30.000TL Android telefon önerisi

Bütçe
30.000
YouTube'dan izlediğim testlerde 8 saate ulaşamıyor hocam.

Hocam benim bildiğim YouTube üzerinde yapılan testler arka arkaya sürekli açık olduğu cihazları yoran testler bahsettiğim gibi cihazın durumunu bildiğimden herhangi bir şekilde yormuyorum.

Düşük güç modunda kullandığınız için olabilir, birçok özelliği kısıyor telefondaki. Bir de parlaklığı kısıkta kullanıyormuşsunuz.

Muhtemelen ondan zaten sosyal medya ve mesajlaşma harici telefondan bir şey yapmadığım için düşük güç modunun işlemciyi sınırlaması beni rahatsız etmiyor.

Düşük güç modunda kullandığınız için olabilir, birçok özelliği kısıyor telefondaki. Birde parlaklığı kısıkta kullanıyormuşsunuz.
Ben de düşük güç modunda çoğu şey kapalı olarak kullanıyordum. Daha sonra 2. telefon olarak kullanmaya başladım, geceleri %8-10 civarı şarj gitmeye başladığını da görünce verdim telefonu.

Ben de düşük güç modunda çoğu şey kapalı olarak kullanıyordum. Daha sonra 2. telefon olarak kullanmaya başladım, geceleri %8-10 civarı şarj gitmeye başladığını da görünce verdim telefonu.

Kullanımınız nasıldı öncesinde 20-80'e dikkat etmiş miydiniz? Ben uzun süre dikkat ederek kullanmıştım.

Kullanımınız nasıldı öncesinde 20-80'e dikkat etmiş miydiniz? Ben uzun süre dikkat ederek kullanmıştım.
20-80 olayı pek bişey değiştirmiyor bence pil sağlığı konusunda. 7 ay boyunca %100'dü, sonra 99 oldu derken bir süre daha geçince bir haftada %96'ya düştü. %90'dan sonra nasıl düştüğünü anlamak zor, hızlıca bitmeye başlıyor.

20-80 olayı pek bir şey değiştirmiyor bence pil sağlığı konusunda. 7 ay boyunca %100'dü, sonra 99 oldu derken bir süre daha geçince bir haftada %96'ya düştü. %90'dan sonra nasıl düştüğünü anlamak zor, hızlıca bitmeye başlıyor.

Evet 100'den sonra hızlı düşüyor sonra tekrar uzun bir duraksama yaşıyor fakat ben 20-80 de kullandığım sürede karşılaştırdığım diğer 13'lerden daha geç düştüğünü gözlemledim.

Bende oyun oynamıyorum hocam genelde 80-20 kullandım fakat pil sağlığı düştüğü için 100'e kadar dolduruyorum gittiği yere kadar kullanıyorum.
Gece takarım sabah çekerim gün içinde hiç şarj ihtiyacım olmuyor düşük güç modunda kullanıyorum güneş altında olmadığım zamanlar parlaklık düşük oluyor gözümü rahatsız ettiği için haftalık ortalama 9 küsur saat ekran süresi gösteriyor.

Benimki aşırı hafif bir kullanım yük binse bu süre ciddi düşecektir.

Hocam ben de bunu anlayamıyorum. Ciddi paralara bir cihaz alıyorsunuz telefonun ömrü boyunca düşük güç modunda kullanıyorsunuz. iPhone kullanıp bataryası sarı olmayan veya şarj aletsiz gezen görmedim. S23 kullanıcısı olarak hiçbir zaman anlayamayacağım sanırım.

Hocam ben de bunu anlayamıyorum. Ciddi paralara bir cihaz alıyorsunuz telefonun ömrü boyunca düşük güç modunda kullanıyorsunuz. iPhone kullanıp bataryası sarı olmayan veya şarj aletsiz gezen görmedim. S23 kullanıcısı olarak hiçbir zaman anlayamayacağım sanırım.
Hocam, telefonda bu tarz bir ihtiyacım yok. Örnek olarak, X'te gezinmek A15 Bionic’in % kaç işlem gücünü kullanır? 10 bile olacağını düşünmüyorum. Benim aldığım ekran süresine ulaşıp "imkansız" diyenler olacaktır fakat alıyorum. Tabii, telefonu tam güçte kullansam 5 saat zor çıkaracaktır.

Son yıllarda ben de Apple’ın bu pil performansından ve telefonu kısıtlamalarından bıkmıştım. Fakat 16 serisi çok güzel geldi. 16 Pro Max alacağım. O telefonda sarı ekran görmenize asla gerek yok; 16 serisi çok rahat günü çıkarabilecek bir telefonlar.

Hocam, telefonda bu tarz bir ihtiyacım yok. Örnek olarak, X'te gezinmek A15 Bionic'in % kaç işlem gücünü kullanır? 10 bile olacağını düşünmüyorum. Benim aldığım ekran süresine ulaşıp "imkansız" diyenler olacaktır fakat alıyorum. Tabii, telefonu tam güçte kullansam 5 saat zor çıkaracaktır.

Son yıllarda ben de Apple'ın bu pil performansından ve telefonu kısıtlamalarından bıkmıştım. Fakat 16 serisi çok güzel geldi. 16 Pro Max alacağım. O telefonda sarı ekran görmenize asla gerek yok; 16 serisi çok rahat günü çıkarabilecek bir telefonlar.

Hocam 120 bin TL bir cihaza verdikten sonra inşallah her şeyiyle mükemmel bir cihaz almış olursunuz. Bu arada aynı paraya 2 tane yurt dışı cihaz alarak ekran süresini ikiye de katlayabilirsiniz. 1 sene içinde IMEI'ler sıfırlandığı için kapanmadan sürekli kullanabilirsiniz.

Hocam 120 bin TL bir cihaza verdikten sonra inşallah her şeyiyle mükemmel bir cihaz almış olursunuz. Bu arada aynı paraya 2 tane yurt dışı cihaz alarak ekran süresini ikiye de katlayabilirsiniz. 1 sene içinde IMEI'ler sıfırlandığı için kapanmadan sürekli kullanabilirsiniz.

Hocam öyle yapacaktım fakat IMEI işini çözmüşler 4 aya düşecekmiş.

16 Pro Max şu an her açıdan 15'ten üstün ve pil süresi de gayet iyi ek bir sorun çıkmazsa Apple'ın yakın zamanda çıkardığı en iyi cihazlar bunlar bence.

İyi dilekleriniz için çok sağ olun hocam.

Dostum sen ne istediğini biliyor musun ki?
Durumun varsa, Android'e geçmek istiyorsan 13'ten geçebileceğin telefon S23'tür. Hep daha ucuz alternatifler (A55, S22) sunuyorsunuz ama biz size zaten bütçeniz dahilinde alınabilecek en iyi telefonu önerdik, altı yok, alınmaz. Siz almak istiyorsanız alın, istemiyorsanız, paranızı harcamak, uğraşma istemiyorsanız bırakın kalsın S23'e geçmek zorunda değilsiniz.
''Bir S23 kullanıcısı olarak'' bunu anlayamamanızın sebebi, kendinizi iPhone kullanıcılarından, bataryası sarı ve şarj aletli gezen tiplerden kendinizi çok üstün görmenizdir. Hepimiz evde kös kös oturup reels izlemiyoruz, bilirsin. Dışarıda işlerimiz var, telefon görüşmeleri yapıyoruz gibi gibi ve doğal olarak, ciddi paralar verdiğimiz telefonun günü kurtarmasını, alabildiğimiz en yüksek verimi almak istiyoruz, ve bunları yaparken kesinlikle şarjın bitmesini istemiyoruz. Doğal olarak, yardımımıza düşük güç modu koşuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı