30 bin TL'ye bilgisayar toplama önerisi

Bütçe
30000

wSertug

Femtopat
Daha fazla  
Geleceğe yönelik şöyle bir sistem topladım:

İşlemci:AMD Ryzen 5 7500F (6.128 TL)
Anakart:MSI MPG B650 GAMING CARBON WIFI (11.472 TL)
Ekran kartı: Zotac RTX 3060 Ti Twin Edge.
RAM:Corsair Vengeance RGB 32GB 2X16 6000Mhz CL30 DDR5 (4.567 TL)
Güç kaynağı: Corsair CV650 80+Bronze
İşlemci soğutucu:THERMALRIGHT Peerless Assassin 120 SE ARGB (1878 TL)
Kasa:ECLIPSE G360A (3273 TL)
SSD: Crucial P5 500GB NVMe 3400MB/s 3000 MB/s
HDD: WD blue 2TB.

Ekran kartı, güç kaynağı, SSD ve HDD elimde mevcut. Elimde olmayan parçalar için daha iyi bir öneriniz var mı?
Not: İleride işlemciyi ve ekran kartını yükselteceğim.
Bütçem 30.000 TL (Bütçeye Ekran kartı,güç kaynağı,SSD ve HDD dahil değil.)

Son düzenleme:

Ekran kartı, güç kaynağı, SSD ve HDD'yi zaten elimde bulunduruyorum(Eski bilgisayarımda vardı). Bu parçaların haricinde öneri istiyorum, hocam.

Ekran kartı, güç kaynağı, SSD ve HDD'yi zaten elimde bulunduruyorum(eski bilgisayarımda vardı). Bu parçaların haricinde öneri istiyorum, hocam.

Ekran kartını değiştir 7700XT al sadece. Para yetmiyor ise 4060 Ti al.

Ryzen 5 7600X al uzun sure kullanırsın 1080p veya 2K oynuyorsan. Geleceğe yönelik olmasını istiyorsan düzgün bir X670 anakart al. B serisi önermiyorum X serisi daha mantıklı geleceğe yönelik olması için. RAM olarak G.Skill Trident Z veya XPG RAM alabilirsin ikisi bayağı sağlam. AMD ekran kartı önermiyorum, en düzgün ve stabil çalışan ikili AMD işlemci NVIDIA ekran kartı. Güç kaynağı olarak Thermaltake 10 yıl garantili geliyor ve Full modüler 750W 80Plus Gold bir güç kaynağı alırsan güzel gider, benim önerim Thermaltake Toughpower.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını değiştir 7700XT al sadece. Para yetmiyor ise 4060 Ti al.

Ekran kartını 1-2 sene sonra işlemciyle birlikte değiştirmeyi düşünüyorum. O yüzden diğer parçalar için öneri bekliyorum.

Bir şeyler sallamışsın ama hiç bir şey de anlamadım. Keşke biraz da yazım kurallarına dikkat etsen. X670 kadar para israfı anakart yok.

Bir şeyler sallamışsın ama hiçbir şey de anlamadım. Keşke biraz da yazım kurallarına dikkat etsen. X670 kadar para israfı anakart yok.

B450 anakartlar PCI-e gen 4 bile desteklemiyorken X570 anakartlar sadece BIOS güncellemesi ile Ryzen 5000 serisi işlemcileri destekliyordu bundan 3 4 yıl önce. Bir şey sallamıyorum, çok agresifsin dostum. Böyle konuşmanı istemiyorum benimle mümkünse.

Son düzenleyen: Moderatör:
X570 mi bahsediyoruz x670den mi? B450 desteklemiyor mu 5000 serisi işlemci? Konuşmak istemiyorsan göz ardı edebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…