30 bin TL altı hazır sistem önerisi

Eh sabır o zaman ne diyeyim sabredebildigim kadar çalışacağım nereye kadar gider bilmiyorum burs param var aylık 1500-1700 lira oradan geliyor babam rahmetli oradan 5000 lira geliyor ama annem o parayı ev almak icin biriktiriyor oradan bir şeyler koparabilirsem daha kısa zamanda alırım 5-6 ay calısabilirsem bence 7700XT alınır

Öncelikle babanın mekanı cennet olsun. Şöyle diyeyim biraz sabretmeyi dene ama olmuyorsa ve ekonomik olarak da zorlayacaksa kendini çok sıkmana gerek yok. Şu an kullandığım bilgisayarın temelini 2019 da 16 yaşımdayken almıştım. Aynı şekilde almak için çalışmıştım ve gerek yaşımdan gerek çırak olmamdan dolayı asgarinin çok çok altında bir maaş alıyordum ve benim de bilgisayarı alabilmem için ailem katkıda bulunacaktı. Bilgisayarı ekonomik olarak en minimal düzeyde toplamıştım hatta HDD olarak küçükken alınmış bilgisayarımdaki 10 yıllık 5400RPM'li HDD'mi kullanmıştım. Satın aldığım yeni sistemimde Ryzen 3 2200G, 8 GB RAM ve RX570 vardı. Ama anakartımı seçerken ileride parçaları yükseltebilmek için A320M değil de B450M olmasına özen göstermiştim. Şu anda ise sistemimde Ryzen 5 5600, 16 GB RAM, 1TB M.2 SSD ve 7700XT takılı. Sende aynı şekilde yapabilirsin en başta attığın RTX4060'lı sistemi alabilir gittiği yere kadar kullanır sonra ekran kartını ve PSU'yu yükseltebilirsin. Kendini çok zorlamana ve sıkmana gerek yok.

ailemde yardım edebilicek kişiler var ama kalıp geregi biraz cimriler oyuzden yardım ediceklerini cok dusunmuyorum ederse annem eder dedigim gibi 6500 lira aylık geliyor zaten bana ona zam da geleiblirmissn ordan para koparabilirsem eger 1-2 defa alabilirm diye düşünüyorum tabi yinede 3-4 ay calısıp alırım
Öncelikle babanın mekanı cennet olsun. Şöyle diyeyim biraz sabretmeyi dene ama olmuyorsa ve ekonomik olarak da zorlayacaksa kendini çok sıkmana gerek yok. Şu an kullandığım bilgisayarın temelini 2019 da 16 yaşımdayken almıştım. Aynı şekilde almak için çalışmıştım ve gerek yaşımdan gerek çırak olmamdan dolayı asgarinin çok çok altında bir maaş alıyordum ve benim de bilgisayarı alabilmem için ailem katkıda bulunacaktı. Bilgisayarı ekonomik olarak en minimal düzeyde toplamıştım hatta HDD olarak küçükken alınmış bilgisayarımdaki 10 yıllık 5400RPM'li HDD'mi kullanmıştım. Satın aldığım yeni sistemimde Ryzen 3 2200G, 8 GB RAM ve RX570 vardı. Ama anakartımı seçerken ileride parçaları yükseltebilmek için A320M değil de B450M olmasına özen göstermiştim. Şu anda ise sistemimde Ryzen 5 5600, 16 GB RAM, 1TB M.2 SSD ve 7700XT takılı. Sende aynı şekilde yapabilirsin en başta attığın RTX4060'lı sistemi alabilir gittiği yere kadar kullanır sonra ekran kartını ve PSU'yu yükseltebilirsin. Kendini çok zorlamana ve sıkmana gerek yok.

Ailemde yardım edebilecek kişiler var ama kalıp geregi biraz cimriler o yüzden yardım edeceklerini cok dusunmuyorum ederse annem eder dedigim gibi 6500 lira aylık geliyor zaten bana ona zam da geleiblirmissn oradan para koparabilirsem eger 1-2 defa alabilirm diye düşünüyorum tabii yine de 3-4 ay calısıp alırım

Dediğim gibi kendini çok zorlama en başta atılan 4060'lı sistemi de alabilir zamanla yükseltebilirsin veya direkt 6750 XT bulunan sistemi alıp daha uzun süre kullanabilirsin. 6750XT bulunan sistem DDR5 bir sistem yani geleceğe yönelik bir sistem. 6750XT'de gayet iyi ve güçlü bir kart.

Dediğim gibi kendini çok zorlama en başta atılan 4060'lı sistemi de alabilir zamanla yükseltebilirsin veya direkt 6750 XT bulunan sistemi alıp daha uzun süre kullanabilirsin. 6750XT bulunan sistem DDR5 bir sistem yani geleceğe yönelik bir sistem. 6750XT'de gayet iyi ve güçlü bir kart.
bi arkadasım emin olmamakla beraber sey soyledi bana bir pastanede ablasıyla beraber aylık 16000 liraya calısmıs tam fiyatı hatırlamıyormus oyle biyerde calısabilirsem 2-3 ay calısıp alırım insallah bulabilirim

Bir arkadasım emin olmamakla beraber şey soyledi bana bir pastanede ablasıyla beraber aylık 16000 liraya calısmıs tam fiyatı hatırlamıyormus oyle bir yerde calısabilirsem 2-3 ay calısıp alırım inşallah bulabilirim

Çalışıp kazandığı parayı bilmemesi de biraz tuhafmış. Umarım iyi kazanabileceğin bir yer bulabilirsin.

Çalışıp kazandığı parayı bilmemesi de biraz tuhafmış. Umarım iyi kazanabileceğin bir yer bulabilirsin.
insallah bakalım ne kadar cabuk kazanabilirsem okadar iyi

haberin olsun diye yazıyorum bir kafede garsonluk yapıcam yarın başlıyorum cok mutluyum ama her gun okuldan işe işten eve 55 km gidicem ama olsun kabulum
insallah 10-11k gibi bişeyle başlarım

Son düzenleme:
İnşallah bakalım ne kadar cabuk kazanabilirsem o kadar iyi

Haberin olsun diye yazıyorum bir kafede garsonluk yapacağım yarın başlıyorum cok mutluyum ama her gun okuldan işe işten eve 55 km gideceğim ama olsun kabulum
İnşallah 10-11k gibi bir şeyle başlarım

Adına sevindim. Umarım her şey gönlünce olur şimdiden kolay gelsin.

Adına sevindim. Umarım her şey gönlünce olur şimdiden kolay gelsin.

Daha rahat oldu ailem alıyor abi serisinden sistem lazım bana yüksek Hz monitörlü

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı