30 - 36 bin TL'ye sistem önerisi

@FehmiDogru.js monitör darboğazı hakkında beğenmedim atmışsınız, anlatır mısınız belki yanlış biliyorumdur?
Hocam monitör çözünürlüğü darboğazı etkileyen bir faktör. Eğer çözünürlük yüksek olursa ekran kartına daha fazla yük bineceği için işlemciye düşen pay azalır ve darboğazı da azaltır bu şekilde.

Hocam biraz bekleyin daha konuya bakmadım, işim var diye emoji attım mesajı gördüğümü anlayın diye @790140 :D

Hazır olması şart mı yoksa toplama da olur mu? @NormalVatandas
Gördünüz zannettim hocam :D bütçem en fazla 35 toplama veya hazır şart değil ama yapılabilir mi toplama? İade edebilirsem ederim duruma göre

Hocam monitör çözünürlüğü darboğazı etkileyen bir faktör. Eğer çözünürlük yüksek olursa ekran kartına daha fazla yük bineceği için işlemciye düşen pay azalır ve darboğazı da azaltır bu şekilde.
Monitör 2K alacağım zaten onu biliyordum.

Bana bir problem yok gibi geldi. @FehmiDogru.js @Aytemiz hocalarım kontrol edebilir misiniz?

Kusura bakmayın hocam geç gördüm mesajınızı. Attığınız sistem gayet iyi. Anakart B650, kasa antec (bütçe varsa 650W daha iyi olur) ve duruma göre SSD 1 TB yapılabilir. Bir de işlemci soğutucusu gerek tabii.
Bütçeye göre daha iyi öneriler var.

Monitörle darboğaz diye bir şey yok hocam. Darboğaz yok sistemde ayrıca.

Zaten darboğaz monitörle ilgili değil çözünürlükle ilgili olur hocam. Ama siz direkt çözünürlüğü kastetmişsiniz sanırsam. Darboğaz işlemcinin ekran kartına yetmeme durumudur. Ve yüksek çözünürlüklerde ekran kartı daha çok çalışacağından dolayı işlemci rahatlar yani yüksek çözünürlüklerde darboğaz azalır.

Gördünüz zannettim hocam :D bütçem en fazla 35 toplama veya hazır şart değil ama yapılabilir mi toplama?
Hem de nasıl yapılır :D

PSU seçimi konusunda pek iyi değilim, @yusuf7878 yardımcı olacaktır.
Ayrıca RAM olarak da normalde Patriot Viper Venom önerirdim ancak stabilite sorunları olduğu söyleniyor, riske atmak istemedim.

Son düzenleme:

Atılan sistemi iade etmesine gerek var mı, bana göre yok gibi.

Atılan sistemi iade etmesine gerek var mı, bana göre yok gibi.
Bence edilip bunu alması daha mantıklı. Hem stok fan yerine devasa bir kule tipi soğutucu var hem SSD'si üst düzey hem RAM'leri daha iyi ilk aklıma gelenler bunlar oldu.

Ayrıca RAM olarak da normalde Patriot Viper Venom önerirdim ancak stabilite sorunları olduğu söyleniyor, riske atmak istemedim.
Telefondan bakıyorum da işlemciyi göremedim ne kadarda geliyor bu acaba?

Psu olarak bu daha iyi olur. Hatta 550w bile yeterli gelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı