30-35 bin TL hazır sistem önerisi

Ghosting sorunu var. Giriş seviye VA panel alınmaz.
Alttaki model yenisi. Konunun yorumlarına bakın.
Desktop Screenshot 2024.10.30 - 21.46.10.90.png

Eki Görüntüle 2341001

ViewSonic'e ne dersiniz?

Eki Görüntüle 2341001

Pazarama atmıştımda görmemişsiniz galiba.

ViewSonic'e ne dersiniz?

Pazarama atmıştımda görmemişsiniz galiba.

Aynen görmedim. Bu modelde ghosting yaşayanlar olmuş yine. Başka bir modelide kronik sorunluymuş. Giriş seviye VA paneller bu yüzden önerilmiyor. Üst seviye olanları IPS gibi kaliteli tabii ki.

Desktop Screenshot 2024.10.30 - 21.54.49.50.png

Desktop Screenshot 2024.10.30 - 21.55.30.12.png

Reddit kullanıcı yorumu.

Desktop Screenshot 2024.10.30 - 21.58.51.50.png

İlgili Reddit konusu. Kendinizde bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dediğim gibi 2K orta kalite modeller için bütçeyi aşmak gerekiyor.

Aynen görmedim. Bu modelde ghosting yaşayanlar olmuş yine. Başka bir modelide kronik sorunluymuş. Giriş seviye VA paneller bu yüzden önerilmiyor. Üst seviye olanları IPS gibi kaliteli tabii ki.

Eki Görüntüle 2341013

Eki Görüntüle 2341014

Reddit kullanıcı yorumu.

Eki Görüntüle 2341019

İlgili Reddit konusu. Kendinizde bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dediğim gibi 2K orta kalite modeller için bütçeyi aşmak gerekiyor.

ViewSonic VX2780-2K 27 1ms 170Hz 2K QHD FreeSy - PttAVM.com - 2024 şu modelide araştırır mısınız bir güzelse bende alacağım.

ViewSonic VX2780-2K 27 1ms 170Hz 2K QHD FreeSy - PttAVM.com - 2024 şu modelide araştırır mısınız bir güzelse bende alacağım.

ASUS TUF GAMING VG27AQ1A 27" HDR GAMING 2K IP - PttAVM.com - 2024 ASUS TUF bu biraz bütçeyi aşıyor tabii.

ASUS TUF GAMING VG27AQ1A 27" HDR GAMING 2K IP - PttAVM.com - 2024 ASUS TUF bu biraz bütçeyi aşıyor tabii.

VX2780 modelinin pivot modelinde şikayetler var. Kontrastı zayıf bir model. Yine de diğer modellerden eli yüzü daha düzgün.

Desktop Screenshot 2024.10.30 - 22.21.08.48.png

Üstteki yorum VX2780 direkt.

ASUS'un incelemesini göremedim. Şikayetleri falan var mı bilgim yok. Monitör alırken mümkün olduğunca inceleme ve kullanıcı yorumlarından yararlanmak gerekiyor. Yoksa deneme tahtası olursunuz. 1 ms yazar testte 5 ms çıkar monitör. Çünkü anlık 1 ms görüyor ama ortalamada 5 ms. Bu yüzden 1ms yazıyor adamlar. 1000:1 kontrast yazıyor ama bazı modeller mesela bendeki MSI G274qpf qd testte 911:1 civarı çıkmış. Ama satarken 1000:1 diye yazıyorlar. Zamanında incelemesini beklemeden aldığım için pişman oldum. Halbuki kâğıt üstünde verileri çok iyiydi.
Benim monitör 12 bin TL civarında olmasına rağmen beni tatmin etmiyor. Gerisini siz düşünün.

Desktop Screenshot 2024.10.30 - 22.29.19.52.png

Bu monitör benimki. İleride yükseltmeyi düşünüyorum. Kontrastı zayıf, bulanıklık sorunu var ve siyahı kötü gösteriyor. Biraz IPS glow sorunu da mevcut.

Son düzenleme:
4060 Ti 2K monitör mü kullansın? Bütçesi yetmiyor. 4070 Super 1080p de kullanılabilir. 7500F iyi bir işlemci yeterli gelecektir. Düzgün 2K monitörler minimum 10K'den başlıyor. Düzgün dediğimde ortalama yani. Daha iyi öneriniz varsa buyurun bekliyorum.

Kanka konuyla alakasız olacak ama IPS ve VA farkı nedir? Neden VA önermiyosun? Ben de başka monitörlere bakarken buna göre dikkat edeyim.

VX2780 modelinin pivot modelinde şikayetler var. Kontrastı zayıf bir model. Yine de diğer modellerden eli yüzü daha düzgün.

Eki Görüntüle 2341041

Üstteki yorum VX2780 direkt.

ASUS'un incelemesini göremedim. Şikayetleri falan var mı bilgim yok. Monitör alırken mümkün olduğunca inceleme ve kullanıcı yorumlarından yararlanmak gerekiyor. Yoksa deneme tahtası olursunuz. 1 ms yazar testte 5 ms çıkar monitör. Çünkü anlık 1 ms görüyor ama ortalamada 5 ms. Bu yüzden 1ms yazıyor adamlar. 1000:1 kontrast yazıyor ama bazı modeller mesela bendeki MSI G274qpf qd testte 911:1 civarı çıkmış. Ama satarken 1000:1 diye yazıyorlar. Zamanında incelemesini beklemeden aldığım için pişman oldum. Halbuki kâğıt üstünde verileri çok iyiydi.
Benim monitör 12 bin TL civarında olmasına rağmen beni tatmin etmiyor. Gerisini siz düşünün.

Eki Görüntüle 2341047

Bu monitör benimki. İleride yükseltmeyi düşünüyorum. Kontrastı zayıf, bulanıklık sorunu var ve siyahı kötü gösteriyor. Biraz IPS glow sorunu da mevcut.
Hocam bide sadece monitör için 10k ya çıkabilsem bu monitörü önerir misin?

Kanka konuyla alakasız olacak ama IPS ve VA farkı nedir? Neden VA önermiyosun? Ben de başka monitörlere bakarken buna göre dikkat edeyim.

Hocam bir de sadece monitör için 10k ya çıkabilsem bu monitörü önerir misin?

VA önermiyor değilim giriş seviye modeller sıkıntılı oluyor. Giriş seviyede IPS almak daha mantıklı. Kaliteli VA paneller en az IPS kadar iyi oluyor. Attığınız Dell monitörde orta kalite alınabilir bir model. Kontrastı biraz zayıf.
Ben şunu öneririm bunda ghosting ve benzeri sorunlar pek yok.
Veya

VA önermiyor değilim giriş seviye modeller sıkıntılı oluyor. Giriş seviyede IPS almak daha mantıklı. Kaliteli VA paneller en az IPS kadar iyi oluyor. Attığınız Dell monitörde orta kalite alınabilir bir model. Kontrastı biraz zayıf.
Veya
Dikkate alacağım teşekkür ederim 🙏🏻

Veya.

Hocam Philips mi daha iyidir yoksa AOC Q27G4X mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı