30 bin TL- 35 bin TL'ye sistem önerisi

Cufr0n

Femtopat
Daha fazla  
1 TB SSD ve 32 GB RAM’i olursa sevinirim. Darboğaz yapmayacak, sorunsuz bir bilgisayar önerisi arıyorum. Monitör, fare vs. ekipmanları ayrı alacağım; sadece kasa istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

İyi bir ekran kartı ve işlemci koyup geriye kalan bütün parçalardan kısmadım. İyi PSU, SSD, B650 anakart, kule tipi soğutucu, hatta M.2 soğutucusuna kadar her şey var. Ekran kartının hazır sistemlere göre düşük olmasının sebebi bu.
30.000 TL bütçe için bu sistemi tavsiye ederim. Bugün başka bir arkadaş için oluşturmuştum. RAM 16 GB ama isterseniz aynısından 2 tane alıp 32 GB yapabilirsiniz.

@gokdenizsss Güzel sistem de bayağı sorun var.
  • CPU soğutucu yok.
  • Oyun için anakart en azından B650 chipsetli olmalı ki genel anlamda sisteme yetsin. Arada zaten 400 TL var B650 için değer.
  • RAM gecikmesi yüksek ve ileride 32 GB yapmak için eskisini satıp yeni RAM almak lazım uğraştırır. Tek slot 16 GB daha makul olurdu.
  • Kasa daha uygun bir model seçilip tasarruf edilen bütçe ile yukarıda saydığım bileşenlerden birine yatırım yapılabilir.
  • M.2 SSD bayağı ısınan bir bileşen. Thermal Throttling'in önüne geçmek için mutlaka heatsink kullanmakta fayda var.
  • Bütçeyi 2000 TL aşmışsınız.
Kendi sistemimde farkettim ki RX 7600 yerine 4.000 TL fark ile 9060 XT almak çok daha mantıklı. Dolayısıyla sadece ekran kartını değiştirip kendi sistemimi alttaki şekilde güncelliyorum:

İyi bir ekran kartı ve işlemci koyup geriye kalan bütün parçalardan kısmadım. İyi PSU, SSD, B650 anakart, kule tipi soğutucu, hatta M.2 soğutucusuna kadar her şey var. Ekran kartının hazır sistemlere göre düşük olmasının sebebi bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı