30-40 bin TL güncel DDR5 sistem önerisi

Mert Yavuz123

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar elime biraz bütçe geçti ben de sadece kasaya 30-40k arası bütçe ayırdım fakat biraz beklemeyi sevmeyen biriyim, hemen gidip alıp bilgisayar başına geçmek istiyorum pazartesi.
Daha önce 3090 Founders'lı sistemim vardı fakat Azerbaycan'a taşınınca sattım, şimdi döndüm tekrardan kolları sıvadık.
Genelde CS:GO, Path of Exile, Knight Online tarzı oyunlar oynuyorum. O zaman AMD işlemcim vardı memnundum şimdi de AMD olmasına sıcak bakıyorum. Ekran kartı AMD istemiyorum. Yönlendirmelerinize açığım çok teşekkürler şimdiden.

Bu bütçede güzel NVIDIA ekran kartlı bir sistem yok ben AMD ekran kartlı atacağım arkadaşlar NVIDIA halini atabilir.
https://www.akakce.com/ekran-karti/...20g-256-bit-gddr6-16-gb-fiyati,293257013.html
Toplamda 41k.

Bu bütçede güzel NVIDIA ekran kartlı bir sistem yok ben AMD ekran kartlı atacağım arkadaşlar NVIDIA halini atabilir.
https://www.akakce.com/ekran-karti/...20g-256-bit-gddr6-16-gb-fiyati,293257013.html
Toplamda 41k.

7800XT yerine ancak 4060 Ti veya 2. elden 3080/3080ti alinabilir. İkisi de performans olarak geride. 3080 Ti sadece azda olda daha önde. RTX 4070 Super performansi veren bir kart 7800XT ben dusunun derim.

Merhaba arkadaşlar elime biraz bütçe geçti ben de sadece kasaya 30-40k arası bütçe ayırdım fakat biraz beklemeyi sevmeyen biriyim, hemen gidip alıp bilgisayar başına geçmek istiyorum pazartesi.
Daha önce 3090 Founders'lı sistemim vardı fakat Azerbaycan'a taşınınca sattım, şimdi döndüm tekrardan kolları sıvadık.
Genelde CS:GO, Path of Exile, Knight Online tarzı oyunlar oynuyorum. O zaman AMD işlemcim vardı memnundum şimdi de AMD olmasına sıcak bakıyorum. Ekran kartı AMD istemiyorum. Yönlendirmelerinize açığım çok teşekkürler şimdiden.
NVIDIA lı hali şöyle oluyor ama üstte arkadaşın attığı daha mantıklı.

Bu konularda malesef çok bilgim yok ve biraz cahil olarak hep sağdan soldan duyduğum ön yargılardan dolayı ben aslında nvidia demiştim fakat ekran kartını bu şekilde amd almamın bir dez avantaj yaratma gibi bir durumu varmı güncel oyunlarda bu dls özellikleri gibi .
7800XT yerine ancak 4060 Ti veya 2. elden 3080/3080ti alinabilir. İkisi de performans olarak geride. 3080 Ti sadece azda olda daha önde. RTX 4070 Super performansi veren bir kart 7800XT ben dusunun derim.
Toplamda 41k.

Bu konularda maalesef çok bilgim yok ve biraz cahil olarak hep sağdan soldan duyduğum ön yargılardan dolayı ben aslında NVIDIA demiştim fakat ekran kartını bu şekilde AMD almamın bir dezavantaj yaratma gibi bir durumu var mı güncel oyunlarda bu dls özellikleri gibi.

Tek kotu yani FSR 3 kullanmasi hocam DLSS 4'e gore cidden kotu ama kas gücü sayesinde bu eksigini rahatlikla kapatir. Üzmeyecektir yani.

Tek kotu yani FSR 3 kullanmasi hocam DLSS 4'e gore cidden kotu ama kas gücü sayesinde bu eksigini rahatlikla kapatir. Üzmeyecektir yani.
Çok teşekkür ederim hocam sistemi değerlendiricem gelen baska seçeneklerde olursa pazartesiye kadar bir karar verip alıcam burdanda zaten bildirim sağlarım 👏🏻

Toplamda 41k.
Arkadaslar tekrardan kusura bakmayın biraz internetten videoları izledim fakat parça parça aldığımda kendımde onları kasada toplama yeteneğinin ve sabrının cok olabilidiğini düşünmüyorum. Hazır sistemlerden önerebiliceğiniz bir öneri daha benimle paylasabilirseniz çok sevinirim .

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim hocam sistemi değerlendireceğim gelen baska seçeneklerde olursa pazartesiye kadar bir karar verip alacağım buradanda zaten bildirim sağlarım 👏🏻

Arkadaşlar tekrardan kusura bakmayın biraz internetten videoları izledim fakat parça parça aldığımda kendımde onları kasada toplama yeteneğinin ve sabrının cok olabilidiğini düşünmüyorum. Hazır sistemlerden önerebileceğiniz bir öneri daha benimle paylasabilirseniz çok sevinirim.

Anakartı B650M-B RAM'leri 2x16 Kingston SSD Kingston NV3 yapabilirsin.
Parça parça olan sistem daha kaliteli benim tercihim attığım parça parça sistem olurdu.

Anakartı B650M-B RAM'leri 2x16 Kingston SSD Kingston NV3 yapabilirsin.
Parça parça olan sistem daha kaliteli benim tercihim attığım parça parça sistem olurdu.
açıkçası bende işlemcinin termal vs muhabbetlerinden tedirgin oldugum için girişemedim :V

Açıkçası bende işlemcinin termal vs muhabbetlerinden tedirgin oldugum için girişemedim: V

Termal macununu yenilemezsen ve bu işlemciyi stok fanla kullanırsan biraz zor kullanırsın. Eğer yapmayı bilmiyorsan bilgisayarcıya götürmekten başka çaren yok :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı