30 bin TL'ye kadar oyun için sistem önerisi

Bütçe
30000
SSD ve RAM'lar birazcık kötü. AMD işlemcilerde CL değerleri çok önemli. Anakart ASRock güzel olsa da henüz kendini kanıtlayamamış. Soğutma olarak AK serisini daha başarılı buluyorum. Kasa küçük ve hava sirkülasyonu orta derece. 4060 Ti için 750W gereksiz.

Güzel toplamışsında 8'GB ekran kartında performans kaybı çok oluyor, hikayeli oyunlarda min10GB ideal.

Hayır karta göre değişiyor hocam. 1080P'de 16 GB ne işe yarar. Fazlaya kaçar. 12 versiyonu olsa onu önerirdim.

İzmirli hocam bende İzmlir'liyim yapmayın :D Neyi beğenmediniz. ( Konak'tan selamlar)

Benmde 1080p Last of Us sonra Dead Space 10GB VRAM tüketiyor. Ekran kartların internette testleride var 8 GB'lık kartlar Cyberpunk tarzı oyunlarda 20-30 FPS kaybı yapıyor.
1702592082104.png

Ufak atın civcivler yesin.

2 FPS farkta benchmarklar arası olabilecek birşey.

Hocam yeni sistem alıyor arkadaş neden 8'GB alsın DDR4 sistemle 4070 rahat alır. Neden 4060 alsın söyle hele?
Zaten belirttik bütçeye oranla fazla isteği var arkadaşın. Ya benim attığım gibi yapar uğraşır ama sağlam bir sistemi olur. Veya da ya DDR5 isteğinden yada 4070 isteğinden vazgeçmesi gerekir.

Eğer parçaları ayrı ayrı alırım. Ekran kartı da 2.El olur uğraşırım dersen çok sağlam sistem toplarım sana.

Bu parçaların değeri 24.500TL. Eğer ekran kartı 2. el düşünürsen 8500TL civarına 6800XT mevcut. 32-33K civarına eşi benzeri olmayan sistem toplarsın ki bu güçte bir sistemi 0 olarak 50K'ya anca toplarsın.
30K bütçeyi geçme gücüm de var fakat çok tercih etmiyorum. Eşsiz ve mükemmel bir sistem olmasına çok ihtiyacım yok şuan açıkçası. O sebeple işlemciden kısıp ekran kartını sıfır alma tercihim var sizin önerdiğiniz parçalara göre. Teşekkür ederim.

4070 veya DDR5 tercihen istemiştim. Olmazsa olmazım değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı