30-35 bin TL'ye yazılım için laptop önerisi

Bütçe
30-35 bin TL
Birincisi Macbook larda ki GPU olayı Bizim RTX olayımız gibi değil Onların GPU olayı yine arm dan geliyor Mali adreno gibi yani (Asla bir macbook güncel bir premium cihaz ile yarışamaz)

Hafiflik konusu diyorsan macbook tan daha güçlü ve daha hafif cihazlar var ondan daha ucuz en basiti lg gram bile ağırlığı 1 kg daha az yada Asus z13 serisi macbook anca tozunu yer bunların hepsini bıraktık yoga veya specter serisi bile mac parçalar (Tim Amca Dokunmatik sevmez ama bu saydıklarım hepsi Dokunmatik) hatta en basit Surface ler bile mac ten daha hafif ve daha iyi

Macbook adam gibi gösteren bizim bozuk halkımız bir cihaz seni Klas sahibi bir insan yapmaz onu kullanmasını bilen önemli ama işini bilen de mac almaz

Evet o kadar kötüledim ama neden..
  • Arm mimamarisi yüzünden güçlü görünüyor Snapdragon lar ona ders vermeye geliyor. (arm üzerine kurulan yeni bilgisayar işlemcisi)
  • Mac in optimize li olup 8gb Ram ile insanları kandırması
  • bataryası sırf arm yüzünden uzun gittiğini bildiği halde optimize etmemesi
  • Arm in - yani CPU - GPU - Modem - LPDDR Ramlari hepsi tek ciptedir (yükseltme şansın yoktur)
  • Dokunmatik ekranli cihazları kotulemesi çok komik
Diğerlerini saymicam

Unutmadan MacOSX optimize li değildir sadece Xbox veya PS gibi olduğu için optimize li görünüyor ben Windows fanboyu falan da değilim xkxkks

Sanırım orada Linux yazması yanlış yorumlarda FreeDOS geldi yazanlar var lakin zaten Windows yüklenir daha mantıklı kurulumunu da yaparlar bir şekilde.
İnsanlar Freedos ile Linux un farkını bilmiyor bile Acer serisi Linux ile geliyor ama Masa üstü ortamı yoktur buda msdos gibi birsey bunu free dos sana çoğu insan bulunuyor off şu nesil. Lütfen açılırken bilgisayarda çıkan yazıyı okuyun sonra yorum yapmalari gerektiğini ne zaman öğrenir


Bu iki cihazda hafif diyorlar özellik olarak biraz düşülüp alınabilir gibi ne düşünüyorsun?
Lütfen çevrende ki insanlar sana detaylı bir şey anlatmadığı sürece inanma LOC lar berbat LOC idea gaming in devamı panelleri kötü ve ben sana hafiflik konusunda çok güzel öneri yapmıştım bunları 2.40kg

LOC lari detaylı anlatmamı istersen anlatırım problem değil ama alacağın kişi direk bu formu görüp bizimle konuşsaydı daha da iyi olabilirdi çünkü onun zevkine göre birseyler düşünmek daha iyi olur bilgisiyar kullanmak zevk konusudur alacağın bilgisiyar senin zevkini yansıtmalı

Her neyse En ucuz F/P ve parasını hak eden cihaz

Acer Nitro 15 (4050 olarak en ucuz ve en iyi)
  • Hafif olması (2.11kg)
  • bu paraya bu özelliği tek sunan cihaz
  • Tasarım harika
  • Fan Manuel doğru ayar yapılmazsa çok ses yapılabilir (cihazı bizzat kullandım ve sesiz)
  • Paneli 16 lar kadar kaliteli değil
(Bunnu arkadaşa aldık denedik)
Ram ve SSD yükseltilebilir unutma o yüzden iki seçenek atıyorum
= Acer Nitro V 15 ANV15-51-54UY (8GB/512SSD) Notebook
= Acer Nitro V 15 ANV15-51-50SY Notebook


4060:
Msi bravo (msi thinler 1.80kg mis kusura bakma)
  • diğerlerine göre yine hafif 2.20kg
  • Paneli hakkında bilgi görmedim
= MSI Bravo 15 C7VFK-252XTR Notebook

Asus Tuf
  • %100srgb Vb.. Olması güzel
  • 2.20kg
= Asus TUF Gaming A15 (2023) FA507NV-LP023 Notebook

HP OMEN (HP markasının Üst segment markası)
  • 2.40kg
  • 165hz ekran (paneli hakkında bilgi görmedim)
  • Tasarım bence güzel
  • Apple sevenler nasıl Apple olsa bile yeter diye biliyorsa aynı şeyi omen bile denir öyle bir cihaz
= HP OMEN Gaming 16-wf0029nt (7Q7Y2EA) Notebook

Acer Nitro 16 (listedeki hepsinden daha iyi)
- 2.70kg olması
+ lari saymakla bitmez
= Acer Nitro 16 AN16-41-R6LQ Notebook

Yada hiç birini almasın nitro 14 beklesin ince hafif ve güçlü fiyatıda uygun olucak :)

Bir erkeğin tarzı nitro 16 dır ama bir kızın tarzı nitro 15 yada 14 tür kullandığı zaman çok iyi anlar özellikle arka kapaktaki desen..
 
Son düzenleme:
Birincisi MacBook'larda ki GPU olayı bizim RTX olayımız gibi değil onların GPU olayı yine ARM'dan geliyor Mali adreno gibi yani (asla bir MacBook güncel bir premium cihaz ile yarışamaz)

Hafiflik konusu diyorsan MacBook'tan daha güçlü ve daha hafif cihazlar var ondan daha ucuz en basiti LG gram bile ağırlığı 1 kg daha az ya da ASUS Z13 serisi MacBook anca tozunu yer bunların hepsini bıraktık yoga veya specter serisi bile Mac parçalar (tim amca dokunmatik sevmez ama bu saydıklarım hepsi dokunmatik) hatta en basit surfaceler bile Mac'ten daha hafif ve daha iyi.

MacBook adam gibi gösteren bizim bozuk halkımız bir cihaz seni klas sahibi bir insan yapmaz onu kullanmasını bilen önemli ama işini bilen de Mac almaz.

Evet o kadar kötüledim ama neden.
  • ARM mimamarisi yüzünden güçlü görünüyor Snapdragon'lar ona ders vermeye geliyor. (ARM üzerine kurulan yeni bilgisayar işlemcisi)
  • Mac'in optimizeli olup 8 GB RAM ile insanları kandırması.
  • Bataryası sırf ARM yüzünden uzun gittiğini bildiği halde optimize etmemesi.
  • ARM'in - yani CPU - GPU - modem - LPDDR RAM'leri hepsi tek ciptedir (yükseltme şansın yoktur)
  • Dokunmatik ekranli cihazları kotulemesi çok komik.
Diğerlerini saymayacağım.

Unutmadan Mac OS X optimizeli değildir sadece Xbox veya PS gibi olduğu için optimizeli görünüyor ben Windows fanboyu falan da değilim xkxkks.

İnsanlar FreeDOS ile Linux'un farkını bilmiyor bile Acer serisi Linux ile geliyor ama masa üstü ortamı yoktur bu da MS-DOS gibi bir şey bunu FreeDOS sana çoğu insan bulunuyor off şu nesil. Lütfen açılırken bilgisayarda çıkan yazıyı okuyun sonra yorum yapmalari gerektiğini ne zaman öğrenir.

Lütfen çevrende ki insanlar sana detaylı bir şey anlatmadığı sürece inanma loclar berbat loc idea Gaming'in devamı panelleri kötü ve ben sana hafiflik konusunda çok güzel öneri yapmıştım bunları 2.40kg

Loclari detaylı anlatmamı istersen anlatırım problem değil ama alacağın kişi direk bu formu görüp bizimle konuşsaydı daha da iyi olabilirdi çünkü onun zevkine göre bir şeyler düşünmek daha iyi olur bilgisayar kullanmak zevk konusudur alacağın bilgisayar senin zevkini yansıtmalı.

Her neyse en ucuz F/P ve parasını hak eden cihaz.

Acer Nitro 15 (4050 olarak en ucuz ve en iyi)
  • Hafif olması (2.11kg)
  • Bu paraya bu özelliği tek sunan cihaz.
  • Tasarım harika.
  • Fan manuel doğru ayar yapılmazsa çok ses yapılabilir (cihazı bizzat kullandım ve sesiz)
  • Paneli 16'lar kadar kaliteli değil.
(Bunnu arkadaşa aldık denedik)
RAM ve SSD yükseltilebilir unutma o yüzden iki seçenek atıyorum.
= Acer Nitro V 15 ANV15-51-54UY (8GB/512SSD) Notebook
= Acer Nitro V 15 ANV15-51-50SY Notebook

4060:
MSI Bravo (MSI Thin'ler 1.80kg mis kusura bakma)
  • Diğerlerine göre yine hafif 2.20kg
  • Paneli hakkında bilgi görmedim.
= MSI Bravo 15 C7VFK-252XTR Notebook

ASUS TUF.
  • %100sRGB vb. Olması güzel.
  • 2.20kg
= Asus TUF Gaming A15 (2023) FA507NV-LP023 Notebook

HP Omen (HP markasının üst segment markası)
  • 2.40kg
  • 165Hz ekran (paneli hakkında bilgi görmedim)
  • Tasarım bence güzel.
  • Apple sevenler nasıl Apple olsa bile yeter diye biliyorsa aynı şeyi Omen bile denir öyle bir cihaz.
= HP OMEN Gaming 16-wf0029nt (7Q7Y2EA) Notebook

Acer Nitro 16 (listedeki hepsinden daha iyi)
- 2.70kg olması.
+ Lari saymakla bitmez.
= Acer Nitro 16 AN16-41-R6LQ Notebook

Ya da hiçbirini almasın Nitro 14 beklesin ince hafif ve güçlü fiyatı da uygun olacak :)

Bir erkeğin tarzı Nitro 16'dır ama bir kızın tarzı Nitro 15 ya da 14 tür kullandığı zaman çok iyi anlar özellikle arka kapaktaki desen.

ACER Nitro 5 AN515-45 Amd Ryzen 7 5800H 16 GB 1 TB SSD RTX 3080 8 GB Freedos 15.6" FHD 144 Hz Taşına Fiyatı, Yorumları - Trendyol bunda da ekran kartını iyi gördüm arkadaşım ve kardeşi bugün karar vereceklermiş tabii benim gönlümde de Acer var ama 5 ile 16 arasında da fiyat farkı var yine biraz laptop piyasasında artış oldu benim aldığım zaman Predator'ü 40'a almıştım şimdi Nitro'lar bu fiyatlarda.
 
3080 laf edemeyiz ama araya dlss Vb.. Teknolojiler İşlemci/Ram/PCIE/Panel/Ağırlık/Ses/Tasarım Vb... Herseyi düşündüğünüz halde 3080 almak mantıklı gelmez çünkü o bilgisayar 2021 de çıktı 2022 de kaldı.. Şuan 2024 teyiz AMD 8.nesil ve intel 14.nesil ile konuşuyoruz nvidia 50.Serisine gecicek kullanacak kişiye kalıyor seçmek ama bizzat forumda yazsaydı ben şunu bunu istiyorum deseydi bu konuda oda konuşsaydı o zaman gerçekten neyi seçmesi gerektiğini söyleyebilirdik
 
3080 laf edemeyiz ama araya DLSS vb. teknolojiler İşlemci/Ram/PCIE/Panel/Ağırlık/Ses/Tasarım vb... Her şeyi düşündüğünüz halde 3080 almak mantıklı gelmez çünkü o bilgisayar 2021 de çıktı 2022 de kaldı. Şu an 2024 teyiz AMD 8.nesil ve Intel 14.nesil ile konuşuyoruz NVIDIA 50.serisine gececek kullanacak kişiye kalıyor seçmek ama bizzat forumda yazsaydı ben şunu bunu istiyorum deseydi bu konuda oda konuşsaydı o zaman gerçekten neyi seçmesi gerektiğini söyleyebilirdik.

Tabii ki nasıl tür istediğini bilmiyorum kardeşinin burada beraber hareket etmeleri lazım benim bildiklerim kardeşi kız olduğu için ağır tercih etmezler taşıması zor olur(ben bile zorlanıyorum ekstra bir şeyler de dahil olunca) ve yazılım görecekleri içinde uygulamaları iyi çalıştırabilecek bir cihaz almak istemeleri.
 
Tabii ki nasıl tür istediğini bilmiyorum kardeşinin burada beraber hareket etmeleri lazım benim bildiklerim kardeşi kız olduğu için ağır tercih etmezler taşıması zor olur(ben bile zorlanıyorum ekstra bir şeyler de dahil olunca) ve yazılım görecekleri içinde uygulamaları iyi çalıştırabilecek bir cihaz almak istemeleri.
Formun linkini atmanı tavsiye ederim bizzat burda tartisirlarsa daha iyi karar verebilirler

Kullanicak kişi oyun oynayacak mi nasıl oyun oynayacak eğer bu tarz bilgilerde bize verirse bizzat onunla konuştuğumuz da belkide bunlarin hiçbirini önermeye gerek yok

Mesela Surface, Yoga, XPS, Matebook, Specter, Flow gibi seriler varken üsttekileri bile tercih etmesine gerek yok kendi tarzını bulmak istiyorsa bizzat burda ben şunu yapmak istiyorum şöyle olsun böyle olsun ben şunu istiyorum bu özellik olmalı gibi şeyler söylemeli

Kız arkadaşımlarından biri Nitro kullanıyor bir diğeri Surface ikisinin kullanım amacı farklı hangi bölüm okumak istiyor Vb.. Her konuyu anlattıktan sonra gerçekten güzel bir bilgisiyar seçebilir yada kalkıp herkes gibi Monster Casper alıp hiç bir zaman gerçek bilgisayar nasıl olacağını anlamaz..


Yinede konuşmak istemiyorlarsa ve sadece bildiğim bana anlattığın şeylere dayanarak Nitro v15 / v14 (çıkacak) onu oneriyorum yok 4060 diyorsa Asus Tufu da alabilir linkleri bıraktım hepsinin yukarıda bunların amacı yazılım degil. Bu laptoplar yazılım için fazla gereksiz birleşeni var en basiti yazılım kodlarken ekran kartı kullanmazsin Vb... :)
 
Formun linkini atmanı tavsiye ederim bizzat burada tartisirlarsa daha iyi karar verebilirler.

Kullanacak kişi oyun oynayacak mi nasıl oyun oynayacak eğer bu tarz bilgilerde bize verirse bizzat onunla konuştuğumuz da belki de bunlarin hiçbirini önermeye gerek yok.

Mesela surface, yoga, xps, Matebook, specter, Flow gibi seriler varken üsttekileri bile tercih etmesine gerek yok kendi tarzını bulmak istiyorsa bizzat burada ben şunu yapmak istiyorum şöyle olsun böyle olsun ben şunu istiyorum bu özellik olmalı gibi şeyler söylemeli.

Kız arkadaşımlarından biri Nitro kullanıyor bir diğeri surface ikisinin kullanım amacı farklı hangi bölüm okumak istiyor vb. Her konuyu anlattıktan sonra gerçekten güzel bir bilgisayar seçebilir ya da kalkıp herkes gibi Monster Casper alıp hiçbir zaman gerçek bilgisayar nasıl olacağını anlamaz.

Yine de konuşmak istemiyorlarsa ve sadece bildiğim bana anlattığın şeylere dayanarak Nitro V15 / V14 (çıkacak) onu oneriyorum yok 4060 diyorsa ASUS TUF'u da alabilir linkleri bıraktım hepsinin yukarıda bunların amacı yazılım degil. Bu laptoplar yazılım için fazla gereksiz birleşeni var en basiti yazılım kodlarken ekran kartı kullanmazsin vb... :)

Dediğin Nitro 14 ne zaman çıkacak belli mi?
 
Dediğin Nitro 14 ne zaman çıkacak belli mi?
Tahminim haziran temmuz da turkiyede olur Acer ürünlerini çok hızlı Türkiyeye getiriyor.

Özelliklerine bakabilirsin fazlasıyla tatlı bu arada nitro 15 ile arasında 200gram fark var ben özelliği için alırım turkiyede ki fiyatı daha düşük olabilir

Yinede 15 alsın bence beklemeden turkiyede güven olmaz ben kendime ARM tabanlı laptop Alicam turkiyeye gelmesini bekliyorum

 
Tahminim haziran Temmuz da Türkiye'de olur Acer ürünlerini çok hızlı Türkiye'ye getiriyor.

Özelliklerine bakabilirsin fazlasıyla tatlı bu arada Nitro 15 ile arasında 200gram fark var ben özelliği için alırım Türkiye'de ki fiyatı daha düşük olabilir.

Yine de 15 alsın bence beklemeden Türkiye'de güven olmaz ben kendime ARM tabanlı laptop alacağım Türkiye'ye gelmesini bekliyorum.


Yani şu an bakınınca 15 veya 16 alınması doğru olabilir veya MSI Bravo hafifliğinden dolayı bu 15'in 4060'lı ve i7 işlemcili olanı 38'i geçiyor mu fiyat olarak bana attıkların i5 işlemciliymiş.
 
Yani şu an bakınınca 15 veya 16 alınması doğru olabilir veya MSI Bravo hafifliğinden dolayı bu 15'in 4060'lı ve i7 işlemcili olanı 38'i geçiyor mu fiyat olarak bana attıkların i5 işlemciliymiş.
i5 ve i7 arasındaki fark tam olarak ne.. Aslında sana attıklarım 4050 harici diğerleri R7. 4050 ile i5 yada R5 bir oyuncu için daha doğru bir tercihtir. Çünkü işlemcin abartılı olunca ekran kartın alt segment olmasi saçma olur..

Senin attıkların i7 evet ama benim attığım i5 13.nesil tek dezavantajı onbellekte CS Valorant gibi oyunlar oynuyorsa orda daha az fps alabilir diğer onerdiklerim Ryzen 7 işlemcili ve Ryzen 7 7.nesil, 12.nesilden kat kat daha iyi İşlemci

AMD 7.nesil İntel den daha uzun bataryası gidiyor ki 13.nesil de 12.nesile göre bataryası daha çok gidiyor ve nitro 16 tartışılmaz bir sürü özellikleri yanında varken sıvı metal ile hepsini eziyor. (Ağırlık harici kötü özellik yok)
 
i5 ve i7 arasındaki fark tam olarak ne. Aslında sana attıklarım 4050 harici diğerleri r7. 4050 ile i5 ya da R5 bir oyuncu için daha doğru bir tercihtir. Çünkü işlemcin abartılı olunca ekran kartın alt segment olmasi saçma olur.

Senin attıkların i7 evet ama benim attığım i5 13.nesil tek dezavantajı onbellekte CS Valorant gibi oyunlar oynuyorsa orada daha az FPS alabilir diğer onerdiklerim Ryzen 7 işlemcili ve Ryzen 7 7.nesil, 12.nesilden kat kat daha iyi işlemci.

AMD 7.nesil Intel'den daha uzun bataryası gidiyor ki 13.nesil de 12.nesile göre bataryası daha çok gidiyor ve Nitro 16 tartışılmaz bir sürü özellikleri yanında varken sıvı metal ile hepsini eziyor. (ağırlık harici kötü özellik yok)

Sormuştumda birkaç saat önce oyun oynamıyormuş ama yine de gamebook alacaklarmış seçenekleri sundum son karar kendilerine ait i7 veya i5 almak konusunda.
 

Geri
Yukarı