Ben ağır bir oyuncu değilim sadece genelde web tabanlı (totalbattle, travian) gibi oyunlar oynuyorum, bunun yanı sıra internetten video izliyorum, ve resim üzerine programlar kullanıyorum. Elimde 2 PC var biri çok eskidi 14yıllık 8 GB RAM 2 GB ekran kartlı bir PC ama hala ayakta
Diğeri ise Ryzen3 2x8GB RAM 4 GB ekran kartı olan İncehesap'tan aldığım bir PC ile idare ediyorum. PC parçaları pahalılanacağı için yeni bir PC toplama peşine düştüm önce İncehesap'tan toplattıracaktım fakat her geçen gün parçalar pahalılanmaya başladı başka yerlerde ise fiyat farklılıkları oluştu. İlk olarak 2x16 GB Kingston DDR4 RAM aldım diğer parçaları alacakken bu sefer güvensizlik başladı sürekli şikayet var da firmalara yönelik kötü eleştiri ve şikayetleri görünce zorlanmaya başladım. 3 gün sonra yurt dışına çıkacağım, bazı parçaları oradan tedarik etmeyi düşündüm. İşin açıkçası bocaladıkça işin içinden çıkamaz hale geldim. Bu yüzden sizlere danışıp sonrasında karar vermek istedim. Aşağıda toplamak istediğim parçaları yazacağım, bana görüşlerinizi bildirirseniz mutlu olurum.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz 6 çekirdek 35MB önbellek AM4.
İşlemci soğutucusu: segotep lumos G6 120mm kule tipi.
Anakart: MSI B550A Pro ATX.
Bellek: Kingston Beast KF432C16bb 2x16 GB DDR4 3200MHz CL16 - bunu aldım elimde var
SSD: Kingston NV3 snv3s 1TB 6000/4000MB/s NVMe.
Ekran kartı: MSI NVIDIA GeForce RTX 3050 Ventus 8 GB GDDR6 128 bit.
Kasa: James Donkey stark S800 4xargb 750W 80+ Bronze ATX siyah kasa.
Şu anlık bütçem 30 bin TL. Parçaları tek tek aldığımda birleştirme konusunu da pek bilmiyorum ancak internet üzerinden seyrettim, yapabilirim diye düşündüm. Sonra kasa ve anakartı İncehesap'tan alıp birletirsinler gerisini ben alıp tek tek takarım diye düşündüm. İnanın işin içinden çıkamaz hale geldim. Önce bu parçalar doğru karar mı, sizlerin düşünceleri neler? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkür ederim.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz 6 çekirdek 35MB önbellek AM4.
İşlemci soğutucusu: segotep lumos G6 120mm kule tipi.
Anakart: MSI B550A Pro ATX.
Bellek: Kingston Beast KF432C16bb 2x16 GB DDR4 3200MHz CL16 - bunu aldım elimde var
SSD: Kingston NV3 snv3s 1TB 6000/4000MB/s NVMe.
Ekran kartı: MSI NVIDIA GeForce RTX 3050 Ventus 8 GB GDDR6 128 bit.
Kasa: James Donkey stark S800 4xargb 750W 80+ Bronze ATX siyah kasa.
Şu anlık bütçem 30 bin TL. Parçaları tek tek aldığımda birleştirme konusunu da pek bilmiyorum ancak internet üzerinden seyrettim, yapabilirim diye düşündüm. Sonra kasa ve anakartı İncehesap'tan alıp birletirsinler gerisini ben alıp tek tek takarım diye düşündüm. İnanın işin içinden çıkamaz hale geldim. Önce bu parçalar doğru karar mı, sizlerin düşünceleri neler? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: