim, kasa kalabilir çok önemli değil kasa.
Merhaba bu sistemi yeğenime almayı düşünüyorum ileriye dönük modifikasyon yapabilirmiyim ayrıca 5k bandında monitör önerebilir misiniz?

Merhaba bu sistemi yeğenime almayı düşünüyorum ileriye dönük modifikasyon yapabilirmiyim ayrıca 5k bandında monitör önerebilir misiniz?
Merhaba. İleriye dönük modifikasyon noktasında çok üzmez fakat anakart giriş seviye olduğu için çok üst düzey işlemci takarsanız eğer bazı sorunlar yaşayabilirsiniz (yetersiz işlemci beslemesi, fazla ısınma vb.) Fakat siz de bu sistemi apacer panther 16gb 6000mhz cl38 ram yükseltmesi yapıp, kasa olarak da vento vg12a 650w kasayla değiştirip alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı