30-50 bin TL iPhone 15 Pro Max dengi fotoğraf makinesi önerisi

Çalışma prensibi biraz farklı. DSLR makinelerde ayna bulunur. Bu ayna lensten gelen görüntüyü vizöre aktarır ve siz görüntüyü oradan görürsünüz. Çekim sırasında ayna yukarı kalkar ve ışık aynanın arkasında bulunan sensöre düşer. Çekim bitince ayna geri kapanır.

Aynasız makineler daha yeni nesildir, ayna mekanizması yoktur. Görüntü vizöre aynadan değil sensörden gider. Dolayısıysa vizör, DSLR'lardaki gibi görüntüyü aynadan yansıtarak değil, vizör içinde bulunan minik bir ekrandan verir.

Günümüzde markalar pek DSLR makine üretmiyor eskisi gibi, hepsi aynasıza geçti. Dolayısıyla fotoğraf makinelerinin geleceği aynasız makineler olarak görülüyor artık. Ben DSLR'ı daha çok seviyorum o ayrı 😂

Eki Görüntüle 2132545
Tercihiniz hangisi olurdu, almışken aynasız mı almak DSLR mi?
X100V aynasız mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tercihiniz hangisi olurdu, almışken aynasız mı almak DSRL mi?
X100V aynasız mı?
Şahsi olarak DSLR makinelerle daha fazla keyif alıyorum. Ama genel kullanıcı için aynasız tavsiyemdir.

X100V de bir aynasız makinedir. Ancak lensi değiştirme şansınız yok.
 
Son düzenleme:
Ben 5D mrk III kullanıyorum. İyi bir Prime lens ile sizi gerçekten tatmin eder. Zoom lens ile kullanmak isterseniz önerim kaliteli bir Zoom lens almanız. Yani o kit olanlardan değil. Bence 6D mark II de tercih edilebilir hem teknoloji olarak daha yeni hem de güncel sayılabilecek bir model.
 
Gerekli cevaplar yazılmış. Bende belirteyim. Öncelikle attığınız modeller iPhone 15 Pro'nun hatta çıkacak olan 16 Pro'nun da kamerasını 20'ye katlar. Ama o bütçede kesinlikle aynasız model almanızı tavsiye ederim. Dinamik aralıkları, renk bit derinliği, kelvin performansı, odaklama hızı/kararlılığı, video performansı ve netlik konusunda DSLR makinelerden daha iyidir. X-T5 öneririm. Fujifilm, fiyat performans konusunda en iyi firma diyebilirim. Fotoğraf ve video konusunda en ince ayrıntısına kadar ayarlar mevcut. Ama derseniz ki ben o kadar ayarla uğraşmam o zaman Canon RP/R10 yada bir tık daha sıkıp Nikon Z5 gibi makinelere de bakabilirsiniz. Çünkü örnek veriyorum ayarlarının %80'ini kullanmayacağınız bir makineye o kadar para vermenizi istemem.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı