Yeni alınan gen5 SSD yandı mı?

Sanal Amerika

Hectopat
Daha fazla  
Az önce SSD'ye Dota 2 indiriyordum ve sıcaklıklar 86 dereceleri gördü sonra birden dondu ve şu an bilgisayar SSD'yi görmüyor. Daha yeni aldım SSD'yi. Ne yapmalıyım?

Crucial t700.
Evet ama kendisi soğutucusuz satılıyordu.
Kendisinin soğutucusuz olması sistemin belli marjlar için yapılmadığı anlamına gelmez.

Crucial'ın kendi kılavuzunda belirtilen:
1763291162852.png

Evet SSD'n sıcaklık sebepli zarar görmüş olabilir, SSD'nin tamamı değilse de bazı çipleri zarar görmüş olabilir - bu da günümüzde eğer içinde çok önemli bilgilerin varsa 20.000TL civarında bir tamir parası ve %50 ihtimal demektir.

Sistemi kapat SSD'ni çıkart, sistemi aç BIOS'a gir, kapat. SSD'ni tak sisteme gir BIOS'a gir bak orada mı değil mi. Değilse başka bir anakartta deneyip SSD mi yoksa yuva mı gitmiş son kararı kesinleştirirsin - muhtemelen SSD gitti.

93 dereceye kadar çalıştığı yazıyor da 85'lerde falan Throttling'e girmeye başlıyormuş bu zaten. Komple gümlemiş olabilir de ama bilmenin en iyi yolu başka bir PC'ye takmak.
1763291193328.png

1763291207857.png

Birbirini karşılamayan bilgiler var, 93.3'e kadar birinde çalışıp kapanmış, diğeri 81'de yavaşlayıp 90'da kapanmış.

Kendisinin soğutucusuz olması sistemin belli marjlar için yapılmadığı anlamına gelmez.

Eki Görüntüle 2605684

Evet SSD'n sıcaklık sebepli zarar görmüş olabilir, SSD'nin tamamı değilse de bazı çipleri zarar görmüş olabilir - bu da günümüzde eğer içinde çok önemli bilgilerin varsa 20.000TL civarında bir tamir parası ve %50 ihtimal demektir.

Sistemi kapat SSD'ni çıkart, sistemi aç BIOS'a gir, kapat. SSD'ni tak sisteme gir BIOS'a gir bak orada mı değil mi. Değilse başka bir anakartta deneyip SSD mi yoksa yuva mı gitmiş son kararı kesinleştirirsin - muhtemelen SSD gitti.

Eki Görüntüle 2605686

Eki Görüntüle 2605687
Birbirini karşılamayan bilgiler var, 93.3'e kadar birinde çalışıp kapanmış, diğeri 81'de yavaşlayıp 90'da kapanmış.
Ben anlamadım şimdi ssd yandı mı ? Çünkü bilgisayar görmüyor.

Ben anlamadım şimdi ssd yandı mı ? Çünkü bilgisayar görmüyor.
Biz de anlayamayacağımız için buradan, üstüne bakıp koklasak da, SSD'ni çıkartıp ne yapabileceğini yazdım bir önceki mesajda, yoksa yandı diyerekten kırıp çöpe de atabilirsin.

Eki Görüntüle 2605684

Eki Görüntüle 2605686

Eki Görüntüle 2605687
Aynen bin tane bilgi var, baktığım yer de böyle test etmiş mesela .

Aynen bin tane bilgi var, baktığım yer de böyle test etmiş mesela .

Ne yapmam lazım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı