30 bin TL'ye Android telefon önerisi

Kovaa151

Centipat
Daha fazla  
Şu an kullandığım Realme marka telefonum düzgün çalışmadığı için yeni Android telefon bakıyorum.
Realme mi Xiaomi Mi OnePlus mu yoksa Honor mu almalıyım? Kararsizim.
Telefondan PUBG Mobile oynuyorum bu arada. Oyun için hangisi daha iyi olur? İşlemcisi guclu telefon.
Bütçe 30 bin TL.

Hocam yanlış anlamayın ama bu fikrin gerçek olduğunu bir TikTok'taki teknoloji editleri bir de siz savundunuz gerçekten. Aslında epey karışık gelebilir daha yüksek FPS verenin daha iyi olmadığı olayı ama emin olun güç PUBG FPS ile alakalı değil.
Yine de düz mantık işlemcileri incelediğimizde S24 FE işlemcisi 8S gen 3'ten iyi.

Kötü bir cihaz değil. Tek büyük sorunu yazılım diyebilirid
Hocam yanlış anlamayın ama bu fikrin gerçek olduğunu bir TikTok'taki teknoloji editleri bir de siz savundunuz gerçekten. Aslında epey karışık gelebilir daha yüksek FPS verenin daha iyi olmadığı olayı ama emin olun güç PUBG FPS ile alakalı değil.
Yine de düz mantık işlemcileri incelediğimizde S24 FE işlemcisi 8S gen 3'ten iyi.

Kötü bir cihaz değil. Tek büyük sorunu yazılım diyebilirim.

Kötü bir cihaz değil. Tek büyük sorunu yazılım diyebilirim.
Oyunu 6 senedir oynuyorum.Cogu yayinci ove ove bitirilemeyen gaming androidleri almaz gider iphone un en son cikanini alir.Onlarla ayni kefeye koymayin beni tiktokculari bende agzim acik izliyorum :))
Yazimin devaminda zaten bahsettim pubg fps ile tamamen alakali degildir.Cihazin gucunu pubg fps e bakarak net olarak belirleyemeyiz diye.Ama ongorebiliriz ve bu ongorude bizi yaniltmaz.Oyunu oynayan ve cok haşır neşir olan biri degilsiniz bence.

Oyunu 6 senedir oynuyorum. Cogu yayinci ove ove bitirilemeyen Gaming Android'leri almaz gider IPhone'un en son cikanini alir. Onlarla ayni kefeye koymayin beni tiktokculari bende agzim acik izliyorum :))
Yazimin devaminda zaten bahsettim PUBG FPS ile tamamen alakali degildir. Cihazin gucunu PUBG FPS'e bakarak net olarak belirleyemeyiz diye. Ama ongorebiliriz ve bu ongorude bizi yaniltmaz. Oyunu oynayan ve cok haşır neşir olan biri degilsiniz bence.

Hocam konunun oyunla spesifik ilgisi yok. Bahsettiğiniz çıkarımdan gidersek herhangi bir oyundaki FPS farkına göre cihazın gücünü ölçebiliriz değil mi? Hayır bu mümkün değil. En basitten aynı markanın özelinde baktığımızda S24 FE 90FPS ama s23plus/Ultra 120FPS. Ancak RAM olarak aynı bu 3 cihaz ve S24 FE işlemci olarak 1,5 kata yakın daha iyi. Bu S23 serisi daha güçlü mü demek? Veya örneğin Infinix'in oyuncu cihazı diye çıkardığı cihaz 120FPS ama baktığımızda işlemcisi S24 FE'yi geçtim S22 serisi ile bile denk olamıyor kimi durumda. Demek istediğinizi anlıyorum, bir çıkarım yapmaya yarayabilir diyorsunuz ama bu sadece aralarındaki fark bariz olan cihazlar için geçerli olabiliyor bazen. Sizin senaryonuzda bu tez çürür.
PUBG Mobile anlamda büyük kitlesi olduğu için FPS olayı bu kadar abartılıyor, aynı bilgisayarlarda bilgisayarın gücünün "abi bu GTA 5 açar mı" sorusuyla ölçülmesi gibi. Burada oyunu oynamanın bir alakası yok. İşlemcilerin mimarileri, güçleri, değerleri, testleri ve markaların optimizasyon anlaşmalarını takip ederseniz benimle aynı sonuca ulaşacaksınız.

Hocam konunun oyunla spesifik ilgisi yok. Bahsettiğiniz çıkarımdan gidersek herhangi bir oyundaki FPS farkına göre cihazın gücünü ölçebiliriz değil mi? Hayır bu mümkün değil. En basitten aynı markanın özelinde baktığımızda S24 FE 90FPS ama s23plus/Ultra 120FPS. Ancak RAM olarak aynı bu 3 cihaz ve S24 FE işlemci olarak 1,5 kata yakın daha iyi. Bu S23 serisi daha güçlü mü demek? Veya örneğin Infinix'in oyuncu cihazı diye çıkardığı cihaz 120FPS ama baktığımızda işlemcisi S24 FE'yi geçtim S22 serisi ile bile denk olamıyor kimi durumda. Demek istediğinizi anlıyorum, bir çıkarım yapmaya yarayabilir diyorsunuz ama bu sadece aralarındaki fark bariz olan cihazlar için geçerli olabiliyor bazen. Sizin senaryonuzda bu tez çürür.
PUBG Mobile anlamda büyük kitlesi olduğu için FPS olayı bu kadar abartılıyor, aynı bilgisayarlarda bilgisayarın gücünün "abi bu GTA 5 açar mı" sorusuyla ölçülmesi gibi. Burada oyunu oynamanın bir alakası yok. İşlemcilerin mimarileri, güçleri, değerleri, testleri ve markaların optimizasyon anlaşmalarını takip ederseniz benimle aynı sonuca ulaşacaksınız.

Fps farkı ayrı ,fps ayarini secme ayrı şeyler.İki farkli cihaz ve ikisindede 60 fps ayari seçili iken ayni performansi veya ayni fps i vermez zaten.Biri surekli drop yer digeri sabit 59-60 fps verir.Onceden dediginiz gibi oyundaki fps ayarı o markayla anlasmali optimizasyon olursa olur.İste o markayla anlasmali optimizasyon olup fps ayari getirilirse 60 fps secmis olmamiza ragmen fps 50 ye duser drop yer surekli cihaz.Pubg mobile da oyun otomatik olarak kullandigimiz cihazın gücüne göre (d.) maksimum kac fps alabilecegimizi gosteriyor.Ben pubg mobile uzerinden konusuyorum ama baska ağır oyunlardada boyle olmasi muhtemel.İnfinix markasi yeni bilinen bir marka diye almam zaten.Birde samsung un s serilerini karsilastirmissiniz.Ram uzerinden ornek vermissiniz,bunu gectim model karsilastirmissiniz.İslemci gucu karsilastirmaniz gerekli cevap.Birde gta 5 acarmi acmazmi ornegi yerinde bir cevap degil.Cunku burda sozkonusu oyunun hic acilmamasi.Biz burada galaxy s3 mini ile s24 u karsilastirmiyoruzki.Birbirine yakin cihazlari karsilastiriyoruz.Peki benim dedigim yayincilarin kullandigi cihazlara cevap vermemissiniz o konuda ne dusunuyorsunuz.Birde şu konuyu iyi analiz ettim ben ,pubg mobile i iyi oynatan cihaz hizlidir.Hizli olan cihazin islemcisi iyidir.İslemci tek basina yeterli degil tabikide.Ram i zaten hic demiyorum 6 gb ram den sonra pubg mobile icin daha fazla ram in ekstra bir katkisi yok.Daha cok islemci gucu etkili.Ve azimsanmayacak derecede optimizasyon yani yazılım.

Şu an kullandığım Realme marka telefonum düzgün çalışmadığı için yeni Android telefon bakıyorum.
Realme mi Xiaomi Mi OnePlus mu yoksa Honor mu almalıyım? Kararsizim.
Telefondan PUBG Mobile oynuyorum bu arada. Oyun için hangisi daha iyi olur? İşlemcisi guclu telefon.
Bütçe 30 bin TL.

Honor 200 Pro ve mi 14T arasında düşünün bence.

Pardon N11 diyecektim. PTT AVM hep sahtekar dolu. İdefixi tam bilmiyorum. Ben N11'den laptop aldim 60 k ya o yuzden telefonuda oradan alabilirim. 13 t Pro alacagim galiba. N11'den.

Şimdiden hayırlı olsun hocam bu arada 14T Pro yerine 13T Pro almayı düşünüyorsanız ben 13 Pro derken iPhone 13 Pro demek istiyordum şimdiden bildireyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı