30.000 TL Render ve oyun için sistem önerisi

3070ti veya 3080 altına inmeyin hocam 3060ti gaming odaklı az cuda içeriyor 3070ti 3080 de iş odaklı oluyor.
Oyunlardaki performansları 3060lar daha mı önde
Yaklaşık 30k tutuyor böyle bir sistem toplanabilir.
Hocam amd'den korkmuyor değilim çok anlamam ama yüksek ısılarda çalıştığını biliyorum o yüzden intel daha iyi olur gibi düşünüyorum

Bilgisayarlardan hiç anlamam ramdeki mhz değerleri işlemcideki önbellek ne olmalı toplamışken bir kere toplamak istiyorum
İşlemci önbelleği sık kullanılan aynı verileri kaydeder hocam özetleyecek olursak genellikle sürekli veri aktarımında işe yarar. Ancak sizin onlara takılmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum. RAM olarak eğer 3200mhz CL16 veya 3600mhz CL18 seçebilirsiniz aralarında fark yok denebilir.

İşlemci önbelleği sık kullanılan aynı verileri kaydeder hocam özetleyecek olursak genellikle sürekli veri aktarımında işe yarar. Ancak sizin onlara takılmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum. RAM olarak eğer 3200mhz CL16 veya 3600mhz CL18 seçebilirsiniz aralarında fark yok denebilir.
Birde bir sorum daha olucak intel işlemcide oyun ve render performansını göz önünde bulundurursak sonlarındaki kf veya f bir etkisi var mı ?

Oyunlardaki performansları 3060'lar daha mı önde.

Hocam AMD'den korkmuyor değilim çok anlamam ama yüksek ısılarda çalıştığını biliyorum o yüzden Intel daha iyi olur gibi düşünüyorum.

O zaman yanlış biliyorsunuz markaya yönelik yorum yapmak yanlış olur. Stok soğutucuyuda ekledim onu da belirteyim. Arkadaşın attığı hazır sistemede bakabilirsiniz.

Oyunlardaki performansları 3060lar daha mı önde

Hocam amd'den korkmuyor değilim çok anlamam ama yüksek ısılarda çalıştığını biliyorum o yüzden intel daha iyi olur gibi düşünüyorum
Çalışmaz hocam merak etmeyin. 65W bu işlemciler en yüksek seviye işlemci almıyorsunuz sonuçta. 12400F veya 5600 birbirlerine çok yakın işlemciler ikiside sizi pişman etmez.

Birde bir sorum daha olucak intel işlemcide oyun ve render performansını göz önünde bulundurursak sonlarındaki kf veya f bir etkisi var mı ?
KF ve K işlemcilerinin arasında ki tek fark KF işlemcilerde entegre ekran kartı olmaz yani işlemciden görüntü anlamazsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı