30.000 TL'ye AMD Sistem Önerisi

Güncelleme: 6900XT'yi arkadaş 12500 ₺'ye bıraktı arkadaşlar.
Kalan bütçe : 11.500 ₺

Kasa için Lian Li O11 epey gözüme hoş görünüyor.

Bu bütçeyle Anakart + Kasa/Fan + Güç kaynağı + RAM toplayabilir miyiz? Önerilerinizi bekliyorum.

Şuandaki elimdeki parçalar;

İşlemci: AMD 5600X
Ekran Kartı: XFX 6900XT Speedster Merc
SSD ve depolama: Hikvision 2TB E2000

Şuna bakabilirsiniz,

Hem GT501'den ve P600S'ten ucuz hem de çok kaliteli, iyi kasadır alabilirsiniz.
O11 Nasıldır hocam? Şimdi düşündüm de o kadar para atıyoruz sisteme bari masamızda hoş dursun :)

Son düzenleme:
Güncelleme: 6900XT'yi arkadaş 12500 ₺'ye bıraktı arkadaşlar.
Kalan bütçe : 11.500 ₺

Kasa için Lian Li O11 epey gözüme hoş görünüyor.

Bu bütçeyle Anakart + Kasa/Fan + Güç kaynağı + RAM toplayabilir miyiz? Önerilerinizi bekliyorum.

Şuandaki elimdeki parçalar;

İşlemci: AMD 5600X
Ekran Kartı: XFX 6900XT Speedster Merc
SSD ve depolama: Hikvision 2TB E2000

O11 Nasıldır hocam? Şimdi düşündüm de o kadar para atıyoruz sisteme bari masamızda hoş dursun :)
Bütçeniz yetiyorsa Lian Li O11'de gayet kalitelidir, alabilirsiniz. Ben de beğendim açıkçası.

İşlemci soğutucu olarak bunu önerebilirim, sıvı soğutma fazla olur 5600X gibi bir işlemci için.

RAM olarak bunlara bakılabilir,

Geriye kalan yaklaşık 6000 TL'ye düzgün bir B550 anakart ve 750W veya 850W olan kaliteli bir güç kaynağı alınabilir diye düşünüyorum. Alacağınız B550 anakarta yaklaşık 3000-3500 TL dersek, kalan 2500-3000 TL'ye kaliteli bir 750 veya 850 watt güç kaynağı rahatlıkla alınabilir.

Anakart olarak şuna bakılabilir belki,

PSU olarak 850W Thermaltake GF1 veya 850W Corsair RMx'e bakılabilir ancak çok fazla bilgim yok güç kaynakları hakkında, başkası önerebilir ya da araştırabilirsiniz.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler yardım için :)

Güncelleme:
FSP Hydro G 1000W PSU siparişi verdim. Cultist network sitesinde A tier PSU olarak belirtilmişti.
Arkadaşlar şimdi de ARGB renk ve hız kontrol edilebilir fan bakıyorum beyaz, 9 tane alacağım (mümkünse sessiz) nasıl ucuza getirebilirim?

En büyük pişmanlık konuyu açtığımda B550 Pro Wifi II almamam. 3000 ₺'den 4300₺'ye yükselmiş. Fiyatı düşerse ve fanları da halledersem eksik bir şey kalmayacak. Sere'nin tavsiye ettiği işlemci soğutucuyu da alacağım. Bütçenin 3-4 bin lira üstüne çıkmış olacağım ama o kadar para gömüyoruz, O11 kasanın içinde çok hoş duracağını düşünüyorum. İleride işlemci yükseltince sıvı soğutmaya da geçebilirim kasa oldukça geniş.

Konuyu bir süredir öne çıkartıyorum bunun sebebi de fanlar hakkında çok az bilgim var. ARGB ve VRM kontrollü beyaz ve sessiz bir fan bakıyorum. Eğer ARGB sorun olmasaydı 9 tane P12 alırdım ancak dediğim gibi, biraz hoş görünsün ileride satarsam da "havalı" faktörü olur.

Son düzenleme:
beyaz ve sessiz bir fan bakıyorum
Kasa fanı için öneri yapamayacağım maalesef, hiçbir bilgim yok ancak istediğiniz özelliklere sahip bir kasa fanı bularak o kasa fanının iyi olup olmadığını bu forumdan araştırabilirsiniz. Sürekli konu açıldığı için eski konularda aradığınızı bulabiliyorsunuz.

Attığım işlemci soğutucunun aynı fiyatta bu versiyonu da var bu arada:

FSP Hydro G 1000W PSU
İleride çıkacak olan ekran kartları ve işlemciler için hazırlanmış olursunuz artık.

3000 ₺'den 4300₺'ye yükselmiş
İleride İntel işlemcilere geçmeyi düşünmüyorsanız bütçeniz mümkün olduğunca en iyisini alın bence.

Son düzenleme:
Anakart F/p olarak bence b550m ds3h çok iyidir ay başında 2bin TL'ye bulunabiliyordu ve o fiyata sunduğu özellikler ve vrm kalitesi fiyatına göre çok iyidi. Ama şuan stok sıkıntısı görüyorum sadece 1 satıcıda kalmis üretimi devam mı etmiyo anlamadım. Bende arıyordum Kasım firsatlariyla indirim kovalariz dedik bişe çıkmadı.
Tam icinse aceleniz yoksa indirim takip edin derim yada 2. El temiz bakabilirsiniz ben bu Rami PNY MD16GK2D4320016XRGB XLR8 Gaming EPIC-X RGB DDR4-3200Mhz C16 16GB (2x8GB) DUAL (16-18-18-38) 1.35V Bellek - inventus
29 Ekim inventus indiriminden 1170 TL'ye aldim. Corsairin RGB Ramin görüntüsü hoşuma gitmemişti.
Lian li kasalar her cuma nerdeyse ince hesapta oluyor gaming gecesinden denk getirip alabilirsiniz.

Efsane cumaları bekleyelim bakalım bir fırsat göz kırparsa acımayız :)
Parça aldıkça buraları güncellerim eğer bir kronik problemli parça alırsam arkadaşlar uyarır, teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı