Yunus Tosun
Kilopat
Bilgisayar toplama işlerinden hiç anlamıyorum ve yardımınıza ihtiyacım var. Şu anda çok yüksek grafikli oyunlar oynamıyorum fakat ileride oynamak istediğimde beni üzmeyecek bir sistem toplamak istiyorum. Bütçe olarak maksimum 35k düşünüyorum ( biraz üstüne çıkılabilir). Kasanın kozmetiği falan benim için çok önemli değil tamamen sistem performansı odaklı bakıyorum. Popüler sitelerdeki hazır sistemleri incelediğimde 30-33 civarlarına 4060 serili ekran kartlı sistemler mevcut genellikle. Aslında bu ekran kartının birkaç yıl bana yeteceğini düşünüyorum ama forumları incelediğimde ilerisi için 16 GB VRAM'li ekran kartı modellerinin tercih edilmesini belirtmiş çoğu kişi. Bu noktada da AMD Radeon RX 9060XT modelli kartın öne çıktığını ve önerildiğini gördüm. 4060 yerine bu kartı tercih etmem bana yaklaşık ne kadarlık bir performans artışı sağlar ve ortalama kaç sene beni götürür bu tarz sistemler? Herhangi bir marka tercihim bulunmamakta tamamen önerilerinize açığım, konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar önerilerini ve görüşlerini belirtirse sevinirim.