Rouly
Hectopat
- Makaleler
- 2
Daha fazla
VULCAN-7500F / AMD Ryzen 5 7500F MPK / GALAX GeForce RTX 4060 Ti EX 1-Click OC 8GB / 16GB RAM / 512GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar
VULCAN-7500F Powered by GG temasıyla hazırlanmış Hazır Oyuncu Bilgisayarıdır. GALAX RTX Ti 4060 8GB ekran kartı ile oluşturulmuştur.
Thermalright Assassin X 120 Refined Hava Soğutucu
Dört saf Bakır ısı borusu ve mükemmel performans için optimize edilmiş hava akışı ve statik basınç çıkışı 120mm fan.
Kingston KC3000 1TB NVMe PCIe 4.0 7000MB Okuma – 6000MB M.2 SSD (SKC3000S/1024G)
Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD en yeni Gen 4×4 NVMe denetleyici ve 3D TLC NAND’ı kullanarak yepyeni bir performans seviyesi sunar. 3D görüntü oluşturma (rendering) ve 4K+ içerik oluşturma gibi…
Hocam CL değerinin düşük olması daha iyi genelde ancak çok büyük bir şey değil. DDR4 ve DDR5 arasındaki farkı da yanlış anlamışsınız. Basitçe açıklamam gerekirse DDR5 daha güncel ve daha performanslı bir soket. Eskiden herkes DDR4 kullanırdı çünkü en güncel oydu, şimdi ise DDR5 en güncel olan. Ve DDR4 demek artık eski soket olduğu için ölü yatırım gibide düşünebilirsiniz. Firmalar yeni bir ürün çıkardığında en güncel özelliklerle çıkarmayı amaçlar. DDR4 zamanlar DDR3 gibi çok az kullanılan bir hale gelecek çünkü ileride DDR5'ten de yenileri çıkacak. DDR5 almanızı önermemizin sebebi bir yükseltme yapmak istediğinizde AM5 soket yapısına sahip olacağınız için daha iyi ürünlere erişebileceksiniz. AM5 işlemciler artık AM4'lere göre çok daha güçlü, her konuda daha iyi. Bu kadar para veriyorken en güncel ve yeni olanı almanızı isteriz. Diğer bir sorunuza gelecek olursam 4070 ti bile yeterli işlemci ile 1080P'de kullanılabilirken RTX 3080'nin 1080P'de darboğaz yapma ihtimali çok düşük. Atılan linkteki işlemci Ryzen 5 7500F AM5 soket güncel bir işlemci ve 4070S'i bile besleyebilecek bir güçte. ileride misal ekran kartını değiştirmek istediğinizde AM4'e göre parçalar uyumlu olur mu? Diye düşünmenize pek gerek kalmayacak. Ayrıca DDR5'te DDR4'te olduğu gibi 2x8 veya 2x16 gibi çift kanal işleriyle uğraşmanıza gerek yok.Biraz araştırdım evet öyle duruyor. Bu tarzda bir sistem hem 4060 Ti ile görebileceğim maximum performans gibi duruyor bu bütçeyle. Sizin attığınız sistemi özelleştirip almayı düşünüyorum tabii eğer fiyatı fırlamazsa bir 10-20 güne. Son olarak CL değerlerinin yüksek olması hakkında bir yanıt alamadım DDR4 RAM ile arasında fazla bir fark olur mu? Çünkü DDR4 RAM'ler en düşük CL 18 falan oluyor yanlış hatırlamıyorsam ama burada CL 30 bulabildim.