30 bin TL PC toplama

Kintana

Hectopat
Herkese selam arkadaşlar. Başlıkta gördüğünüz üzere 30K'lık bir bütçem var. Tüm önerilere açığım laptop dışında. Nasıl bir sistem önerebilirsiniz?

-Asus TUF Gaming B550M-PLUS Wi-Fi AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
-AMD Ryzen 9 5900 işlemci
-Asus TUF Gaming Radeon RX 6900 XT OC
-Corsair RM850 850W (Power)
-SilverStone PF360 ARGB Sıvı Soğutma
-Corsair Vengeance RGB Pro 8 GB 3600 MHz DDR4 Ram x4
-Phanteks Eclipse P500A DRGB Temperli Cam Mesh Ön Panel Siyah Mid Tower ATX Bilgisayar Kasası
Takriben o fiyatlara denk geliyor. Bu benim toplamak istediğim kasa, hala bazı parçaları değiştiriyorum ama genel olarak bu sistem çok başarılı.
-Asus TUF Gaming B550M-PLUS Wi-Fi AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
-AMD Ryzen 9 5900 işlemci
-Asus TUF Gaming Radeon RX 6900 XT OC
-Corsair RM850 850W (Power)
-SilverStone PF360 ARGB Sıvı Soğutma
-Corsair Vengeance RGB Pro 8 GB 3600 MHz DDR4 Ram x4
-Phanteks Eclipse P500A DRGB Temperli Cam Mesh Ön Panel Siyah Mid Tower ATX Bilgisayar Kasası
Takriben o fiyatlara denk geliyor. Bu benim toplamak istediğim kasa, hala bazı parçaları değiştiriyorum ama genel olarak bu sistem çok başarılı.
Bir de hangi oyunu genellikle oynuyorsunuz? Duruma göre nvidia daha iyi olabilir. Cs go için rx daha iyi

Palit Gamerock serisi gayet iyidir, tabi insan Msi, Asus falan ister fakat bu bütçede en iyi performansı almak için Palit kullanması iyi olur.

Gigabyte Gaming serisinden daha iyi bir soğutma performansı var. Bu bütçelerde Gigabyte alınacaksa Aorus gibi yüksek seviye soğutma alınmalı. Ya da Palit gibi yeterli modellerde alınabilir. Marka konusunda çok dandik bir şey almazsanız sıkıntı çıkmaz. Zotac kullanıyorum bende ve gayet iyi ve yeterli.

O kadar para verip palit almak pek mantıklı gelmiyor sanki hocam?

RAM de takviye edilmesi lazım.
Palit oldukca güzel bir secim olacaktır. Duygusal yaklaşmayın olaya. Zotac da alabilirsiniz.

Bu bütçeyle 3080 Ti altina düşmeyin. Gerisi biraz sizin tercihinize kaliyor. Hazir sistem linkleri birakmayacagim eger sizin tereddüt ettiginiz donanımlar varsa onlar üzerinden konuşalım.

Kisa bir kac not yazayım; ramler 3600mhz, anakart en azindan b550m olsun. İslemci 5600x yeterli bir seçim.

Güzel bir sistem bulabilirsiniz bu bütçeyle. Hayirli olsun şimdiden.

Ekleme: Palit alacaksanız gamerock secimi iyidir.

Ekleme-2: Oyun amacli kullanacaksanız 16 GB ram yeterli olacaktir. Profesyonel olarak iş amaçlı kullanacaksaniz (render vb) 32 GB'a çıkabilirsiniz, aksi halde 16 GB ram iş amaçlı da kullanılabilir ve yeterlidir.

Son düzenleme:
Hocam daha yeni gördüm dönüşlerinizi GameGaraj üzerinden tam bütçeme uygun attığınız linkler üzere bir PC buldum sizce uygun mudur yani güvenilir mi aynı zamanda MSI ve Palit arasındaki fark ne eğer uzun kullanımda Palit sıkıntı çıkaracaksa biraz donanım düşürüp kaliteli şeyler almaya çalışabilirim çünkü bu PC beni bayağı bir götürmesi lazım.

Hocam bu kasayı alın site içerisinde kendinize göre bir iki değişiklik yapın bal gibi kasa olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı