30 bin TL'ye kadar 3D yazıcı önerisi

131296

Megapat
Fiyat bandında bir 3D yazıcı almak istiyorum. Baskı alanı min 30cm. Aklımdaki modeller creality K1 Max ve elego neptun 4 Max. Neptun neredeyse k1'in yarı fiyatı ve 10 cm daha fazla baskı alanı var. Fakat neptunle sorun yaşayan çok kişi olmuş. Bu civarlarda baskı alanı yüksek hızlı başka yazıcı önerisi alabilirim. Bunların dışında 22cm baskı alanlı birçok makine var. Curada birkaç projeyi parçaya bölmeyi denedim her stl dosyası curada bölünmüyor, fusionıda hala öğrenme aşamasındayım. Bölme işlemini otomatik ve düzgün yapabilen uygulaması olan, 22cm basma alanlı ve hızlı yazıcı önerilerine de açığım. Sağ olun.

Otomatik bölme diye bir şey yok, model önceden parçalanıp tek parça halinde tutulmuş ise slicerlar tek tuşla tekrar o parçalara ayırabilir ama o model hiç kesilmemiş yekpare bir parça ise senin kesmen gerekir, slicerlar ile detaylı kesim yapamayacağın için Blender, Meshmixer vb. programlar kullanman gerekli.

Çok büyük tablalı printer bakıyorsan N4 Max ideal değil, tablası Y yönünde hareketli olduğu için tabla kütlesi üst hızlarda sorunlar çıkarır, daha ufak kardeşlerinden daha yavaş kullanman gerekebilir, taşıyıcı tekerler çok daha hızlı aşınır., Aynı şey kayış için de geçerli. Max tabla sıcaklığı kardeşlerinden daha düşük.

N4 Plus daha iyi olabilir Neptune yolundaysan.

Otomatik bölme diye bir şey yok, model önceden parçalanıp tek parça halinde tutulmuş ise slicerlar tek tuşla tekrar o parçalara ayırabilir ama o model hiç kesilmemiş yekpare bir parça ise senin kesmen gerekir, slicerlar ile detaylı kesim yapamayacağın için Blender, Meshmixer vb. programlar kullanman gerekli.

Çok büyük tablalı printer bakıyorsan N4 Max ideal değil, tablası Y yönünde hareketli olduğu için tabla kütlesi üst hızlarda sorunlar çıkarır, daha ufak kardeşlerinden daha yavaş kullanman gerekebilir, taşıyıcı tekerler çok daha hızlı aşınır., Aynı şey kayış için de geçerli. Max tabla sıcaklığı kardeşlerinden daha düşük.

N4 Plus daha iyi olabilir Neptune yolundaysan.
Saolun hocam zaten bölme işi zor geldiği için büyük tablalı bakıyorum. Blender vs bilgim hiç yok. Dediğiniz N4 Plus özellikleri Max a benzer 10 cm daha küçük onun dışında özellikleri hızı malzemesi vs benzer gibi. Max ı daha düşük hızda kullanıp 40 cm baskı alsam yine problem yaşar mıyım? Birde Max için yabancı forumlarda, youtubeda çok şikayet var 4 plustada aynı sorunları yaşar mıyım? Bunlara benzer başka marka önerirseniz onlarada açığım.

Plus'ın tablası Max'a göre daha yüksek sıcaklığa çıkabiliyor, bu artı bir özellik. Bende düz Neptune 4 var, aldığım zamanlar Reddit sayfasını bir süre takip ettim, hala ara ara göz atarım. Max'da genellikle yüksek hızlardan dolayı kayış kopması, katman kayması gibi genel sorunlar oluyordu, güç kaynağının da biraz yetersiz olduğunu söyleyenler vardı ama o kısım ne derece doğru bilmiyorum.

Sorun yaşar mısın bilemem ama Max'ın daha problemli olacağını düşünüyorum, yukarıda N4 sayfasında Neptune 4 max konuları mevcut, göz atarsın. Yakın zamanda Creality K2 Plus Combo çıktı, Combo olmayanı da çıkarabilirler.

Büyük tablalı ürünlere dair bir önerim yok.

Plus'ın tablası Max'a göre daha yüksek sıcaklığa çıkabiliyor, bu artı bir özellik. Bende düz Neptune 4 var, aldığım zamanlar Reddit sayfasını bir süre takip ettim, hala ara ara göz atarım. Max'da genellikle yüksek hızlardan dolayı kayış kopması, katman kayması gibi genel sorunlar oluyordu, güç kaynağının da biraz yetersiz olduğunu söyleyenler vardı ama o kısım ne derece doğru bilmiyorum.

Sorun yaşar mısın bilemem ama Max'ın daha problemli olacağını düşünüyorum, yukarıda N4 sayfasında Neptune 4 max konuları mevcut, göz atarsın. Yakın zamanda Creality K2 Plus Combo çıktı, Combo olmayanı da çıkarabilirler.

Büyük tablalı ürünlere dair bir önerim yok.
Hocam bide Anycubic Kobra 2 Max var buna göre nasıl N4 ?

Her makinenin kendine göre karakteristik sorunları olur, çok fazla alınmayan modellere yönelirsen problem olduğunda kendini yabancı forumlarda çözüm arıyor bulabilirsin.

Modeli tanımıyorum, inceleme videolarını izlemen ve Reddit kullanıcı forumuna bakman daha iyi olur. Ben sadece bu kadar büyük tablalı ve hareketini Y ekseninde yapan modelleri alma diyebilirim.

Tam 30 cm'e yakın değil ama ben Creality Sermoon D1 kullanıyorum. Temiz bir cihaz. Önerebilirim. Alanı 280*260*310.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı