Dostlarım, merhaba, oyunlarda 2K ila 4K arasında kayıt almak istiyorum, özellikle Forza Horizon 5'te mümkünse 4K kayıt almak istiyorum. Harici oyunlarda genellikle kayıt almayacağım; bir yandan Unreal Engine veya Unity oyun motorunu kullanacağım. Bütçemi 40k civarına kadar zorlayabilirim. Kasa tavsiyesi istiyorum. Eskiden GTX980 kullanıyordum, ancak yeni kartlarda AMD'nin iyi bir performans sunduğunu gördüm. Araştırmalarım doğrultusunda XFX'in 6750, 6800 ve 6950XT versiyonlarını ve 5600 - 5800x3D gibi işlemcilerini düşündüm. Önerilere göre 5800x3D'nin iyi bir kombinasyon olduğunu söyledikleri için 7600'lere bakmadım, bu konuda pek bilgim yok.
32 GB DDR4 RAM'li bir sistem planlıyorum, ancak başlangıçta 16 GB ile başlayıp daha sonra 32 GB'ye yükseltebilirim. DDR5'in biraz daha maliyetli olduğunu düşündüğüm için tercih etmedim. NVMe SSD takmayı düşünüyorum, ancak büyük bir depolama alanına ihtiyacım yok çünkü mevcut SSD'lerim var, onlarla idare edebilirim. Dolayısıyla başlangıçta yaklaşık 500GB yeterli olur. Sıvı soğutma sistemini kesinlikle kullanmak istiyorum. Benim yazmış olduğum özellikler dışında da mesela 6700XT veya Intel gibi önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.
32 GB DDR4 RAM'li bir sistem planlıyorum, ancak başlangıçta 16 GB ile başlayıp daha sonra 32 GB'ye yükseltebilirim. DDR5'in biraz daha maliyetli olduğunu düşündüğüm için tercih etmedim. NVMe SSD takmayı düşünüyorum, ancak büyük bir depolama alanına ihtiyacım yok çünkü mevcut SSD'lerim var, onlarla idare edebilirim. Dolayısıyla başlangıçta yaklaşık 500GB yeterli olur. Sıvı soğutma sistemini kesinlikle kullanmak istiyorum. Benim yazmış olduğum özellikler dışında da mesela 6700XT veya Intel gibi önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.