30 - 40 bin TL arası sistem önerisi

Bütçe
30-40 Bin

Turkcode

Femtopat
Daha fazla  
Dostlarım, merhaba, oyunlarda 2K ila 4K arasında kayıt almak istiyorum, özellikle Forza Horizon 5'te mümkünse 4K kayıt almak istiyorum. Harici oyunlarda genellikle kayıt almayacağım; bir yandan Unreal Engine veya Unity oyun motorunu kullanacağım. Bütçemi 40k civarına kadar zorlayabilirim. Kasa tavsiyesi istiyorum. Eskiden GTX980 kullanıyordum, ancak yeni kartlarda AMD'nin iyi bir performans sunduğunu gördüm. Araştırmalarım doğrultusunda XFX'in 6750, 6800 ve 6950XT versiyonlarını ve 5600 - 5800x3D gibi işlemcilerini düşündüm. Önerilere göre 5800x3D'nin iyi bir kombinasyon olduğunu söyledikleri için 7600'lere bakmadım, bu konuda pek bilgim yok.

32 GB DDR4 RAM'li bir sistem planlıyorum, ancak başlangıçta 16 GB ile başlayıp daha sonra 32 GB'ye yükseltebilirim. DDR5'in biraz daha maliyetli olduğunu düşündüğüm için tercih etmedim. NVMe SSD takmayı düşünüyorum, ancak büyük bir depolama alanına ihtiyacım yok çünkü mevcut SSD'lerim var, onlarla idare edebilirim. Dolayısıyla başlangıçta yaklaşık 500GB yeterli olur. Sıvı soğutma sistemini kesinlikle kullanmak istiyorum. Benim yazmış olduğum özellikler dışında da mesela 6700XT veya Intel gibi önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

Dostlarım, merhaba, oyunlarda 2K ila 4K arasında kayıt almak istiyorum, özellikle Forza Horizon 5'te mümkünse 4K kayıt almak istiyorum. Harici oyunlarda genellikle kayıt almayacağım; bir yandan Unreal Engine veya Unity oyun motorunu kullanacağım. Bütçemi 40k civarına kadar zorlayabilirim. Kasa tavsiyesi istiyorum. Eskiden GTX980 kullanıyordum, ancak yeni kartlarda AMD'nin iyi bir performans sunduğunu gördüm. Araştırmalarım doğrultusunda XFX'in 6750, 6800 ve 6950XT versiyonlarını ve 5600 - 5800x3D gibi işlemcilerini düşündüm. Önerilere göre 5800x3D'nin iyi bir kombinasyon olduğunu söyledikleri için 7600'lere bakmadım, bu konuda pek bilgim yok.

32 GB DDR4 RAM'li bir sistem planlıyorum, ancak başlangıçta 16 GB ile başlayıp daha sonra 32 GB'ye yükseltebilirim. DDR5'in biraz daha maliyetli olduğunu düşündüğüm için tercih etmedim. NVMe SSD takmayı düşünüyorum, ancak büyük bir depolama alanına ihtiyacım yok çünkü mevcut SSD'lerim var, onlarla idare edebilirim. Dolayısıyla başlangıçta yaklaşık 500GB yeterli olur. Sıvı soğutma sistemini kesinlikle kullanmak istiyorum. Benim yazmış olduğum özellikler dışında da mesela 6700XT veya Intel gibi önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

2K oyun oynamak için 4070 sistem toplarsın ama 4K konuşursak 4080 kartı gerekiyor diyebiliriz herhalde, onun da maliyeti bütçeni aşar.

Merak ettiğim için soruyorum, yazmış olduğum ekran kartları yerine 4070 daha mı iyi performans veriyor yoksa daha yeni model olduğu için mi tavsiye ettiniz? 4070 sistemdeki diğer önerileriniz nedir?

Merak ettiğim için soruyorum, yazmış olduğum ekran kartları yerine 4070 daha mı iyi performans veriyor yoksa daha yeni model olduğu için mi tavsiye ettiniz? 4070 sistemdeki diğer önerileriniz nedir?
Senin bütçende AMD'nin güçlü ve 4070-4070Ti dengi olan kart vardı ama ben tasvip etmiyorum, wattman sorunu ile mimlendi benim için AMD markası.

Şu sistemi öneriyorlardı sitede; Enix Oyun Bilgisayarı – GeForce RTX 4070 – PcKolik.com | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleri

Son düzenleme:
Buradaki bilgisayar haricinde önerisi olacak birisi var mıdır? Çünkü bu bilgisayarın yeterli bir bilgisayar olabileceğini düşünmüyorum sadece ekran kartı olarak yeterli olduğunu düşünüyorum. Ryzen'deki WattMan sorununun yeni nesillerinde düzeldiğini paylaşmışlar ama ne kadar doğrudur emin olamadım
Bu sistemi kesinlikle önermiyorum, alınmaması gerekiyor.
Arkadaşlarımın şu hatayı çok yaptığını düşünüyorum, ekran kartı iyi olsun diğer bileşenlerin önemi yok.
5600- 4070 Ti iyi bir ikili değil, aralarında çok fark var, en azından 7700 işlemci olması gerekiyor, 1080p için darboğaz yapar bu sistem.
Ayrıca SSD kötü, 650W PSU kötü ve besleyebileceğini düşünmüyorum.
Giriş seviye anakart kullanılmış.
Şahsi olarak fikrimi söylüyorum bu sisteme bu parayı verecek kadar zengin değilim.
Sistemi dengeli toplayın, 2 k monitör alıp 2 k oynamayacaksan bu sistem gereksiz. 1080p istiyorsan bütçe sende kalsın 4060 Ti seni çok iyi idare eder ve 5600 ile de sıkıntı olmadan çalışır.

Thunder 7T12/13-4070 - Game Garaj

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı