30 bin TL sistem önerisi

CodeNameGordon

Hectopat
Yer
Black Mesa
Daha fazla  
Selamlar, Unreal Engine 4 ile uğraşıyorum, oyun falan oynuyorum yani bildiğiniz gündelik işler. Normalde kafamda bir iki şey vardı ancak RTX 5000 serisi bayağı kafa karıştırıcı o yüzden yardım istiyorum. 30.000 lira bütçem var genel olarak, bilgisayar toplayacağım veya hazır sistem alacağım, VRAM açısından bunalmak istemiyorum. Genelde Rust, CS2 ve AAA oyunlar oynuyorum. Bir de oyun yapım sürecim var. Şimdiki bilgisayarım işlemci yükseltmesi yapsam bile shader compile sürelerinde berbat. O yüzden sistem önerisi istiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler! (Bütçe 5.000 lira kadar arttırılabilir.)

Selamlar, Unreal Engine 4 ile uğraşıyorum, oyun falan oynuyorum yani bildiğiniz gündelik işler. Normalde kafamda bir iki şey vardı ancak RTX 5000 serisi bayağı kafa karıştırıcı o yüzden yardım istiyorum. 30.000 lira bütçem var genel olarak, bilgisayar toplayacağım veya hazır sistem alacağım, VRAM açısından bunalmak istemiyorum. Genelde Rust, CS2 ve AAA oyunlar oynuyorum. Bir de oyun yapım sürecim var. Şimdiki bilgisayarım işlemci yükseltmesi yapsam bile shader compile sürelerinde berbat. O yüzden sistem önerisi istiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler! (Bütçe 5.000 lira kadar arttırılabilir.)
Hazır Sistem: Dragos DRX6138

İşlemci: Ryzen 7 5700X (8 çekirdek, 16 thread)

Ekran Kartı: RTX 4060 – 8 GB VRAM

RAM: 32 GB DDR4

Depolama: 1 TB NVMe SSD

Fiyat: ~33.000₺ civarı (bazı yerlerde 32-34k arası bulabiliyorsun)

Bu sistem Unreal Engine için oldukça dengeli. Hem oyunlarda yüksek FPS alırsın hem de shader compile süreleri ciddi şekilde kısalır. 32 GB RAM Unreal Engine için artık neredeyse minimum oldu diyebilirim, özellikle Nanite, Lumen veya heavy asset’li projelerde çalışıyorsan.

Alternatif olarak: Aynı sistemin 16 GB RAM’li versiyonunu (~33k civarı) alıp RAM’i sonradan yükseltirsin. Çok kolay ve maliyeti düşük.

Kolay gelsin hocam.

Hazır sistem: Dragos DRX6138

İşlemci: Ryzen 7 5700X (8 çekirdek, 16 thread)

Ekran kartı: RTX 4060 – 8 GB VRAM.

RAM: 32 GB DDR4.

Depolama: 1 TB NVMe SSD.

Fiyat: ~33.000₺ civarı (bazı yerlerde 32-34K arası bulabiliyorsun)

Bu sistem Unreal Engine için oldukça dengeli. Hem oyunlarda yüksek FPS alırsın hem de shader compile süreleri ciddi şekilde kısalır. 32 GB RAM Unreal Engine için artık neredeyse minimum oldu diyebilirim, özellikle nanite, lumen veya heavy Asset'li projelerde çalışıyorsan.

Alternatif olarak: Aynı sistemin 16 GB RAM'li versiyonunu (~33K civarı) alıp RAM'i sonradan yükseltirsin. Çok kolay ve maliyeti düşük.

Kolay gelsin hocam.

Ek olarak RAM ve SSD yükseltmesi yapabilirsin.

Sağ olun dostlar, biraz daha araştırıp bunlardan birini alabilirim.

Selamlar, Unreal Engine 4 ile uğraşıyorum, oyun falan oynuyorum yani bildiğiniz gündelik işler. Normalde kafamda bir iki şey vardı ancak RTX 5000 serisi bayağı kafa karıştırıcı o yüzden yardım istiyorum. 30.000 lira bütçem var genel olarak, bilgisayar toplayacağım veya hazır sistem alacağım, VRAM açısından bunalmak istemiyorum. Genelde Rust, CS2 ve AAA oyunlar oynuyorum. Bir de oyun yapım sürecim var. Şimdiki bilgisayarım işlemci yükseltmesi yapsam bile shader compile sürelerinde berbat. O yüzden sistem önerisi istiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler! (bütçe 5.000 lira kadar arttırılabilir.)

36k ediyor, bütçe çıkarsa işlemciyi 7500F yapın, AMD'nin UE 4 performansını bilmiyorum, NVIDIA ile aralarında pek fark yoksa 9060XT+7500F yapılabilir ama NVIDIA daha iyi olur.

37.5kya çıkabilirsen.

PcKolik.com.tr | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleri bu artı strong M4 yapabilirsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı